Tényleg semmi közöm a ledér sógornőmhöz?
"Én egy hirtelen és érzékeny ( avagy sértődékeny)"
Szoval egy kiallhatatlan, mindenleben kanal vagy. Menj egy szakemberhez, mielott kapsz egy-par sallert.
Hát, ha te ennyire rettegsz a férjeddel való konfliktustól, és simán beáldozod a barátnődet (meg a többi kapcsolatodat) a családi béke kedvéért, akkor erkölcsileg nem sokkal vagy jobb, mit a többeiek. Talán tényleg jobban teszed, ha csak a saját problémáiddal foglalkozol, mert amelyik házasságban erre szükség van, ott se kerek minden. Kb. a félelem és a meghunyászkodás tartja össze, nem a kölcsönös tisztelet és szeretet.
És ha már a barátnőd is tud mindent (ez nem derült ki korábban, ahogy az se, hogy beteg), tehát nem tudsz neki újat mondani és nem te robbantanád ki a balhét, akkor se állhatsz mellé, mert a férjed megtiltotta?! Ez belefér egy barátságba? Te hogy érzenéd magad, ha a barátnőd ilyen szinten cserben hagyna? Lenne valami bajod, és ő nem akarna beleszőlni és inkább elkerülne, miközben te szomorú vagy és kibeszélnéd magadból?
Egyvalami nem derült ki eddig: a férjednek mi a véleménye a testvéréről.
Ha jól sejtem, rendben levőnek tekinti ezt a viselkedést, ill. szemet húny felette. Nos, tényleg nem kell a másik életébe beavatkozni, de én bizony nem húnynék szemet sem a férjed helyében, sem a te helyedben.
14-ben kérdezted:
"Azt sem bírom elképzelni, hogy innentől ugyanúgy üljünk a családi asztalnál, mint eddig! Hogyan csináljak úgy, mint ha semmi sem történt volna? Karácsonykor ugyanúgy üljünk együtt a fa alatt, hogy de szép karácsonyunk van? :("
Értem a problémádat, erre én se lennék képes.
Szerintem mondd meg a férjednek, hogy a testvére olyat tett a barátnőddel, ami miatt te nem kívánsz vele együtt ünnepelni. Karácsonykor meg egyéb alkalmakkor te nem mész velük oda, ahol sógornőd van. Férjed ne hívja őt hozzátok, sógornőd ne köszöntsön meg téged és te sem akarod őt névnapon/születésnapon megköszönteni.
Ez természetesen konfliktust fog okozni a férjeddel. Én ennek ellenére következetesen tartanám magam ehhez. És nem csinálnék abból se titkot, hogy ha férjed úgy tesz a testvére előtt, mintha minden rendben lenne, akkor erkölcsileg elfogadja ezt a viselkedést.
Vétkesek közt cinkos, aki néma!
"Egyvalami nem derült ki eddig"
Az sem derült ki, a kósza férj, beteg feleség és gyerkőc mellől miért bitangolt el?
és az sem fog már SOHA kiderülni, ha ez a démonikus, "negatívan vibráló" némber nem "hódítja el" - milyen utakon bitangolna el.
Szóval nem kell ezen töprengeni, nem kell ezzel foglalkozni - a barátnődnek meg segíts gyógyulni és talpra állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!