Ti szülők miért éltek vissza azzal, hogy a gyereketek nálatok lakik?
Értem ez alatt például “amég az én házamba laksz azt csinálod amit én mondok” mondatokat.
(Persze, tudom hogy nem mindegyik szülő, attól kérdezem aki ilyen)
19/L
"Figyelj, írasd a nevedre a házat mert megillet ők meg haszonélvezeti jogot kapnak amíg élnek és akkor már nem tudják azt mondani hogy "amíg az én házamba"! Mert ez a ház téged illet!"
Mi van? És szerinted mégis hogyan tegye ezt? Nem írathat a nevére egy házat, ami nem az övé. Akkor fogja megilletni, ha a szülők meghalnak, és ő az örökös. Már ha lesz akkor ház.
#61: ha veszek neki egy lakást, és anyagilag is támogatom, akkor valóban önzőség, ha megeszek egy csokit, elmegyek fodrászhoz, esetleg utazok, és nem iratom mindenemet a nevére a várható halálom előtt 30-40 évvel?
Akkor vállalom, önző vagyok!
"Mert tudd hogy nem olyan világban élünk amit te sajnos nem veszel észre, hogy a mai fiataloknak nincs jövőjük és erről nem tehetnek."
Érdekes, az én gyerekeimnek van jövőjük, mert tanultak, utána dolgoztak, van szép otthonuk, amit maguknak teremtettek, gyerekük is van, kutyájuk-macskájuk is. Utazgatnak is. Nem ácsingóznak az én házamra, sőt, ha bajban vagyok, segítenek. Hogy hogy csinálják....
62-es hozzászóló.
"Akkor fogja megilletni, ha a szülők meghalnak, és ő az örökös. Már ha lesz akkor ház."
Ami a szülőké az a gyereké is, nem kell ezt hangoztatni“amég az én házamba laksz azt csinálod amit én mondok”
"Ami a szülőké az a gyereké is."
Hát nem. Azért vannak törvények is. Az övé lesz, ha majd meghalok, de addig nincs sok köze hozzá. Ha holnap el kívánom adni a házamat, az kizárólag az én jogom. Ő nem adhatja el az én házamat, mert nem az övé. Jól is néznénk ki, ha Józsinak joga volna eladni a családi házat a szülei feje felől, mert az az övé is.
Korcs gondolkodas ha valaki kizarolag gyerekei erdekeben el
Felneveled kirepul attol fogva sajat eletet eli ugy ahogy tudja nem felelek erte se anyagilag se erzelmileg
Ha kirepulnek en tovabb elem az eletem ahogy tudom es szeretnem
Nem vagyok gyerek rabszolgaja se lekotelezetje
Semmi nem jar neki
Orokolhet ha van mit
De felnott lanyom biztat adjam el majd a hazat es utazzak vegyek ki egy garzont ha nyugdijba megyek
Igaza van elni kell nem unokakra sporolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!