Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Válás után az exférj már nem...

Válás után az exférj már nem apa többé? Vagy én látom rosszul?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elváltunk két éve, az exférjem összejött egy fiatalabb nővel, szokásos történet.

Két gyerekkel, lakáshitellel maradtam itt, fizet gyerektartást, de az csak szerinte sok. A csekkekre se elég.

Most kaptam egy remek lehetőséget, egy évre kimehetnék Svájcba (a cégemen keresztül), csodás fizetésért, szállást is állják, egy rahedli pénzt félretehetnék, egy év után kifizethetném a hiteleket egyben, és sokkal könnyebb életünk lehetne.

A gyerekeim angolul tanulnak, és perfekt vagyok németből, de ők ugye még tanulnak. Abban a városban járnak suliba (a kisebb ált. suli, a nagyobb gimibe), ahol az apjuk is él a nőjével. Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy egy évig csak látogatóba jönnék haza (havi egyszer) és a kicsiket (jelenleg) nem tudom vinni. Sulit se találnék ilyen gyorsan, év közben főleg, és a szállást is csak nekem fizetik.

Beszéltem az exférjemmel, hogy egy évre nála lakhatnának a gyerekek, (eddig mindig az volt a baja, hogy alig látja őket), és én fizetek gyerektartást. Többet mint ő nekem, de azért annyit, hogy maradjon nekem is miből félretenni. Egy év után hazaköltözök (bár reménykedem benne, hogy addigra megoldhatom hogy végleg kint maradjak, és jönnek a gyerekeim is, de egyelőre maradjunk a tényeknél). Azután minden marad régiben, sőt felőlem a gyerektartást is csökkenthetjük, neki is jobb lenne.

Elképedtem a válaszán, teljesen fel volt háborodva. Hogy én ezt hogy képzelem, milyen anya vagyok, felborítom az életét, még a barátnőjével is meg kell beszélnie, ő se fog örülni, szóval voltam minden csak nagyságos asszony nem.

Próbáltam hatni észérvekkel, hogy azért ugye tudja a barátnőd, hogy két gyerekes apa vagy, velem is bármi történhetne. Meg hogy attól még ő a gyerekek apja, és most szükségük lenne rá.

Mondhattam akármit, nem érdekelte.

Hab a tortán, este felhívott a nője, és minden riherongynak elmondott (természetesen azt is megkaptam, hogy biztos ku.rvának megyek kis Svájcba, no comment), és hogy hogy gondoltam, hogy a nyakukba lőcsölöm a kölykeimet. Tönkre akarom tenni a kapcsolatuk. (?!)

Marad az, hogy anyám vigyáz addig a gyerekekre (imádják egymást, sokat alszanak ott, ha épp a munkám miatt nem érek haza/korán kelek), vagy kiharcolom, hogy az exférjemnél maradjanak, elvégre vele vállaltam két gyereket, nem az anyámmal. Gondolom bírósági úton, gyámügyön vagy más úton megoldható, hogy rákényszerüljön, de akkor a gyerekek szívnak.

Csak nem kapok szikrát.

Ha velem valami tényleg történik (pl. lezuhan a gépem, vagy felrobbantják az irodát, vagy elütnek), akkor a gyerekek nem mehetnek az apjukhoz, mert ő úgy gondolta, hogy innentől szingli pasi, nem pedig elvált apuka?

A csaja meg felháborodik, hogy kénytelen velük foglalkozni?

Kettőnk közül ki a nem normális?

Abszurd dolog, ha a válás után egy időre az apánál vannak a gyerekek? Tényleg ennyire evidens, hogy az elvált férj új életet kezd, és abba a régi gyerek nem fér bele?

2016. márc. 17. 12:42
 71/92 anonim ***** válasza:
79%

" Abban a városban járnak suliba (a kisebb ált. suli, a nagyobb gimibe), ahol az apjuk is él a nőjével. "

Feltételezem, nincs nagy távolság a két település között, anyu házában is lehet lakni a gyerekekkel. Erről mintha mindenki megfeledkezett volna.:-)

Az anyának nincs kizárólagos felügyeleti joga (nyomós indok kell ehhez), ami azt jelenti, hogy a kötelezettség sem egyedül őt terheli, csak akkor, AMIKOR nála vannak a gyerekek. Megegyezés kérdése, hogy átmeneti időre változtassanak az elhelyezésen. Az az apa viszont, aki úgy gondolja, hogy válás után csak két dolga van gyerekügyben: utalni a tartásdíjat és "szabaddá tenni magát a láthatás idejére", az nem apa, csak nemző, és ennek megfelelően kell eljárni vele.

2016. márc. 19. 09:28
 72/92 anonim ***** válasza:
50%
68. Mit tudsz te a hitelről? Mert semmit nem írt róla akérdező. Nyilván a nőé maradt a lakás, de fizessen azért bele a pasi is, vagy járuljon hozzá? Mivan??? :DDDD
2016. márc. 19. 10:19
 73/92 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván a nőé maradt a lakás,meg a hitel is, de amikor felvették, két fizetéssel számoltak, nem, nem kell beleadnia, de talán felfogható lenne, hogy így sokkal nehezebben jön ki anyagilag, lépnie muszáj pont emiatt, és nem jókedvében menne külföldre a gyerekeit hátrahagyva. Ezt tényleg annyira nehéz felfogni?
2016. márc. 19. 10:41
 74/92 anonim ***** válasza:
49%
Oké, nehéz helyzetben vannak mindketten, de még mindig nem mondott senki semmilyen indokot ami ténylegesen alátámasztaná azt, hogy miért örüljön neki az apa és a nője, hogy lepasszolják mellékesen hozzájuk a két gyereket 1 évre, aztán utána meg többet a büdös életbe ne lássák őket.
2016. márc. 19. 13:07
 75/92 anonim ***** válasza:
60%

"miért örüljön neki az apa és a nője, hogy lepasszolják mellékesen hozzájuk a két gyereket 1 évre, "

A saját apjának nem lehet "lepasszolni" a gyereket, erre nem ez a megfelelő kifejezés. A nője meg akkor is tudta, hogy a pasi kapcsolt áru, amikor összejöttek.

Az, hogy apu látja-e őket még az életben, csak rajta múlik, ezt a kört már lefutottuk, fölösleges vergődni rajta.

2016. márc. 19. 13:19
 76/92 anonim ***** válasza:
34%
75. Miért, ez nem lepasszolás? A nő kimehet külföldre, nyűg neki a gyerek, és lepasszolja az exnek. Mert ha még azt mondaná, hogy legyen nálad egy évig a gyerek, ismerkedjetek meg jobban, neveld kicsit te is ha gondolod, stb-stb, még aszondom jól van. De itt úgy jön ki, hogy ááá én most nem érek rá vigyázz rá te, nesze, ba.zmeg, te vagy az apja! Utána meg majd elviszem végleg!
2016. márc. 19. 13:24
 77/92 anonim ***** válasza:
62%
Előző, lehet, hogy lepasszolás az az 1 év, de akkor az is lepasszolás, hogy az elmúlt 2 évben a pasasnak csak kéthetente kellett gyereket nevelnie. Még mindig ő passzolta le többször.
2016. márc. 19. 14:11
 78/92 anonim ***** válasza:
19%
77. Miért, váláskor így állapodtak meg, hogy 2 év után 1 évre átveszi a nevelést az apa? Le van írva, hogy kéthetente van láthatás, most még ez is az ő hibája? :D. Vagy akkor adja oda végleg őket, ne rángassák már évről évre azokat a szerencsétlen gyerkeket!
2016. márc. 19. 14:18
 79/92 anonim ***** válasza:
33%
Akkor szopná be az anya, ha egy év után azt mondanák a gyerekek, bocs, apuval maradunk, itt jobban érezzük magunkat, meg már megszoktuk vele. Akkor aztán megérte kimenni. :D
2016. márc. 19. 14:21
 80/92 anonim ***** válasza:
62%
Igen, utolsó, mert a gyerekek h.ülyék, és nem érzik, hogy útban vannak, sőt tovább megyek: nem szeretik őket (az új nő legalábbis biztos nem).
2016. márc. 19. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!