Ti szülők miért éltek vissza azzal, hogy a gyereketek nálatok lakik?
Értem ez alatt például “amég az én házamba laksz azt csinálod amit én mondok” mondatokat.
(Persze, tudom hogy nem mindegyik szülő, attól kérdezem aki ilyen)
19/L
Itt mindenki hülye??!
(Egy-két kivételtől eltekintve.)
Régebben nekem is ilyenek voltak a szüleim, tudom hogy csak óvni akartak de így minden barátom el távolodott tõlem, este 20-21 re kellet nekem is haza érni,most 20 éves vagyok, itthoni házi munkában segítek nekik, mivel van hol lakom stb..
A lényeg az az hogy mikor 19 lettem el kezdtem egy kicsit élni, akkor már annyira nem érdekeltek a szabályok de itthon segítettem nekik ahogy most is teszem szóval nem panaszkodhatnak mostmár nekem, sajnos mostmár nem sok barátom van mert így nagyon el távolodtam tõlük, talán már egy sem csak inkább ismerõs ebbõl a két emberbõl is már csak egy leginkább de már õ is távolodik, egy dolog miatt tartsuk még szerintem a kapcsolatot mert õ is szeret motorozni és én is, hibáztathatom a szüleimet hogy õ miattu nincsenek barátaim de ma múlton már úgy sem lehet változtatni, sajnos mindig is el voltam és még vagyok kényztetve ami már nem jó mert így nehezen de önáló próbálok lenni, én azt is el mondtam hogy ha akarnak nyugodtan ki dobhatnak majd csak ki találok valamit, igaz el kéne már költöznöm sokak szerint de hiába rakom félre a pénzt abból max albérletben tudnák menni, amit örökké fizethetnék ami számomra pénz kidobás, jobb lenne egy saját lakás, ehez pedig sajnos vagy nem sajnos ki hogy gondolja? ki kell mennem külföldre jelen állás szerint sofõrnek ahol legalább meg fizetik az embert, így majd bírok gyûjteni lakásra,a lényeg az legyenek terveid és félre tett pénzed, fizud 50% tedd félre és ne nyúlj hozzá, valahogyan csak le kéne velük ülni és meg beszélni hogy már nem vagy kicsi, ne keljen már engedélyt kérni mindenért stb.. fel nõttél, mondjuk ehez látnijuk is kell azt mert ha nem látják rajtad a változást akkor amíg ott laksz örökké így fognak kezelni téged.
20F
70-es ilyen gondolkodással minek vállaltál gyereket?
Szörnyű látni,hogy valaki így beszél a saját gyerekeiről.
Aki ennyire nem akarja a gyerekeit támogatni,az minek csinál gyereket,mi készteti rá?
Szerintem normális szülő-gyerek kapcsolatban a szülői,lehetőségeihez képest segíti a gyerekeit,nem feltétlen anyagi dolgokra gondolok.
Az írásból úgy tűnik ki,mintha mióta megszületett a gyereked,azt várnád,hogy mikor megy már el..
" Mert ha ő is élni szeretne, az már önzőség egyesek szerint...."
Hogy őszinte legyek,aki gyereket vállal,az már régen lecsúszott az "élni akar" dologról.
Pontosan a család lemondásról szól.
És,aki nem érdekből vállal gyereket az egész életében a gyerekei jövője miatt fog aggódni.
A mai magyar valóság egyáltalán nem arról szól,hogy miután felnőttek a gyerekek élni fogsz,hanem pontosan arról,hogy megöregedtél és jön a kuporgatás.
Erről szól a nyugdíjasok 80%-ának az élete.
Nem mondom,hogy ez így jó,de azon csodálkozom,akik idős korukban akarnak "élni".
Élni fiatalon kellett volna,mert akkor még van energia.
Egy 50+-os ember,akinek kirepültek a gyerekei már nem igen fog élni,hanem örül,ha a melóhelyről hazamegy és nem alszik el a tv előtt.
Lehet ezt csak én gondolom így,de az életet a legtöbben nagyon rosszul szemlélik.
Addig kellene élni,még fiatal vagy,mert idősen már sok dolgot nem fogsz tudni kipróbálni.
Vagy mire gondolsz az alatt,hogy "élni akarsz"?
"Most tanulok, dolgozok, szabadidőm nincs. De nyugdíjas koromban szeretnék utazgatni!"
Hát ezt sosem értettem meg,hogy egyesek miért szeretnek idősen utazgatni,főleg egyedül.
Amikor még a gyerekeid kicsik voltak,akkor is utazhattál,pláne nagyon sok családi kedvezmény van nyaralásra.
Az én szüleim is kb 10 éve voltak nyaralni Spanyolországban,de ha nem lennének gyerekeik,akkor sem tehetnék meg,hogy minden évben külföldön nyaraljanak,és őszintén sajnálnák rá a pénzt is.
Nem azt mondom,hogy valaki sose nyaraljon,ahhoz,hogy te minden évben egzotikus helyekre eljuss több millió félretett tartaléknak kellene lennie.
Pontosan a családdal kellene ilyenkor több időt tölteni,ha megöregszel,programokat szervezni,amit olcsóbban is lehet.
Ez a nyaralgatunk nyugdíjas éveinkben a felső tízezer kiváltsága,és ők viszik az egész családot,mert mondjuk olyan vagyonuk vagy nyugdíjuk van,hogy megtehetik.
Amúgy az olyan gyerek,akivel jó a kapcsolatod,szeretetben nevelték,az nem is fogja elvárni,hogy mindent rá áldozz.
De az nagyon rossz,amikor a gyerek azt érzi,hogy a szülei áldozatnak tekintik magukat,mert ők megszülettek.
Ennyi IQ light embert mint akik itt vannak és ilyen embereknek van gyerekük ... hihetetlen.
Én viszont ezért húztam el otthonról, 22 évesen mikor befejeztem a sulit, kerestem minél messzebb munkalehetőséget, még suli előtt találtam is, felvettek és elhúztam. Idióta gondolkodás módok vannak a mai szülők fejében.
A kérdésre a válasz: A legtöbb szülő itt éli ki az irányítási hajlamát, mert a munkába egy senki, a párja jobbik esetben nem d*gja meg rendesen, vagy félrelép és valakin ki kell tölteni a feszültséget. Tisztelet a ritka kivételnek!
De így hajnalba feldobta a sok h*lye a napomat :D :D
Imádom ezt az oldalt, állandóan tanulok belőle. Most éppen azt, hogy a fiataloknak nincs jövőjük, és az idősebbeknek nincs életük, de minek is kellene nekik. Én nem is értem, hogy az emberek többsége miért is nem akasztja fel magát, még az elején.
Hogy is jut eszükbe olyan, hogy élni jó, és hogy merészelik megpróbálni kihozni az egyetlen életükből a legjobbat, amit lehet?
#78: nem erről van szó!
Ha visszailvasol, láthatod, az egész onnan indult, hogy valaki szerint mindent a gyerek nevére kellene íratni akkor, amikor kirepült! És a szülőnek MINDENT fel kellene adnia azért, hogy a gyereknek, és az unokája SEMMIÉRT ne kelljen tennie semmit.
Csak erre a visszásságra akartam felhívni a figyelmet!
Mert nem értem (és azóta se sikerült megértenem), ha veszek a gyerekemnek egy lakást, havonta támogatom anyagilag, amíg tanul, akkor miért vagyok önző, csak mert 45 évesen esetleg először életemben szeretnék magamra is gondolni, és elmenni pl. külföldre. Vagy csak akár ide a Mátrába.
Miért vagyok öreg ehhez, ha már korábban nem tettem meg?
Miért kellene mindent odaadom a gyerekemnek, és nekem száraz kenyeret rágcsálnom?
Én miért nem élhetek egy kicsit, csak azért, mert gyerekem van?
Ismétlem: nem arról beszélek, hogy a gyerekem támogatása helyett, hanem mellette!
Miért kellene eltemetnem magam csak azért, mert vállaltam egy gyereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!