Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A ti családotokban mi a...

A ti családotokban mi a szokás? (étkezés)

Figyelt kérdés

Mit szoktatok enni reggelire, ebédre, vacsorára? Együtt étkeztek, vagy mindenki maga?

A kérdést a párom és köztem lévő ilyen különbségek ihlették. Neki automatikus, hogy vacsorára is legyen főttétel, holott ebédel a munkahelyén. Nekem ez nagyon fura máig.

Én többnyire reggelizek, aztán ebéd, de van, hogy ebédre is csak levest, rántottát vagy épp csak virslit eszek. Vacsorára meg egy szelet vajas kenyér zöldségekkel, ritkábban egy főtt tojás mellé még, vagy tejfölös kenyér foghagymával, szóval nem főtétel.

Ha későn érek haza, akkor eszek csak főttételt, de akkor az az ebédem és a vacsorám is egyben, mert ezesetben reggeli óta nem ettem.

(Tudom, nem egészséges így, de egyetemista vagyok, van, hogy estig, és nincs szünet közben, hogy ebédeljek)

Ami a vacsorát illeti, azt még otthon szoktam így meg.

Menzára járattak (ovi, általános, gimi) a szüleim ebédeltek munkában, vacsorára meg kenyér volt a fentiekkel.

2019. jan. 23. 20:44
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
77%

Igen, #5-ös engem is meglepett.

Mivel tàrsas lények vagyunk, nekünk sűrűn vannak vacsoravendégeink, mint ahogy mi is àtjárunk hozzàjuk.(egy baràti hàzaspàr)

És ugye nekünk nyàron, minden évben jönnek 2-3 hétre vendégeink egyik szomszédos orszàgból, szépen néznénk ki, ha mindenki külön elvonulna enni.

Olyankor iszogatunk, beszélgetünk, hülyéskedünk, és #5-ös, ESZÜNK.Közösen.

És örülök, hogy a 9 éves lànyom is így szocializálódik, nem pedig úgy, hogy szerinte az evés egyenlő a mellékhelyiségben végzett dologgal.

2019. jan. 24. 13:00
 42/51 anonim ***** válasza:
63%

Na igen... mi kertes házban lakunk, a barátaink többségében panelben. Ezért áprilistől novemberig nagyjából havonta kétszer nálunk gyűlik össze a baráti kör, és sütögetünk az udvaron. Van egy nagy asztalom a teraszon, azt körülüljük, és eszünk, iszunk, beszélgetünk, néha hajnalig.

Úgy elképzeltem, hogy mindenki veszi a kajáját, és elvonul valahova, mert az étkezés magánügy...

2019. jan. 24. 13:26
 43/51 anonim ***** válasza:
68%

Reggelire: semmit, vagy maximum pár szem kekszet vagy egy gyümölcsöt, mindenki amikor és amit akar. Én legtöbbször semmit (csak egy bögre fekete teát, ami kötelező elem nálam), sokszor egész nap rosszul vagyok, ha eszek valamit reggel.

Ebédre: hétköznap mindenki eszik főtt kaját a munkahelyén. Hétvégén néha otthon főzünk valamit, de sokszor csak egy szendót dobunk be, nem mindig érünk rá főzőcskézni.

Vacsorára: ha maradt az ebédből, és van kedve valakinek hozzá, akkor megeszi, de általában kenyér + felvágott. Én kifejezetten utálok főtt ételt enni este, párom valamivel szívesebben megeszi, de ő se igényli, és ő se szeret minden este meleget vacsorázni.

Jelenleg a párommal élek, szüleimmel kb ugyanez volt, meg párom családja is így csinálta.

2019. jan. 24. 13:27
 44/51 anonim ***** válasza:
0%

Reggeli nekem kenyér vagy kalács, a ferjemnek muzli. Kávé.

Ebéd főtt étel.

Vacsora: ld.reggeli. Néha rántotta/tükörtojás vagy virsli.

Klasszik.

2019. jan. 24. 13:39
 45/51 anonim ***** válasza:
42%

Sírva nevetek basszus!!!

Mert én is elképzeltem most ezt magam előtt, komolyan.Egyik ember az egyik tujàhoz bújik, a màsik a fenyő mögé, a pàrom a műhelybe, én jobb híjàn be a garàzsba, a lànyom meg kibérli addig a kutyahàz tetejét:)))

Ez kész.

2019. jan. 24. 13:41
 46/51 anonim ***** válasza:
73%

Nyilván ahol ilyen a hozzáállás, ott nincs is ilyen társas grillezés.

Exem családja volt ilyen amúgy, mindenki akkor evett, amikor megéhezett, a saját szobájában.

Mi se így csináljuk (az én válaszom a 43-as), de annyira azért nem fura, mint amennyire itt kifigurázzátok. :)

Simán meg lehet szokni.

2019. jan. 24. 14:06
 47/51 anonim ***** válasza:
59%

Mi együtt ebédelünk. Megtehetjük, saját vállalkozásunkban dolgozunk, ami a szomszédban működik. És pont ezért béreltünk a szomszédban irodát.

De... ha a férjem később ér haza, és egyedül kell(ene) ennie, az neki nem esik jól. Ezért leülök melléje, ameddig eszik, és beszélgetünk.

De mondok valami mást. 5 éves, rosszul evő unokám is szívesebben eszi meg az ebédjét, ha leülök mellé, ameddig eszik.

2019. jan. 24. 14:35
 48/51 anonim ***** válasza:
18%

46-os!

Nem mindenki jár össze grillezni, ez igaz. Pl. Mi is családi házban lakunk, szép kerttel, nagy terasszal, de magunknakvalók vagyunk.

De ettől még családon belül, ha tehetjük, közös ètkezések vannak, hétköznapokon IS.

Azért nehogy már az legyen a normális, követendő, amit 5-ös írt, pár idióta meg jól felpontozta. Ők még hét végén is külön kakálnak. Mondjuk el tudom képzelni a lelkületét annak a családnak, ahol mindenki tesz a tálcájára egy tányér húslevest, második fogást, desszertet, és ķi-ki bevonul a szobájába ebédelni.

Bocs, máshol a kutyák esznek így szanaszét. És ezt adja tovább a gyerekének majd:(

2019. jan. 24. 16:21
 49/51 anonim ***** válasza:
100%

Hol írtam, hogy normális, vagy követendő? Annyit írtam, hogy "annyira azért nem fura", és nem úgy néz ki, mint ahogy az említett kommentelők képzelik.

2019. jan. 24. 16:48
 50/51 anonim ***** válasza:
Mi a kollégákkal együtt szoktunk reggelizni,ebédelni. Mindenki otthonról visz ételt,mindig megkínáljuk belőle egymást (nagyon jó a csapat). Enélkül az étkezési rituálé nélkül, elég rosszul érezném magam. Otthon is van rendszer,ebédre mindig főzök,munkába meg elviszem.
2019. jan. 25. 14:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!