Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Válás után az exférj már nem...

Válás után az exférj már nem apa többé? Vagy én látom rosszul?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elváltunk két éve, az exférjem összejött egy fiatalabb nővel, szokásos történet.

Két gyerekkel, lakáshitellel maradtam itt, fizet gyerektartást, de az csak szerinte sok. A csekkekre se elég.

Most kaptam egy remek lehetőséget, egy évre kimehetnék Svájcba (a cégemen keresztül), csodás fizetésért, szállást is állják, egy rahedli pénzt félretehetnék, egy év után kifizethetném a hiteleket egyben, és sokkal könnyebb életünk lehetne.

A gyerekeim angolul tanulnak, és perfekt vagyok németből, de ők ugye még tanulnak. Abban a városban járnak suliba (a kisebb ált. suli, a nagyobb gimibe), ahol az apjuk is él a nőjével. Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy egy évig csak látogatóba jönnék haza (havi egyszer) és a kicsiket (jelenleg) nem tudom vinni. Sulit se találnék ilyen gyorsan, év közben főleg, és a szállást is csak nekem fizetik.

Beszéltem az exférjemmel, hogy egy évre nála lakhatnának a gyerekek, (eddig mindig az volt a baja, hogy alig látja őket), és én fizetek gyerektartást. Többet mint ő nekem, de azért annyit, hogy maradjon nekem is miből félretenni. Egy év után hazaköltözök (bár reménykedem benne, hogy addigra megoldhatom hogy végleg kint maradjak, és jönnek a gyerekeim is, de egyelőre maradjunk a tényeknél). Azután minden marad régiben, sőt felőlem a gyerektartást is csökkenthetjük, neki is jobb lenne.

Elképedtem a válaszán, teljesen fel volt háborodva. Hogy én ezt hogy képzelem, milyen anya vagyok, felborítom az életét, még a barátnőjével is meg kell beszélnie, ő se fog örülni, szóval voltam minden csak nagyságos asszony nem.

Próbáltam hatni észérvekkel, hogy azért ugye tudja a barátnőd, hogy két gyerekes apa vagy, velem is bármi történhetne. Meg hogy attól még ő a gyerekek apja, és most szükségük lenne rá.

Mondhattam akármit, nem érdekelte.

Hab a tortán, este felhívott a nője, és minden riherongynak elmondott (természetesen azt is megkaptam, hogy biztos ku.rvának megyek kis Svájcba, no comment), és hogy hogy gondoltam, hogy a nyakukba lőcsölöm a kölykeimet. Tönkre akarom tenni a kapcsolatuk. (?!)

Marad az, hogy anyám vigyáz addig a gyerekekre (imádják egymást, sokat alszanak ott, ha épp a munkám miatt nem érek haza/korán kelek), vagy kiharcolom, hogy az exférjemnél maradjanak, elvégre vele vállaltam két gyereket, nem az anyámmal. Gondolom bírósági úton, gyámügyön vagy más úton megoldható, hogy rákényszerüljön, de akkor a gyerekek szívnak.

Csak nem kapok szikrát.

Ha velem valami tényleg történik (pl. lezuhan a gépem, vagy felrobbantják az irodát, vagy elütnek), akkor a gyerekek nem mehetnek az apjukhoz, mert ő úgy gondolta, hogy innentől szingli pasi, nem pedig elvált apuka?

A csaja meg felháborodik, hogy kénytelen velük foglalkozni?

Kettőnk közül ki a nem normális?

Abszurd dolog, ha a válás után egy időre az apánál vannak a gyerekek? Tényleg ennyire evidens, hogy az elvált férj új életet kezd, és abba a régi gyerek nem fér bele?

2016. márc. 17. 12:42
 21/92 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem ez egy kamu, provokatív kérdés. Nemzetközi szférában dolgoztam sokáig, ilyen konstrukciókkal nem igazán kapnál állsajánlatot. Ugyanis nagyon kedvés cég van /szinte egyenlő a nullával/, aki egy ilyen lehetőséget családanyának kínál fel, pláne, hogy egyedül is neveled a két gyereked. Szállást szintén ritkán fizetik a munkavállaló helyett, ez inkább a közvetítők által szervezvezett betanított/fizikai munkára jellemző. Még soha nem találkoztam olyan partnerrel, aki havi egy alkalommal állja a hazautat is. Erre van a magas fizetés, abból ki lehet kalkulálni, de miért állná még ezt is a cég, amikor ő ebből nem profitál? Ha mégis van egy nagyon szűk szegmens, akik egy ilyen ajánlatot kapnak, azok annyira értékes munkaerőként vannak számon tartva, hogy az itthoni fizetésedből is megélnétek, ergo nem kellene itthon hagynod a gyerekeidet. Akinek 14 év alatti gyereke van, azokra kiemelkedően odafigyelnek ilyen téren. Egy kisgyereknek még az édesanyjától külön töltött hetek is hosszúnak tűnnek, amik olyan problémákat generálnak, hogy az egyén telmesítménye is nagy ívben romlik.
2016. márc. 17. 14:50
 22/92 anonim ***** válasza:
14%

Lehet én leszek a g..ci, de nézzük kicsit az apa szemszögéből.

Találtál jobb melót és csak úgy zsupsz, "rájuk sóznád" a gyereket. Oké, hogy ő a gyerek apja, de a barátnőjének köze sincs a gyerekekhez, ráadásul 2 éve nálad vannak amúgy is. Lehet, hogy közös gyereket terveznek, vagy akármi mást és most derült égből villámcsapásként hirtelen kapnának két gyereket. Egyáltalán elférnének az ő lakásukban? Meg mikor kéne "átvenniük" a gyerekeket? Azért egy ilyen dologra kéne hagyni pár hét gondolkodási időt.

Igen, tényleg az apjuk, ezért illene őket átvennie, viszont a barátnőjének ehhez semmi köze, az ő szemszögéből ez meg tényleg kib..szás.

2016. márc. 17. 14:55
 23/92 anonim ***** válasza:
76%

#20 (és mindenki aki leszólja a kérdezőt azért, mert elmenne...)

A gyerekek édesapjáról van szó, még ha nem is ahhoz méltóan viselkedik!

Ugyanúgy vállalta őket, mint az anya, ugyanúgy kötelessége (lenne) gondoskodni ròluk!

Itt nem arról van szó, hogy anyunak "úgy tartja a kedve és ápasszolja" őket...

-Anyuka egy fizuból nevel két gyereket, nyög lakáshitelt

-Apuka nem fizet normális gyt

-Sír a szája, hogy keveset vannak ott, de ha ott lehetnének meg nem kellenek!

Szomorú, de az elvált apukák jelentős része ilyen :(

Fizessen akkor annyival töb gyt-t, amitől a kérdező elesik!

Biztos belepusztul szegény az egészbe, de tisztelem őt ismeretlenül is, mert igazi Édesanya, aki nem csak jobb életet szeretne a gyerekeinek, hanem tesz is érte! És igen, ez áldozatokkal jár, de egy év múlva sokkal könnyebben élhetnek majd, a gyerekeknek boldogabb anyukájuk lesz, mert nem kell a pénz miatt ennie magát, lesz több ideje rájuk, és könnyebb életük lesz.

Ami pedig még szomorúbb, hogy tényleg legjobb lenne, ha végleg elmehetnének ebből az országból, de mérget veszek rá, hogy apuciból úgyis újra előtörnek majd a szülői èrzések, és dülledt halántéki erekkel fogja a jogait üvöltözni, ha az anya kiköltöztetnè őket...

Kitartást kívánok neked kérdező, minden jót!

Hagy a f@rok exedet, nincs szükséged rá, látod, nélküke is boldogulsz! Majd úgyis visszakapja az élettől ;)

2016. márc. 17. 15:06
 24/92 anonim ***** válasza:
15%

"Szomorú, de az elvált apukák jelentős része ilyen :( "

Hát én meg erre azt tudom mondani, hogy szomorú, de az elvált nők akármennyi gyerektartást is kapnak, nekik az mindig kevés...

2016. márc. 17. 15:11
 25/92 anonim ***** válasza:
83%
Tipikusan annak a vasárnapi apukának tűnik, aki azért nyafog, hogy keveset vannak nála, hogy jobb apának tűnjön meg tetszelegjen, de nem gondolja komolyan. Beláthatná, hogy nem brahiból ajánlottad fel, hanem a gyerekek jövője érdekében... rá én nem kényszeríteném, inkább akkor anyukád, de akkor meg ne rinyáljon, hogy nem viszitek a gyereket, szépen menjen érte ő, és vigye el őket.
2016. márc. 17. 17:06
 26/92 anonim ***** válasza:
94%

"Nem kell túldramatizálni a dolgot. Nagyon kevés az u.n. anyaszívű apa, aki a gyerekei gondozását vállalná és inkább az aktuális fiatal barátnőt dobná."

Akinek fontosak a gyerekei, az nem "anyaszívű apa", hanem apaszívű apa. Minden más férfi legfeljebb biológiai apa.

Kérdező, sajnálom, hogy így alakult. Én is egy elvált apuka új barátnője vagyok, és mindig ökölbe szorul a kezem, amikor ilyen hülyepixsáról hallok, mint a párod új nője; az összes ilyen nevében elnézést kérek az elvált anyukáktól. Az ilyenek miatt van rossz híre az új barátnőknek...

2016. márc. 17. 17:21
 27/92 anonim ***** válasza:
53%

Lenne ott helyük a gyerekeknek?

Ha az én exem jelentené be ugyanezt, én sem tudnék segíteni mert hárman vagyunk egy lakásra az új feleségemmel és a gyerekünkkel, nincs több szoba és ágy. A konyhában aludjanak?

2016. márc. 17. 17:43
 28/92 anonim ***** válasza:
46%

Ez valóban nem ilyen fekete vagy fehér. Párom exe is hasonlóan járt el. A gond az volt, hogy éppen mind a ketten tanultunk munka után. Mivel nekem ráadásul a munkahelyem fizette a tanfolyamot, így én nem mondhattam le. A párom nyelvet tanult ami egy előléptetés feltétele lett volna, így ezt bukta.

Igen, nyilván az anyával is bármi történhet, kórház, elüti a villamos stb. De te hoztál egy döntést és azt várod, hogy mindenki fogadja el és ne szóljon ez rossz szót se.

Mindent meg lehet oldani, mi is megoldottuk. Ez számomra sem volt kérdés. Csak gondolj bele az ő helyzetükbe is kicsit.

Ami pedig az új nőt illeti, hát semmi köze hozzá. Az exférjeddel beszéld meg, a többit pedig ők elintézik egymás közt.

2016. márc. 17. 18:14
 29/92 anonim ***** válasza:
70%

22# Jól látod,te vagy a g..ci.

Mi az, hogy "rájuk sózná" a gyerekeket? Az ő saját gyerekeiről van szó, könyörgöm. Azokról a gyerekekről, akiket a kérdezővel KÖZÖSEN vállalt.

Úgy beszélsz, mintha a kérdező jókedvéből hagyná itt őket, mer' ő világot akar látni, vagy pasizni (ami persze csak az anyáktól szokott bűn lenni, az apák csajozhatnak, természetesen), vagy nemtom. Lóf@.szt. K..rvára rá van kényszerülve, azért menne ki, hogy a gyerekeinek később könnyebb legyen. De látom, Te is csak az orrodig látsz el.

Amitől hátast dobtam: "...a barátnőjének köze nincs a gyerekekhez"??? Wtf??? Már hogyne lenne köze hozzájuk??? A világ egyik legundorítóbbja ez a hozzáállás. Fiatal kis pitscha vagyok, összejövök az idősebb, (talán pénzesebb?) palival, de a gyerekei már nem érdekelnek, semmi közöm hozzájuk...? Ilyen nincs. Hozzá tartoznak, b.assz@meg! Úgy is mondhatnám, "csomagban kapta", ha kell, akkor "csomagostul" kell, más opció NINCS! Tudom, miről beszélek, én is voltam az említett kategória... és szembeköptem volna magam, ha nem érzem át, hogy itt NEKEM KELL beilleszkednem egy már meglévő családba!!! (Végül sikerült is, nem emiatt ért véget... közel 10 év után...)

Az, hogy elférnek-e, nevetséges kifogás. Nyilván a kérdező is él valahol a gyerekeivel, ha a másik lakás kicsi, akkor lehet oda költözni. Ja, hogy az apa nem köteles minden követ megmozgatni, "önfeláldozni" a gyerekeiért, csak az anya? Oké, nincs több kérdésem.

Következő.

"...lehet, hogy közös gyereket terveznek..."

És ez mégis ki a jó büdös riherongyos nyamvadt francot érdekel??? Olyan nincs, hogy új gyereket akarok, és akkor "hopp, hirtelen" útban van a régi!

Ha anyuka tervezne közös gyereket az új palijával, rögtön ő lenne a világ sz.rja, nyakamat rá.

"...derült égből villámcsapásként hirtelen kapnának két gyereket..." Hatalmas, orbitális, gigantikus nagy tévedés, ami az egész helyzet alapja. Ezt kellene marha gyorsan megérteni: apuka nem most "kapta" a gyerekeit, könyörgöm... már régen megcsinálta őket, mindig is ott voltak, csak eddig anyuka gondoskodott róluk (ha bárki a gyerektartással jön, kiröhögöm). Ja, hogy csak most szembesült vele? Vastaps. A nőcinek meg réges-rég fel kellett volna fognia, hogy a párjának GYEREKEI VANNAK.

"Azért egy ilyen dologra kéne hagyni pár hét gondolkodási időt."

Nem, azért egy ilyen dolgon nem kellene gondolkodni, hogy "nagyvonalúan" hajlandó vagyok-e gondoskodni a saját gyerekeimről.

Kérdező, a lényeget már előttem is írták. Egyetértek abban, hogy ilyen "apához" nem tudnám jó szívvel vinni a gyerekeimet, a nőjéről nem is beszélve...

Viszont amit egy-két válaszadó tanácsolt, hogy írass alá egy papírt az apukával, miszerint itt és itt ekkor és ekkor nem tartottam igényt a gyerekeimre (mert az új nőm fontosabb volt), azt nagyon is támogatom! Később, ha mondjuk a külföldre költözésnél hirtelen előtörnének belőle az apai érzések, ez a kis iromány jól fog Neked jönni!

2016. márc. 17. 20:23
 30/92 anonim ***** válasza:
8%

20:23

Jó nagy egy paraszt gyökér vagy, ez látszik :D Szerinted ezt a bunkó hányást el fogom olvasni? Kb addig olvastam, hogy a barátnőjéhez tartoznak az ő gyerekei, na itt röhögtem el magamat :D

2016. márc. 17. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!