Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Válás után az exférj már nem...

Válás után az exférj már nem apa többé? Vagy én látom rosszul?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elváltunk két éve, az exférjem összejött egy fiatalabb nővel, szokásos történet.

Két gyerekkel, lakáshitellel maradtam itt, fizet gyerektartást, de az csak szerinte sok. A csekkekre se elég.

Most kaptam egy remek lehetőséget, egy évre kimehetnék Svájcba (a cégemen keresztül), csodás fizetésért, szállást is állják, egy rahedli pénzt félretehetnék, egy év után kifizethetném a hiteleket egyben, és sokkal könnyebb életünk lehetne.

A gyerekeim angolul tanulnak, és perfekt vagyok németből, de ők ugye még tanulnak. Abban a városban járnak suliba (a kisebb ált. suli, a nagyobb gimibe), ahol az apjuk is él a nőjével. Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy egy évig csak látogatóba jönnék haza (havi egyszer) és a kicsiket (jelenleg) nem tudom vinni. Sulit se találnék ilyen gyorsan, év közben főleg, és a szállást is csak nekem fizetik.

Beszéltem az exférjemmel, hogy egy évre nála lakhatnának a gyerekek, (eddig mindig az volt a baja, hogy alig látja őket), és én fizetek gyerektartást. Többet mint ő nekem, de azért annyit, hogy maradjon nekem is miből félretenni. Egy év után hazaköltözök (bár reménykedem benne, hogy addigra megoldhatom hogy végleg kint maradjak, és jönnek a gyerekeim is, de egyelőre maradjunk a tényeknél). Azután minden marad régiben, sőt felőlem a gyerektartást is csökkenthetjük, neki is jobb lenne.

Elképedtem a válaszán, teljesen fel volt háborodva. Hogy én ezt hogy képzelem, milyen anya vagyok, felborítom az életét, még a barátnőjével is meg kell beszélnie, ő se fog örülni, szóval voltam minden csak nagyságos asszony nem.

Próbáltam hatni észérvekkel, hogy azért ugye tudja a barátnőd, hogy két gyerekes apa vagy, velem is bármi történhetne. Meg hogy attól még ő a gyerekek apja, és most szükségük lenne rá.

Mondhattam akármit, nem érdekelte.

Hab a tortán, este felhívott a nője, és minden riherongynak elmondott (természetesen azt is megkaptam, hogy biztos ku.rvának megyek kis Svájcba, no comment), és hogy hogy gondoltam, hogy a nyakukba lőcsölöm a kölykeimet. Tönkre akarom tenni a kapcsolatuk. (?!)

Marad az, hogy anyám vigyáz addig a gyerekekre (imádják egymást, sokat alszanak ott, ha épp a munkám miatt nem érek haza/korán kelek), vagy kiharcolom, hogy az exférjemnél maradjanak, elvégre vele vállaltam két gyereket, nem az anyámmal. Gondolom bírósági úton, gyámügyön vagy más úton megoldható, hogy rákényszerüljön, de akkor a gyerekek szívnak.

Csak nem kapok szikrát.

Ha velem valami tényleg történik (pl. lezuhan a gépem, vagy felrobbantják az irodát, vagy elütnek), akkor a gyerekek nem mehetnek az apjukhoz, mert ő úgy gondolta, hogy innentől szingli pasi, nem pedig elvált apuka?

A csaja meg felháborodik, hogy kénytelen velük foglalkozni?

Kettőnk közül ki a nem normális?

Abszurd dolog, ha a válás után egy időre az apánál vannak a gyerekek? Tényleg ennyire evidens, hogy az elvált férj új életet kezd, és abba a régi gyerek nem fér bele?

2016. márc. 17. 12:42
 41/92 anonim ***** válasza:
58%
Nem vagyok jártas a témában, de ilyenkor ha az apának láthatása van, akkor nem lehet abba beleszólása, hogy elköltözhetnek-e külföldre?
2016. márc. 17. 22:14
 42/92 anonim ***** válasza:
71%
Ha ezek után érdekelné, hol élnek a gyerekei, az lenne az év vicce.
2016. márc. 18. 00:44
 43/92 anonim ***** válasza:
18%
Hát azért az marhára nem ugyan az, ha valakire rásózzák egy munka miatt a gyerekeket 1 évre, meg az, hogy többet kb nem láthatja őket.
2016. márc. 18. 00:59
 44/92 anonim ***** válasza:
63%

Össze ne sz.rjam magam...úgy csináltok, kedves láthatásért aggódó kommentelők, mintha Svájc a világ végén lenne. Egyébként ilyen esetben biztosítani kell a különélő szülőnek, hogy kiutazhasson a gyerekekhez, a kérdezőt terhelné az út költsége.

20 éve multicégnél dolgozom, több kollégám és kolléganőm is kapott már más országban lehetőséget, ill. itt is dolgozik más országból származó kolléga. A cég fizeti a szállásukat (nem is akármilyet), a költözés költségét is a cég állta. Semmiféle hátrányos megkülönböztetés nem érhet senkit sem a neme, sem a családi állapota miatt, ezt nálunk nagyon komolyan veszik (amerikai a központ.) Szó nincs arról, hogy elvált, gyermeket nevelő nő ne kaphatna külföldi állást a cégen belül, ez marhaság.

2016. márc. 18. 01:19
 45/92 anonim ***** válasza:
65%
En is multinal dolgozom. Tobben csinaltak elvaltak, hogy vittek a gyereket--persze jobb majd osztol, jovo tanev kezdetetol- es vittek nagymamat. Illetve van olyan aki kint fizet magyar babysitterr, aki nala is lakik, mindenben segit. Van, ali innen vitt ki ismeros babysittert ottlakassal. Emellettt lehet sokat dolgozni. En amint kiierek, elkezdenem intezni a gyerekek kinti iskolaba jarasat osztol. Igy fel evet kell anyukadnak egyedul csinalnia. Ebben a ceg is segit ilyenkor!
2016. márc. 18. 07:53
 46/92 anonim ***** válasza:
56%
Nem tudom miért vagy annyira meglepve,az ilyen lelécelt apák 99%-a ugyanígy reagálna...
2016. márc. 18. 09:42
 47/92 anonim ***** válasza:
24%

Rendben, nincs messze Svájc, akkor az anya biztosítani fogja a szokásos kétheti láthatáshoz szükséges utazás költségeit oda-vissza két főre. Életszerű.

A szomorú az, hogy sokak szerint ehhez az apának mosolyogva kell asszisztálnia, hiszen ő a távollévő szülő, ezzel a jogai megszűntek, csak a kötelezettség maradt: fizetni. Ha nem megy bele az anya játékaiba, még rossz szülőnek is nevezik. Ja, majd ezer kilométerről mintaapa lehet, majd chaten focizik a fiával.

Felhozták itt, hogy nem a gyerekektől vált el, mégis előszeretettel élnek a szigorúan betartatott kétheti láthatás és a minél messzebbre költözés fegyverével, azt egy átlagos fizetéssel gyerektartás mellett úgysem lehet kigazdálkodni. Szép dolog annak az ötlete, hogy az anya fizeti az útiköltséget, kár hogy nem igaz. A távollévő szülőt terheli az útiköltség, ha nem így lenne, értelmetlen lenne a gyerektartás, mert már fizethetné ki benzinre vagy buszjegyre, talán mínuszos is lenne.

Hogy világosabb legyen, egy 300 km-re költözött anya és kéthetente történő láthatás esetén ez 12e Ft(egész) + 3e Ft(diák) 2 főre amikor elhozza, és még 12e + 3e Ft amikor visszaviszi a gyereket, tehát havi 60.000 Ft egy gyerekre vonattal. Ha felezik, ez akkor is sok, és több mint az átlagos gyerektartás összege.

Szóval az apának kell ezt fizetnie gyerektartás után, ami miatt marad a többhavonta látogatás. Mivel pedig közben jön a pótapa aki fizikailag is mindig ott van, nem nehéz kitalálni, hogy a vér szerinti apával a kapcsolat megromlik. Apaként ezt átélni és ezzel minden alkalommal szembesülni felemelő lehet. De nem, ő csak az anyától vált el...

2016. márc. 18. 11:49
 48/92 B.Szabolcs válasza:
33%

Szia ! Nem olvastam végig és gyerekem sincs meg ügyvéd sem vagyok! Viszont azért a "Kedves" papával azért aláíratnék egy papírt ,hogy nem vállalja a szülői szerepet valamint hogy hozzájárul a mami féle felügyelethez!!!! Szó elszál írás ... ! Nemtudom miért de ezt gondolom!!!!

Üdv!!

2016. márc. 18. 12:08
 49/92 anonim ***** válasza:
68%

Kedves Utolsó!

Erre csak annyit tudok válaszolni,akkor kellett volna gondolkodni,amikor félreb@ szott és elhagyta a családját valaki másért. Nekem nincs még gyerekem,de ne mondja senki,hogy az a havi 20-30ezer gyerektartás fedezi a gyerek költségeit. Ketten vállalták a gyereket,nem egyedül. És sajnos van,amikor az anyukának el kell költöznie,hogy el tudja tartani a gyerekeit. Inkább ez a szomorú.

2016. márc. 18. 12:10
 50/92 anonim ***** válasza:
0%

Igen, így járt. A gyerek érdeke is, hogy elválasszák az apjától, egyenesen hasznos neki. Ő is így járt.

Az így gondolkodóktól elvenném a gyereket egy évre, és havonta egy hétvégét találkozhatnának, garantáltan változna a világnézetük. Kizárólagos felügyelettel könnyű pattogni, meg az apát hibáztatni, sározni, több pénzt követelni.

2016. márc. 18. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!