Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti szülők miért éltek vissza...

Ti szülők miért éltek vissza azzal, hogy a gyereketek nálatok lakik?

Figyelt kérdés

Értem ez alatt például “amég az én házamba laksz azt csinálod amit én mondok” mondatokat.

(Persze, tudom hogy nem mindegyik szülő, attól kérdezem aki ilyen)

19/L

2018. nov. 1. 06:33
 51/96 anonim ***** válasza:
60%

#46: az miért önzőség, ha van saját életem is, és magamra is gondolok?

Mint írtam, segítek a gyerekemet, amiben csak tudom. Ez miért nem elég?

Nekem miért kellene MINDENRÖL lemondanom azért, hogy az unokámnak, és a dédunokámnak ne kelljen semmiért megdolgoznia?

2018. nov. 1. 13:32
 52/96 anonim ***** válasza:
35%
Szabály,.. 30 évesnél milyen szabály h nem lehet párkapcsolata?
2018. nov. 1. 13:46
 53/96 anonim ***** válasza:
32%

51es válaszoló! "Nekem miért kellene MINDENRÖL lemondanom azért, hogy az unokámnak, és a dédunokámnak ne kelljen semmiért megdolgoznia?"

Talán a szeretetért!

2018. nov. 1. 13:49
 54/96 anonim ***** válasza:
32%
51es válaszoló. Vagy talán utazgatni a vagyon eladásából kellene! Vélemények?
2018. nov. 1. 13:51
 55/96 anonim ***** válasza:
61%

#53: azért egy szelet csokit néha megehetek? Vagy annak az árát is félre kellene rakni az unokáimnak?

Már csak azt nem értem, ha ez lenne normális, akkor miért nem vagyok gazdag? Elvégre sok-sok generációnak kellett volna mindenét feláldoznia, hogy jelenleg nekem jó legyen. :P

2018. nov. 1. 13:59
 56/96 anonim ***** válasza:
38%

51-es, szüleim vettek egy lakást ott ahol egyetemre járok, de NEM iratták a nevemre, az az Ő 2. lakásuk, de így legalább nem kell azért fizetniük feleslegesen éveken át, hogy lakjak valahol, plusz van 2 lakótársam, akiknek hála csak 30 ezerrel támogatnak a szüleim havonta, mert utazásra és nyelvtanárra már nem futja abból a pénzből. Ha néha úgy adódik,dolgozni is elmegyek, nyáron mindig. Legalább ruhákat tudok venni magamnak belőle.

Most akkor önzőek a szüleim, mert nem nekem vették a lakást? Szerintem nem! A gyerek támogatása nem abból áll, hogy az egész életünket az ő jövőjükre tesszük fel.

Az már bőven hatalmas segítség, hogy a saját lakásukban nem kell albérletben laknom, és ha ott maradok kereső felnőttként is, akkor is csak annyit adok haza "bérleti" díj gyanánt, amennyit épp tudok. Nem lakunk együtt, de mégis az ő lakásukban lakom.

Nagyon hálás vagyok a segítségükért, semmi jogom ennél többet elvárni.

Én meg valószínű nem fogok annyit keresni, mint ők, nem olyan szakmát választottam, szóval sajnos biztos nen tudom ilyen módon támogatni majd a saját gyerekemet. Ez van.

2018. nov. 1. 14:07
 57/96 anonim ***** válasza:
15%
Ja, és nyilván akkor adják el a lakást, amikor szeretnék. Akkor kénytelen leszek azt is elfogadni.
2018. nov. 1. 14:08
 58/96 anonim ***** válasza:
60%

#56: Pont erről beszélek (51-es vagyok).

Tényleg nem értem, egy ilyen szintű segítség egyeseknek miért nem elég, és miért akarnak mindent, azon az áron, hogy a szülő feladja mindenét? Mert ha ő is élni szeretne, az már önzőség egyesek szerint....

2018. nov. 1. 14:11
 59/96 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, ha nagyon szigorúak az elvárásaik, beszéld meg velük. Szerintem nincs rendjén, ha egy 19 éves lánytól elvárják, hogy minden lépéséről beszámoljon, minden éjjel otthon aludjon stb. Viszont ezeket neked is közölnöd kell velük.

22 évesen hazajárok azért még, megszidtak olyanért, amikor vizsgaidőszakban hajnal 4-ig tanultam, ami teljesen érthető, de én is megbeszéltem velük, hogy sajnálom, de nem volt más választásom.

Nem igazán érzem normálisnak, hogy anyu leüvöltötte a fejem, amiért hajnal 2-kor lementem vizet inni, meg pisilni. Vele is megesik néha. De megértette, azóta nincs ilyen gond és én is próbálok korábban aludni menni, ha itthon vagyok.

Ez ilyen.

2018. nov. 1. 14:14
 60/96 anonim ***** válasza:
88%
Mert hülyék és frusztráltak, nem értenek a neveléshez és emiatt fenyegetőznek. A gyerekem a családom része és az otthonom az ő otthona is, nincs olyan hogy hálásnak kell lennie amiért velem élhet :D Nem is értem ezt a mentalitást. Vannak szabályok egy családban amit én is betartok, neki is bekell, de nem kérek olyat tőle amit én ne csinálnék meg, de ez belenevelődik már gyerekkorától kezdve. Aki nem nevelt annak marad az agresszió :)
2018. nov. 1. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!