Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti szülők miért éltek vissza...

Ti szülők miért éltek vissza azzal, hogy a gyereketek nálatok lakik?

Figyelt kérdés

Értem ez alatt például “amég az én házamba laksz azt csinálod amit én mondok” mondatokat.

(Persze, tudom hogy nem mindegyik szülő, attól kérdezem aki ilyen)

19/L

2018. nov. 1. 06:33
 81/96 anonim ***** válasza:
27%
#80 Ja, az más. Ha a gyerek támogatása mellett élvezed az életet is, az teljesen rendben van :) Csak egyes szülők elfelejtik a gyereket, amint kicsit nagyobb lesz.
2018. nov. 2. 12:36
 82/96 anonim ***** válasza:
61%

"Pontosan a család lemondásról szól."

Szerinted. Szerintem a család az életem kiegészítése. Mi a fenéért szólna lemondásról? Ha arról szólna, soha senki nem vállalna családot.

"de azon csodálkozom,akik idős korukban akarnak "élni".

Tényleg fura. 50 éves embertől tényleg elvárható, hogy leüljön csendesen egy sarokba, és várja a halált. Minek is akarna még élni?

"Élni fiatalon kellett volna"

Az emberek fiatalon is élnek, csak másként. Miután kirepültek a gyerekek több idejük és energiájuk van saját magukra. És a saját elvárásaikat már nem kell alárendelniük a gyerekeiknek.

"Egy 50+-os ember,akinek kirepültek a gyerekei már nem igen fog élni,hanem örül,ha a melóhelyről hazamegy és nem alszik el a tv előtt."

Jesszus, hány éves vagy?

"Lehet ezt csak én gondolom így,de az életet a legtöbben nagyon rosszul szemlélik."

Szerintem te szemléled az életet nagyon rosszul.

"Vagy mire gondolsz az alatt,hogy "élni akarsz"?"

Arra, hogy azt is megtehetem, amire a gyereknevelés idején nem volt időm. Energiám. Pénzem. Miután a gyerekem kenyérkeresővé vált, sokkal több pénz maradt a családi kasszában, amit akár a saját igényeimre fordíthatok.

2018. nov. 2. 12:46
 83/96 anonim ***** válasza:
67%

"Hát ezt sosem értettem meg,hogy egyesek miért szeretnek idősen utazgatni,főleg egyedül."

Én sem értek sok mindent, amit más emberek csinálnak, dehát nem is az én dolgom. Vannak emberek, akik szeretnek utazgatni, és vannak akik nem. Tök mindegy, hogy idősek, vagy fiatalok.

"Amikor még a gyerekeid kicsik voltak,akkor is utazhattál"

Amikor a gyereim kicsik voltak, másként nyaraltunk. Kibéreltünk egy nyaralót a hegyekben, nagy társasággal, sok gyerekkel. Ez elsősorban a gyerekekről szólt.

Amióta kirepültek a gyerekek ketten utazgatunk olyan helyekre, amit a kölkök nem díjaztak volna annak idején. Ez már rólunk szól.

"Az én szüleim is kb 10 éve voltak nyaralni Spanyolországban,de ha nem lennének gyerekeik,akkor sem tehetnék meg,hogy minden évben külföldön nyaraljanak,és őszintén sajnálnák rá a pénzt is."

Ez az ők életük, de nehogy már ez lenne az etalon.

"Pontosan a családdal kellene ilyenkor több időt tölteni,ha megöregszel,programokat szervezni,amit olcsóbban is lehet."

Tudja a fene, az én gyerekeim minden évben elmennek valamilyen tengerpartra nyaralni, de valahogy sem én igénylem, hogy velük menjek, sem ők.

Akkor miért kellene? Mert jól mutat?

"Ez a nyaralgatunk nyugdíjas éveinkben a felső tízezer kiváltsága".

Nem igazán. Itt felénk, elfogadható áron szeveznek nyaralásokat nyugdíjasoknak. És rengeteg a jelentkező. Persze, nem Balira megyünk.

"De az nagyon rossz,amikor a gyerek azt érzi,hogy a szülei áldozatnak tekintik magukat,mert ők megszülettek."

Így igaz, de ha a te felfogásodat osztják, hogy a család lemondással jár, miért csodálkozol?

2018. nov. 2. 13:10
 84/96 anonim ***** válasza:
72%

"40-50 évesen akarnak majd diszkóba járni?"

És? mi van ha 40-50 évesen akarnak bulizni? Meg kipróbálni a hegymászást? Feltéve ha bírják?

"Ezeket a dolgokat ponthogy gyerek előtt, fiatalon kell megélni."

Mindenki akkor próbálja ki, amikor ideje, pánztárcája, és fizikai képessége engedi.

2018. nov. 2. 13:20
 85/96 anonim ***** válasza:
68%
#84 Egészen addig, amíg ez nem megy a gyerekei helyzetének a rovására, ha még nem önállóak. Olvasd tovább azt a kommentemet, ne csak egy részt ragadj ki.
2018. nov. 2. 13:53
 86/96 anonim ***** válasza:
14%

Gyerek = 18 ev alatti ember

20 eves nem gyerek nem kell popjat kitorolni onnalo felnott ember

Sajat elete ugy eli ahogy akarja es tudja ebbol tanul nem abbol ha segge ala tesznrk mindent

2018. nov. 2. 15:01
 87/96 anonim ***** válasza:
61%

86os válaszoló!

"20 eves nem gyerek nem kell popjat kitorolni onnalo felnott ember"

Bezzeg amikor vén trottyok lesztek ti szülők, akkor azért jó lesz az a 20 éves felnőtt ember amikor pelenkázni és fürdetni kell majd titeket!

2018. nov. 2. 16:33
 88/96 anonim ***** válasza:
68%

Ugyan mar nincs egy ertelmes ember a vilagon aki elvarja felnott gyerekeitol hogy apoljon hiszen ott van sajat eletuk nem tehetim azt fere miattam

Soha nem varnam el toluk

2018. nov. 2. 16:39
 89/96 anonim ***** válasza:
16%
20 évesnek nem kell kitörölni a popoját legyen önnáló. Ja A magyar szülő pont szeretné kitörlni sokáig,és nem engedi leválni
2018. nov. 2. 16:41
 90/96 anonim ***** válasza:
74%

Most leszek mocskos módon lepontozva.

Én mindenkinek megmondom, hogy az én házamban nincs dohányzás. Tök mindegy, hogy az a gyerekem, vagy az Atya Úr Isten. Nálam pl senki nem fog dohányozni. Sem drogozni. Sem szerveket árulni. És még pár dolog van, amit senkinek nem engedek meg.

(Persze, ha ezt a gyereknek mondom, akkor genny vagyok, de ha felnőttnek, akkor oké?)

2018. nov. 2. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!