Párom és sógornőm közti kapcsolatot rendezni tudom valaha?
Párommal egyidősek vagyunk, 28 évesek. 4,5 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt élünk. A bátyám előttem 1 évvel jött össze a párjával.
A párom és a bátyám párja között úgy érzem kibékíthetetlen az ellentét. Nem sokszor találkoztak egymással, és az egyik alkalom után a párom zokogva kérte, hogy ne kelljen megismételnie többé a találkozást. Azt mondta, amikor kettesben vannak, a sógornőm kétértelmű megjegyzéseket tesz neki és csúnyán néz rá mondjuk fintorog vagy forgatja a szemét, ahogy ő mondja pofákat vág.
Páromról tudni kell, hogy nagyon rendes nő, sose volt féltékeny senkire, tudja, hogy vannak csaj barátaim is, soha, egyik miatt sem volt balhé. Problémája sem volt senkivel. Mindig őszinte hozzám, de én nem tudom, kinek higyjek.
Sose láttam hogy a sógornőm így néz rá vagy beszól neki, de ő azzal magyarázza ,hogy direkt úgy csinálja, hogy más ne vegye észre. Ezt elég meredeknek tartom. Én sem kedvelem túlzottan a lányt, de a bátyám őt választotta, el kell fogadni.
Párom 3,5 éve nem hajlandó meglátogatni velem a szüleimet ha ott vannak a testvéremék. A szüleim mindig kedvelték őt de most már nem értik a viselkedését és neheztelnek rá hogy kerüli a bátyámékat. Azt veti a párom a szememre, hogy nem védtem meg, nem álltam ki mellette.
Mit tehetnék? Álljak ki a bátyám elé és mondjam hogy a párja pofákat vág a barátnőmre? Vagy kiröhögnének vagy a testvérem szóba sem állna velem többé, hogy a barátnőjéről ilyeneket mondok. Családi balhé lenne belőle, választanom kéne a párom és a család között.
Mit tegyek? Hogy oldjam meg a helyzetet?
Még annyit, hogy másfél éve meg akarom kérni a párom kezét, de ilyen helyzetben hogyan? Nem engedné, hogy a bátyám párja eljöjjön az esküvőnkre.
Úgy érzem kettészakítanak. Tud valaki tanácsot adni?
“Meglep, hogy vagy engem, vagy a páromat mocskoljátok, de használható javaslatot még nem sok embertől kaptam”. -Nezd, en egyetlen teged mocskolo valaszt nem irtam. Megoldast, azt igen: Ne vegyetek kozos lakast, mert erre a problemara ra fog menni a kapcsolatotok.
“Azt nem tudom elfogadni, hogy nem adja meg az esélyét sem annak, hogy egy orbitális félreértésről van szó. “-Te pedig nem tudod elfogadni azt a lehetoseget, hogy a baratnod igazat mondd.
“Nem hiszem, hogy amiket mondott, azokat gúnynak szánta, és az alázás volt a célja. “-Magyarul nem hiszed el, hogy a baratnod igazat mondd. Azt gondolod, csak o elte meg ezt annak.
“ Azt próbálja megmagyarázni, hogy higyjem el, hogy a sógornő egy nagyon jó színész, és azért tudja elhitetni, hogy nem hibás semmiben. Ezt nem tartjátok meredeknek?”-De, igen, az. De vannak ilyen emberek. Te meg nem talalkoztal ilyennel?
“ Ismerem a bátyámat, biztosan nem örülne, ha rosszat mondana valaki a párjára. Anyánk egyszer figyelmeztette valamire vele kapcsolatban (tényleg kis dologról volt szó, nem írom le mi, mert felismernének), egyből robbant a bomba. Azóta nem is mer neki szóvátenni semmit.”-Vagyis nem opcio, hogy megtudja, mi a gond valojaban. Megint azt mutatja, nem allsz ki a baratnod mellett.
“Örülök a feltételezésnek, hogy szerelmes vagyok a sógornőmbe, de tényleg. Nagyon szeretném, ha kifejtenéd, miből gondolod, mert a párom is a képembe vágta már, és érdekelne, miből rakják össze ezt a hülyeséget a nők. “ -Abbol, hogy inkabb a sogornodben hiszel, hogy nem alazasbol mondta, amit mondott. Ha a ferjem nem nekem hinne, hanem egy masik nonek, akkor en is megkerdojeleznem az erzeseit.
A két nő a háttérben rivalizál és a kérdező issza meg a levét.
Nem kizárt, hogy a sógornő titokban szerelmes a kérdezőbe. És a sógornő ezt még érezteti is a kérdező barátnőjével.
Ha ez így van, akkor ebből a büdös életben nem lesz a két nő között egyetértés, fúrni fogják egymást ahol érik, meg ahogy tudják.
A kérdező, meg szinte tehetetlen, hiszen az ő kezében nincs bizonyíték, csak a barátnője elmondására kénytelen hagyatkozni.
Ez egy totális patthelyzet.
Kérdező, te őszintén szereted ezt a nőt? Összességében nem úgy tűnik. Nem hiszel neki, azt írod, nem tudod, kinek higgy. A családoddal nincs baja, senkivel nincs baja, csak a sógornővel, aki neked hozzá képest egy nagy senki. Te pedig miatta nem kéred meg. Ne is haragudj, de a sógornő egy álszent, képmutató rafinált dög lehet, és te a viselkedéseddel pártolod. Joga van hozzá, hogy az esküvőn ne lássa a képét.
Azt írod, a bátyád dühös lenne. Végy róla példát. Ő őszintén szereti a párját, bármilyen is, te viszont nem. El fogod veszíteni, ha nem vigyázol rá. Én hatalmasat csalódnék benned.
Sokan úgy válaszolgatnak itt, mintha a sógornő tegnap alázta volna le a kérdező barátnőjét.
Miközben a dolog három és fél éve történt. Ezalatt mindenki változott (huszonéves csajokról beszélünk) és ahogy a kérdező is írja, a sógornő is elhagyta több rossz szokását, normálisabb lett.
Aki három és fél év alatt egy ilyen esetet annyira sem képes megemészteni, hogy legalább egyszer, próbaképpen elvonszolja magát egy családi programra, hátha javult annyit a helyzet, hogy mégse kelljen a sógornő elől bújkálva töltenie az összes családi ünnepet, azzal komoly gondok vannak.
Úgyhogy vedd elő a beszélőkéd, vesd be az empátiád, és próbáld meg rávenni erre. Ha nem sikerül, akkor pedig szakítsatok. Igen, ez egy komoly krízis. Jól látod, a helyzet nem tartható. Nincs olyan, hogy a feleségem nélkül megyek a bátyám esküvőjére, vagy az apám temetésére. Nincs olyan, hogy a leendő gyerekeid nagybácsija csak egyedül jöhet látogatni. Ha nem tudtok túllendülni ezen a problémán, akkor ebből nem lesz jó házasság. Az ilyen jellegű ellenségeskedés kegyetlenül meg tud mérgezni egy családot. Higgy nekem, még annál is rosszabb, mint gondolod. Pedig már most is szenvedsz tőle.
A párod sok jó tulajdonsága ellenére egy haragtartó ember, a haragtartó embereket pedig nem könnyű kezelni, és neked szemmel láthatólag nem megy. Felesleges a hibást keresni, nem lesztek tőle előrébb. Vagy megoldjátok, vagy mentek isten hírével. Eszedbe ne jusson házat venni.
Több dolog is sántít a történetben. De még én is látatlanban hiszek a barátnődnek. Mert vannak ilyen manipulatív emberek, főként nők között. Nekem a nővérem meg a sógorom is ilyen. Sógorom például állandóan simogatja, becézgeti a feleségét társaságban, kihúzza neki a széket. Otthon meg ledagadtozza, elmondja, hogy mindent neki köszönhet, megvádolja, hogy megcsalta. Ezekről mi évekig nem tudtunk semmit, nem sokat találkozunk, nem tűnt fel a dolog, de aztán betelt a pohár a felesegnel. Kérdeztük miért nem mondta ezt el korábban, azt mondta úgyse hitt volna neki senki, hisz a férje borzasztó jól elő tudja magát adni. Azóta nekem mindig gyanusak a túl kedves, túlságosan bizalmaskodo emberek, mert általában kompenzálnak valamit.
Hogy mit tegyél? Én is azt gondolom most már ideje a végére járni a dolgoknak. Jobban kell figyelned, amikor ők ketten egy helyen tartózkodnak. Nekem is hihetetlen, hogy emiatt nem kéred meg a kezét. Tényleg ezen múlik hogy családdá váltok e, hogy egy idegen nő meg a batyad mit mond? És amúgy nem fogadja el ezt senki? Mármint, ők egyszerűen nem kedvelik egymást, nagy dolog. Kínos meg minden, de nem kell a bekebiro szerepet játszani, hisz ez az ő dolguk, kezdjenek vele, amit akarnak.
Azt kéred, képzeljük magunkat a te helyzetedbe (is). Elárulom, nem kell, én például ott vagyok. Máshol is van ilyen. Az én férjemet is hol burkoltan, hogy nyíltan piszkálják a családomban páran. Az egyik bátyám meg a sógornőm nagy kavarógép. És még csak nem is annyira a sógornőm sunyiskodik, mint ahogy azt sokan várnák, hanem a testvérem. A másik bátyám barátnőjét is kikezdték. De mindketten kiállunk a párjaink mellett, mert ez a dolgunk. Nem vagyunk haragban a családdal, de akit szeretünk, azt nem engedjük, hogy bántsák. Ha burkoltan megy a dolog, azaz nincs kiélezett konfliktus, akkor is éreztetjük velük, hogy mellettük állunk.
Neked sem döntőbíráskodnod kéne, hanem támogatni a barátnődet. Akkor is, ha valamit ő lát rosszul. Nem ez a lényeg ugyanis, hanem hogy lelkileg kiegyensúlyozott legyen. Ha valóban erős érzelmeid lennének iránta, akkor abból indulnál ki, hogy igazat mond. Te vagy a legfőbb bizalmasa. Ehhez képest indokolatlanul elfogult vagy a sógornőd irányába, mert neki előlegezel bizalmat a pároddal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!