Párom és sógornőm közti kapcsolatot rendezni tudom valaha?
Párommal egyidősek vagyunk, 28 évesek. 4,5 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt élünk. A bátyám előttem 1 évvel jött össze a párjával.
A párom és a bátyám párja között úgy érzem kibékíthetetlen az ellentét. Nem sokszor találkoztak egymással, és az egyik alkalom után a párom zokogva kérte, hogy ne kelljen megismételnie többé a találkozást. Azt mondta, amikor kettesben vannak, a sógornőm kétértelmű megjegyzéseket tesz neki és csúnyán néz rá mondjuk fintorog vagy forgatja a szemét, ahogy ő mondja pofákat vág.
Páromról tudni kell, hogy nagyon rendes nő, sose volt féltékeny senkire, tudja, hogy vannak csaj barátaim is, soha, egyik miatt sem volt balhé. Problémája sem volt senkivel. Mindig őszinte hozzám, de én nem tudom, kinek higyjek.
Sose láttam hogy a sógornőm így néz rá vagy beszól neki, de ő azzal magyarázza ,hogy direkt úgy csinálja, hogy más ne vegye észre. Ezt elég meredeknek tartom. Én sem kedvelem túlzottan a lányt, de a bátyám őt választotta, el kell fogadni.
Párom 3,5 éve nem hajlandó meglátogatni velem a szüleimet ha ott vannak a testvéremék. A szüleim mindig kedvelték őt de most már nem értik a viselkedését és neheztelnek rá hogy kerüli a bátyámékat. Azt veti a párom a szememre, hogy nem védtem meg, nem álltam ki mellette.
Mit tehetnék? Álljak ki a bátyám elé és mondjam hogy a párja pofákat vág a barátnőmre? Vagy kiröhögnének vagy a testvérem szóba sem állna velem többé, hogy a barátnőjéről ilyeneket mondok. Családi balhé lenne belőle, választanom kéne a párom és a család között.
Mit tegyek? Hogy oldjam meg a helyzetet?
Még annyit, hogy másfél éve meg akarom kérni a párom kezét, de ilyen helyzetben hogyan? Nem engedné, hogy a bátyám párja eljöjjön az esküvőnkre.
Úgy érzem kettészakítanak. Tud valaki tanácsot adni?
Én vagyok, a saját kérdésem alatt belinkelték nekem ezt a kérdést, és felismertem az írásképét meg a leírásokból egyértelmű, hogy rólam van szó.
A barátom is elismerte, hogy ő írta ki, és szerette volna töröltetni a kérdést, csak se az e-mail címre, se a jelszóra nem emlékszik. De jobb is így, mert legalább rájöttem pár dologra: sose lesz eljegyzés, házasság, gyerek. :D Sőt, még a tervezett saját lakás is ugrik.
Tegnap délután szakítottam vele.
Nahát, ez gyönyörű! Milyen kiszámíthatatlan az élet, ennyin múlik a megvilágosodás.
Nem lehetett semmi ezt főszereplőként végigolvasni, na, meg látni, hogy az ember párja mit is gondol valójában! Nem irigyellek.
Bár nincs értelme homokba dugni a fejünket, jobb az ilyesmiről még időben tudomást szerezni.
Nem szeretnéd megosztani velünk a történet másik oldalát (vagy egy részét legalább)?
Igazából nem tudok hozzátenni sokat a saját szemszögemből. Én, amikor bemutattak minket egymásnak, rögtön kedves és udvarias próbáltam vele lenni. Ő akkor már tagja volt a családnak, és éreztette velem apróbb dolgokban, hogy csak egy betolakodó vagyok. Ez még nem borított ki, fel se vettem, csak utólag raktam össze a képet.
Aztán egyre többször tett megjegyzéseket arra, hogy faluból származok és szegények a szüleim. Amikor fodrásznál jártam, megdicsérte a hajam, de közben végig pofákat vágott rám a többiek háta mögött. Négyszemközt megkérdeztem, miért csinálta, erre azt mondta, rosszul láttam (kb. neki higyjek, ne a szememnek). Fitogtatta, milyen művelt, értelmiségi nő, bunkó megjegyzéseket tett azokra, akik a 20-as éveik végén jutottak el oda, hogy egyetemre menjenek (azaz én). Megjegyzéseket tett a testalkatomra, a súlyomra. Amikor beléptem a szobába, mindig feltűnően elhallgatott, hogy éreztesse, zavarok. Többször is előfordult, hogy nem köszönt, átnézett rajtam. Ezek apró dolgok, de szépen lassan halmozódtak 1 év alatt. Rengeteg ilyen volt még.
Aztán - amiről a volt kedvesem nem írt - meggyanúsított, hogy elloptam az óráját, ami természetesen előkerült, a szekrény mögül, az ő szobájukból. Még bocsánatot se kért. Akkor sírtam el magam (már otthon), hogy a barátom nem védett meg, csak állt lesokkolódva.
A végső döntést a szakításhoz ez az iromány adta meg. Nem bántam meg.
Basszus, és erre még nem gondoltál !?!
A csajod bele van zúgva a jóképű bátyádba és most a csajod így akarja elterelni a figyelmed a lényegről, hogy te a bátyád csajára koncentrálj, hogy az milyen egy nyavalyás kis fúria.
Én a helyedbe nem vinném a csajomat a bátyád közelébe!
71%-os, jó döntést hoztál. :)
Kérdező, neked meg talán legközelebb válasszon párt a bátyuskád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!