Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom és sógornőm közti...

Párom és sógornőm közti kapcsolatot rendezni tudom valaha?

Figyelt kérdés

Párommal egyidősek vagyunk, 28 évesek. 4,5 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt élünk. A bátyám előttem 1 évvel jött össze a párjával.

A párom és a bátyám párja között úgy érzem kibékíthetetlen az ellentét. Nem sokszor találkoztak egymással, és az egyik alkalom után a párom zokogva kérte, hogy ne kelljen megismételnie többé a találkozást. Azt mondta, amikor kettesben vannak, a sógornőm kétértelmű megjegyzéseket tesz neki és csúnyán néz rá mondjuk fintorog vagy forgatja a szemét, ahogy ő mondja pofákat vág.

Páromról tudni kell, hogy nagyon rendes nő, sose volt féltékeny senkire, tudja, hogy vannak csaj barátaim is, soha, egyik miatt sem volt balhé. Problémája sem volt senkivel. Mindig őszinte hozzám, de én nem tudom, kinek higyjek.

Sose láttam hogy a sógornőm így néz rá vagy beszól neki, de ő azzal magyarázza ,hogy direkt úgy csinálja, hogy más ne vegye észre. Ezt elég meredeknek tartom. Én sem kedvelem túlzottan a lányt, de a bátyám őt választotta, el kell fogadni.

Párom 3,5 éve nem hajlandó meglátogatni velem a szüleimet ha ott vannak a testvéremék. A szüleim mindig kedvelték őt de most már nem értik a viselkedését és neheztelnek rá hogy kerüli a bátyámékat. Azt veti a párom a szememre, hogy nem védtem meg, nem álltam ki mellette.

Mit tehetnék? Álljak ki a bátyám elé és mondjam hogy a párja pofákat vág a barátnőmre? Vagy kiröhögnének vagy a testvérem szóba sem állna velem többé, hogy a barátnőjéről ilyeneket mondok. Családi balhé lenne belőle, választanom kéne a párom és a család között.

Mit tegyek? Hogy oldjam meg a helyzetet?

Még annyit, hogy másfél éve meg akarom kérni a párom kezét, de ilyen helyzetben hogyan? Nem engedné, hogy a bátyám párja eljöjjön az esküvőnkre.

Úgy érzem kettészakítanak. Tud valaki tanácsot adni?

2017. júl. 31. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/90 anonim ***** válasza:
87%
Undorító, hogy csak az merül fel benned lehetőségként, hogy a párod rosszul látta, vagy félreértette, a sógornődről pedig nem is feltételeznéd a rosszat, még a múltbéli negatívumok mellett sem. Pedig simán lehet, hogy ő a gané, sőt. Ha a párod valóban olyan nő, mint amilyennek leírtad, akkor neki van igaza. Nem tiszteled szerencsétlent. Az meg, hogy a sz@rkavaró miatt nem kéred meg, nonszensz. Mondjuk, te inkább ne is, tönkreteszed szerencsétlent. Még anyád is neki ad igazat, te meg csak a bátyádtól fsol...
2017. aug. 20. 17:40
 72/90 anonim ***** válasza:
3%

Nem találom a kommentek között, hogy pontosan miket is mondott a sógornő ami ennyire kiborította a barátnődet?

Elmondta neked, pontosan idézve, hogy ezt meg ezt meg ezt mondta a sógornő? Mert akkor nagyon egyszerű, oda kell menni hozzá a barátnőddel együtt és megkérdezni, hogy miért mondtad ezt meg ezt meg ezt? Esetleg ha megtudhatnánk mi is, hogy mik voltak ezek, könnyebben ítélnénk meg, hogy jogos-e a felháborodás vagy csak hiszti.

Ha nem mondta el, csak olyanokat mondott, hogy megjegyzések meg pofavágások stb stb, konkrét dolgok helyett, akkor a barátnőd hazudik és lehet gondolkodni rajta, hogy vajon mi oka lehet erre.

Akármelyik is a kettő közül, ez így nem lesz hosszú távú kapcsolat. Még ha jogos is a felháborodás, akkor is kell annyit alkalmazkodni egy családban, hogy jelen van legalább néha, legfeljebb nem marad vele kettesben és nem beszélgetnek.

2017. aug. 21. 12:05
 73/90 anonim ***** válasza:
9%
A csajod egy-két kétértelmű megjegyzéstől meg pár sanda pillantástól megreccsent? Valami más van itt a háttérben.Nem lenne egyszerűbb ha NEM MARADNA VELE KETTESBEN? Erre te is odafigyelhetsz.
2017. aug. 21. 18:59
 74/90 anonim ***** válasza:
84%
Nem csoda, hogy a barátnőd úgy látja, hogy a sógornődet jobban szeretik a családodban. Szakítsatok. Te keress valakit, aki 100%-ban képes alkalmazkodni a hülye és erőszakos családodhoz. A párod meg keressen valakit, akit már nem köt a köldökzsinór az anyjához.
2017. aug. 26. 14:29
 75/90 anonim ***** válasza:
88%

Nem kerulnel szembe batyjaddal es valsztottjaval. Itt a pont.

Felsz toluk es nem szereted elegge a baratnod. Amellett konfliktuskerulo es naiv vagy. Parod remenykedik, de hamarosan szakitani fog. Ha meg ezt lenyeli, akkor a helyedben valtoztatnek mindenen. Nem erolkodnek a helyedben. Nalunk is ez volt a helyzet. Parom huga csinalta ezt, de mikor belegabajodott a sajat hazugsagaiba es a parommal szemtol szembe kerult meg neki allt feljebb. A csaladja is a kis hercegno mellett all -meg a mai napig. De ezek utan a parom leallitotta. Mert igen testverek de emberileg is van egy hatar, ahol nem szabad szemellenzosnek (foleg nem a csaladban) lenni. Ekkor mondtam, hogy nem jopofizok tovabb. Parom maximalisan kiallt mellettem. Volt ugy, hogy nem is teritettek nekem (de evidens volt hogy a parom megy ebedre), holott meghivtak csak a hugi levette a teriteket. Erre mondta a parom, hogy jo nem maradunk mert vagy egyutt vagy sehogy. En a hugitol megkaptam hogy nekem a celom a csalad szetmarasa. Bar vicces,mert akkor a batyja se menne hozzajuk, sot nem laknak mar ott. Ezek utan, hogy a batyja megmondta ahogy az o kanja el van fogadva ugy engem is hagyjon beken. Tolem mar azt is megkerdezte, hogy mikor dobom ki a batyjat. Batyjatol is h engem miert nem dob ki. Tulsagosan beleakart maszni a kapcsolatba, csak azert mert boldogok voltunk es hogy a batyja nem ugrott csettintesre. Parom is kerkedve fogadta a dolgokat, de probalt enyhiteni. Ezek utan meg mar mikor mondtam neki h velem el vagy a hugaval?mi koze van a dolgainkhoz.. Neki mindig kell valakit basztatnia. Nem birja elviselni h van ott meg egy no akinek nem ez a furas az elete. Nalunk ott borult ki a bili (amugy mindig is irigy volt a batyjara, arrol nem is beszelve h sokszor milyen csunyan viselkedik vele) mikor mondtam h gyereket tervezunk. A csaj fel ev alatt fel is csinaltatta magat. Es vegig nezte a reakciom. Gyurut latott az ujjamon (nem eljegyzesi volt csak o nem tudta) hamar eljegyeztette magat... Ha a bnod kavarogni akarna nem huzodna vissza. Bantjak ot!!!!

Vannak ilyen emberek. Egyiknek mindent a masiknak semmit. Es ha ilyet sugall a batyjad , hogy hat ki kene dobni a csajt, akkor hozzad is igy all. Es itt nem csak a soforno kavarog...

2018. jan. 15. 15:16
 76/90 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, látom, nem friss a téma, de végig olvastam, és válaszolok, mert ilyet még nem láttam férfiban! Olyat már sokat olvastam itt, akinek anyuka az atyaúristen és nem érti, miért nem működik felnőttként az élete, de ilyet, amilyen te vagy, hát, most komolyan leesett az állam!!

A bátyám, a bátyám, a bátyám, mert, hogy álljak a bátyám elé, mert mit fog mondani a bátyám, mert ki fog röhögni a bátyám, mert ezt hogyan mondjam meg a bátyámnak, mert a bátyám hülyének nézne, mert a bátyám nem jöhetne az esküvőmre, mert ezt így nem mondhatom a bátyámnak, a bátyám meg a bátyám, meg megint a bátyám....

Akinek a v@lagából süt a nap, aki legorombíthatja az egész családot gond nélkül és reszket tőle mindenki, aki hazavihet egy ocsmány természetű, beképzelt, nagyképű csúfságot, aki a frusztrációját a te párodon éli (mert élheti!!!!) ki, na meg persze ő az isten a családban és te részint be vagy tőle $arva részint meg szerelmes vagy belé.

Nem szégyelled magad egy kicsit sem, mint férfi??

A sógornőd -a párja, a te nagyhatalamú BÁTYÁD után- a kisisten a családban, mindenkivel azt csinál, amit akar, úgy viselkedik, beszél, ahogy neki tetszik, mindenkinek joga van kussban tűrni és meghúzni magát, mert ha nem, akkor jön a bátyád és majd rendet tesz.

Ezt a kellőképpen megnevelt család úgy viseli, ahogy kell is nekik, ha a randa kígyó sógornő a lábát törölgeti a kisebbik testvér választottjába, mert neki épp olyan napja van, akkor a válasz az rá, hogy engedje el a füle mellett!!

Ebből az ocsmány, beteges kapcsolatrendszerből és hierarchiából egyedül csak a te párod nem kér (ezért is marja a sógornő, mert meg akarja semmisíteni az egyetlen lázadót, aki nem akar beletörni ebbe a rendszerbe!), de azért te/ti megpróbáljátok rákényszeríteni.

Remélem nem sikerült és azóta otthagyott.

Te élj csak a bátyád meg a randa sógornőd fennhatósága alatt, pattogj, ahogy nekik tetszik, de hagyd békén azt a szegény nőt, mert ha olyan, amilyennek leírtad, akkor nem is érdemled meg.

2018. jan. 15. 15:40
 77/90 anonim ***** válasza:
89%

Apropó:

MIND TUDJÁTOK, MINDANNYIAN, hogy a párod igazat mond, nem értett félre semmit, a sógornőd igenis sértegette, megalázta és fogja ezek után is, de féltek az agresszor bátyádtól, aki a családban parancsol a választottjával szemben meg egy oltári nagy papucs lehet, ezért inkább megpróbáljátok rávenni a te párodat, hogy fogja fel már hol a helye és ne csinálja a feszkót!

MINDANNYIAN, TE MAGAD IS TUDOD, HOGY ÚGY VAN, AHOGY A PÁROD MONDJA.

Saját magadnak hazudsz és próbálsz magad előtt elfogadható indokot találni, hogy miért is NE kelljen konfrontálódnod.

A legrosszabb, amikor az ember magának hazudik, Kérdező.

A kérdés is azért született meg, mert félsz a bátyádtól.

Felőled a világ végezetéig így maradhatna, hogy a párod nem jár össze a sógornődékkel, feltéve, ha ezt a mindenható bátyád és annak nagyhatalmú választottja engedélyezné. De mivel kezdik forszírozni, ezért neked vhogy meg kellene nevelni az asszonyt, ugyebár.......

2018. jan. 15. 15:53
 78/90 anonim ***** válasza:
90%

Üdv mindenkinek, én vagyok a barátnő. :D

Köszönöm mindenkinek, aki a nyomoréktól kezdve mindenféle undorító megjegyzést tett rám, de az ilyenek nem érik el nálam az ingerküszöböt. Tőle azért ilyen rossz, azért ilyen megalázó, mert családon belül történik.

Arra nagyon jól ráhibázott valaki, hogy a barátom be van reccsenve a testvérétől és a hárpiától. ;)

2018. jan. 30. 11:55
 79/90 anonim ***** válasza:
82%

kedves barátnő:

Hülye vagy ha nem adsz neki ultimátumot és ha nem tesz ennek eleget akkor is mellette maradsz.

Engem a párom családja cseszegetett és a párom sokáig nem akarta elhinni és nem tett érte. Egy családi veszekedésnél ő is látta milyen a családja,de még itt is azt mondta nekem kéne lépnem a családja felé. Közöltem vele, hogy mostantól nem vagyok hajlandó átmenni a családjához és ha ez nem tetszik akkor kalap-kabát. A párom ezt elfogadta és igazat is ad nekem. Ha ez nem következett volna be akkor biztos elváltam volna.

Világosítsd fel te mit szeretnél és ha nem hajlandó érted lépni, háát akkor eléggé a ranglista alján vagy és csak mondom 6 év alatt nem változott semmi mire ezt megléptem, szóval ezek az emberek nem fognak változni. Párom családja a mai napig megvan győződve róla, hogy ők jól jártak el amikor engem szapultak, mondván ilyen egy normális család-.-"

2018. jan. 30. 14:02
 80/90 anonim ***** válasza:
89%

76, 77es hozzászóló vagyok

Komolyan te lennél a barátnő?

Jól látom a helyzetet?

Ha igen, miért vagy még vele? Vagy sikerült valahogyan megoldani a kialakult problémákat?

2018. jan. 30. 15:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!