Párom és sógornőm közti kapcsolatot rendezni tudom valaha?
Párommal egyidősek vagyunk, 28 évesek. 4,5 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt élünk. A bátyám előttem 1 évvel jött össze a párjával.
A párom és a bátyám párja között úgy érzem kibékíthetetlen az ellentét. Nem sokszor találkoztak egymással, és az egyik alkalom után a párom zokogva kérte, hogy ne kelljen megismételnie többé a találkozást. Azt mondta, amikor kettesben vannak, a sógornőm kétértelmű megjegyzéseket tesz neki és csúnyán néz rá mondjuk fintorog vagy forgatja a szemét, ahogy ő mondja pofákat vág.
Páromról tudni kell, hogy nagyon rendes nő, sose volt féltékeny senkire, tudja, hogy vannak csaj barátaim is, soha, egyik miatt sem volt balhé. Problémája sem volt senkivel. Mindig őszinte hozzám, de én nem tudom, kinek higyjek.
Sose láttam hogy a sógornőm így néz rá vagy beszól neki, de ő azzal magyarázza ,hogy direkt úgy csinálja, hogy más ne vegye észre. Ezt elég meredeknek tartom. Én sem kedvelem túlzottan a lányt, de a bátyám őt választotta, el kell fogadni.
Párom 3,5 éve nem hajlandó meglátogatni velem a szüleimet ha ott vannak a testvéremék. A szüleim mindig kedvelték őt de most már nem értik a viselkedését és neheztelnek rá hogy kerüli a bátyámékat. Azt veti a párom a szememre, hogy nem védtem meg, nem álltam ki mellette.
Mit tehetnék? Álljak ki a bátyám elé és mondjam hogy a párja pofákat vág a barátnőmre? Vagy kiröhögnének vagy a testvérem szóba sem állna velem többé, hogy a barátnőjéről ilyeneket mondok. Családi balhé lenne belőle, választanom kéne a párom és a család között.
Mit tegyek? Hogy oldjam meg a helyzetet?
Még annyit, hogy másfél éve meg akarom kérni a párom kezét, de ilyen helyzetben hogyan? Nem engedné, hogy a bátyám párja eljöjjön az esküvőnkre.
Úgy érzem kettészakítanak. Tud valaki tanácsot adni?
A párod valószínűleg igazat mond, ennek ellenére én sem venném feleségül, és megértem a helyzeted. Sajnos a csajod bár rendes nőnek tűnik, de problémás. Nem lesz könnyű életed mellette.
Egyáltalán nem ritka nők között az általad felvázolt eset. Annyira nem, hogy a nők nagy része ilyen idős korára már tudja kezelni az ilyen rosszindulatú ribikkel való kontaktust. Valamiért a te barátnődnek ez nem megy. Elég valószínű, hogy ha esetleg bátyádék elválnak/szakítanak is, és sógornőd kikerül a képből, akkor se oldódik meg végleg ez a probléma. A következő majd egy hülye kolléganő lesz, rosszabb esetben főnök, és megint megy a zokogás, nem tudok dolgozni menni, kikészülök, satöbbi satöbbi.
Szóval ezt tartsd fejben. És ne vedd feleségül addig, amíg nem bír ki egy családi ebédet a nő jelenlétében. Annyit megtehetsz, hogy megígéred neki, hogy nem hagyod egyedül a sógornőddel. Tehát ha eddig mondjuk kaja után apáddal és bátyáddal elvonultatok Forma 1-et nézni, a nők meg közben kávézgattak, akkor ezt el lehet kerülni. És akkor a jelenlétedben nem lesz pofavágás meg beszólogatás. Elvégre ez a cél, nem? Kibírni azt a néhány órát. És talán egy idő után már erre se lesz szükség. Hiszen ahogy írod, a sógornőd is változik, megszokja a barátnődet, leszokik a g--cizésről.
nézd én sem jövök ki a párom bátyjával se annak nejével. Én okosban próbáltam lerendezni a csaj nem vette az az adást, amikor páromnak jeleztem ezt nem hitt nekem(aztán persze egyszer fültanúja lett a szemétkedésnek na akkor végre elhitte) és végül a szülőkkel is beszélgettem hogy amikor senki nincs ott akkor bvszogat a kedves sógor vagy a neje. Azt ígérték majd megoldják, háát abból nem lett semmi sőőt biztos vagyok benne hogy ők sem hitték el.
Pedig ha nem volt ott senki párom tesója lekövérezett, csúnyának nevezett.
Egyenesen sértő volt számomra hogy párom nem hisz nekem és akkor ott van a te eseted, amiben az a szánalmas hogy:
Ugye te ezt állítottad: "Mit tehetnék? Álljak ki a bátyám elé és mondjam hogy a párja pofákat vág a barátnőmre? Vagy kiröhögnének vagy a testvérem szóba sem állna velem többé, hogy a barátnőjéről ilyeneket mondok. Családi balhé lenne belőle, választanom kéne a párom és a család között. "
ebben az a rossz hogy és ha kiröhögnek akkor mi van? most komolyan neked fontosabb a saját egód mint az hogy a párod kisírja a szemét?
A másik ha ezért a tesód nem állna veled többet szóba ahelyett hogy segítene neked , akkor az a kapcsolat annyit is ért.
Végül erre fogni hogy nem veszed még el XD ne nevetess, nem lenne akkor már egyszerűbb megpróbálni helyrehozni, így talán együtt maradhat a család? És komolyan a párodat vérig sértette vki és hidd el idővel nem az lesz hogy te nem akarod elvenni, hanem idővel a párod kiábrándul belőled amiért nem állsz ki mellé és ő nem akar majd hozzád menni.
még valami, én ezt úgy éltem meg hogy szörnyen csalódtam a páromban... Úgy volt hogy jóban rosszban és én kiálltam volna a családommal szemben is(ami azt illeti ki is álltam már párszor csak ő ezt nem tudja), erre úgy hogy beigazolódik, hogy a tesója egy mocsok és a családja sem különb hisz egy bocsi sem hagyta el a szájukat sőőt, erre még a párom védte őket. Értem én hogy a családja és oké ne vesszen össze velük,de legalább próbálta meg volna finoman jelezni a szülei felé és a bátyja felé vagy valami, összeveszni sem kellett volna.
Ehelyett még én lettem leszólva, hogy nem is igaz meg amúgy sincs igazam...
Már valamennyire túl tettem magam ezen, de sajnos ez örök sebet hagy, hidd el a te párod is így fog járni, nem tud majd rád ugyanúgy tekinteni. Megérti hogy nem olyan helyen szerepel a szívedben ahogy gondolta és lehet hogy a te párod, nem olyan mint én, nem tudja megbocsájtani és elveszíted őt. És akkor bár elveszíted talán az igaz szerelmet,de legalább az álszent családod megmarad juppi.
A sógornődnek kisebbségi komplexusa van a pároddal szemben, egyszerűen féltékeny a párodra mert fiatalabb, csinosabb, stb, stb...
Ezt nem lehet kezelni, mert annál inkább szívatni fogja, minél inkább igyekeztek rendezni, normalizálni a viszonyt.
Ez már csak így marad, nem fog változni.
Szerintem az okozza konfliktust, hogy nagy valószínűséggel a sógornőd régebb óta ismer téged, mint a barátnőd.
Ebből kifolyólag a sógornő igyekszik magának előnyt kovácsolni a barátnőddel szemben, hogy mivel előbb ismert, neki különleges jogai vannak és úgymond a barátnőd csak örüljön, hogy egyáltalán ő (a sógornő) megtűri őt és elfogadja. Mert akár el is vehetne (csábíthatna) téged, csak rajta múlik, csak a kisujját kéne kinyújtani és téged az ujjai köré tekerhetne. Feltételezem, hogy mikor együtt vagytok, úgy értem a te, a barátnőd és a sógorasszony is ott van, akkor a sógornő igyekszik a szokottnál is közvetlenebb lenni veled, csakhogy féltékennyé tegye a barátnődet, éreztetve, elhitetve a barátnőddel, hogy ő érkezett előbb a családba.
A barátnőd igen nehéz helyzetben van, mert érzi ő ezt valahol, legfeljebb nem tudja megfogalmazni.
Mondhatnád a barátnődnek, hogy neked nem jön be a sógorasszony, de a magyarázkodás csak rontaná a helyzetet, mert a barátnőd úgyis az érzéseire hallgatna, és ösztönszerűen féltékeny (ami az adott helyzetben tök normális) hiszen a sógornő provokálja őt, és ez a provokáció ösztönszerű féltékenységet szül.
Ha jót akarsz magadnak és a barátnődnek, akkor igyekszel a kedvében járni és elfogadod, hogy ritkán mentek és ritkán találkoztok a sógorasszonyékkal (sőt csak akkor, amikor ő javasolja, hogy menjetek).
(A barátnődnek ez egy igen komoly traumát jelenthet, hiszen házon belül van valaki, akivel meg kell hogy küzdjön érted minden találkozásuk alkalmával. A sógorasszony valószínűleg idősebb is és ráadásul tapasztaltabb nő is a barátnődnél éppen ezért nagyon komoly kihívás a barátnődnek egy ilyen nő a családban.)
A párodról nagyon szépen beszélsz, és te magad bizonygatod, hogy mennyire normális.Ha ennyire abszurd módion viselkedik a sógornő miatt, akkor pont emiatt kellene tudnod, hogy mekkora a baj! Ha kisírja miatta a szemét! Ember! Te meg még őt hibáztatod? Meg nem kéred meg a kezét, mert balhé lenne, hogy nem akar egy olyan emberrel egy légtérben lenni, aki ilyen mélyen sérti, bántja? Igen, ha neked fontos, akkor neked kellene leülnöd legalább a szüleiddel beszélni, hogy mi az oka a helyzetnek, lehet, hogy pl. anyudnak is van sztorija a sógornővel, csak épp a béke kedvéért mindenki hallgat. Hidd el, vannak olyan némberek, akik a másik nőben vetélytársat látnak, csak ők lehetnek a tökéletesek és féltékenyek, hogy anyósék esetleg a másikat szimpatikusabbnak találják, vagy jobban kedvelik, azt a családot majd jobban támogatják. Irigyek még a mosolyra is, amit a másik is kap, akkor is, ha velük is kedvesek. Voltam ilyen helyzetben, egy vipera sógornő mellett, aki mindenkivel tündibündi, csak ő lehet a család hercegnője, engem meg egy kanál vízben meg tudott volna fojtani. Miért? Mert csak vagyok. Két szót nem váltott velem, de pofát azt vágott, szóval semmi oka nem volt rá, hogy utáljon. Mert nem ő az egyetlen. Mert anyós kedves megjegyzést mert rám tenni. Hála az égnek én kiszálltam onnan, így komolyabb versengésre nem került sor. Amíg oda tartoztam, én se szívesen mentem, amikor ott voltak, sőt, ha mentünk is, nem nagyon érintkeztünk velük.
Nagy fiú vagy, el kell fogadnod, hogy lehet, hogy ti együtt nőttetek fel a bátyáddal, kijöttök, de két vadidegen nőt a család részévé téve nem fogtok ugyanolyan szerves egységet alkotni, mert nem nem biztos, hogy ők is kedvelni fogják egymást. Pláne, ha mindenki benne látja a hibát, és eszükbe se jut, hogy vannak kétszínű emberek...
Szegény lány. Annyi a bajod vele, hogy nem bírja, ha szekálják. Valamiért úgy érzem, nem mindent fogtál fel (és tudtál átadni nekünk) abból, amit elmesélt.
Nem az a nyomorék, mondom ezt a kedves és jóindulatú előttem írónak is, akit bántanak, hanem az, aki másokat bánt.
Azért nem akarod feleségül venni, mert a sógorasszonyt nem hívná el az esküvőre? Ha ott tartasz, hogy egy házasság lényege a lakodalom és a megléte a vendéglistán áll vagy bukik, akkor tényleg semmi keresnivalója melletted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!