Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Válás után az exférj már nem...

Válás után az exférj már nem apa többé? Vagy én látom rosszul?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elváltunk két éve, az exférjem összejött egy fiatalabb nővel, szokásos történet.

Két gyerekkel, lakáshitellel maradtam itt, fizet gyerektartást, de az csak szerinte sok. A csekkekre se elég.

Most kaptam egy remek lehetőséget, egy évre kimehetnék Svájcba (a cégemen keresztül), csodás fizetésért, szállást is állják, egy rahedli pénzt félretehetnék, egy év után kifizethetném a hiteleket egyben, és sokkal könnyebb életünk lehetne.

A gyerekeim angolul tanulnak, és perfekt vagyok németből, de ők ugye még tanulnak. Abban a városban járnak suliba (a kisebb ált. suli, a nagyobb gimibe), ahol az apjuk is él a nőjével. Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy egy évig csak látogatóba jönnék haza (havi egyszer) és a kicsiket (jelenleg) nem tudom vinni. Sulit se találnék ilyen gyorsan, év közben főleg, és a szállást is csak nekem fizetik.

Beszéltem az exférjemmel, hogy egy évre nála lakhatnának a gyerekek, (eddig mindig az volt a baja, hogy alig látja őket), és én fizetek gyerektartást. Többet mint ő nekem, de azért annyit, hogy maradjon nekem is miből félretenni. Egy év után hazaköltözök (bár reménykedem benne, hogy addigra megoldhatom hogy végleg kint maradjak, és jönnek a gyerekeim is, de egyelőre maradjunk a tényeknél). Azután minden marad régiben, sőt felőlem a gyerektartást is csökkenthetjük, neki is jobb lenne.

Elképedtem a válaszán, teljesen fel volt háborodva. Hogy én ezt hogy képzelem, milyen anya vagyok, felborítom az életét, még a barátnőjével is meg kell beszélnie, ő se fog örülni, szóval voltam minden csak nagyságos asszony nem.

Próbáltam hatni észérvekkel, hogy azért ugye tudja a barátnőd, hogy két gyerekes apa vagy, velem is bármi történhetne. Meg hogy attól még ő a gyerekek apja, és most szükségük lenne rá.

Mondhattam akármit, nem érdekelte.

Hab a tortán, este felhívott a nője, és minden riherongynak elmondott (természetesen azt is megkaptam, hogy biztos ku.rvának megyek kis Svájcba, no comment), és hogy hogy gondoltam, hogy a nyakukba lőcsölöm a kölykeimet. Tönkre akarom tenni a kapcsolatuk. (?!)

Marad az, hogy anyám vigyáz addig a gyerekekre (imádják egymást, sokat alszanak ott, ha épp a munkám miatt nem érek haza/korán kelek), vagy kiharcolom, hogy az exférjemnél maradjanak, elvégre vele vállaltam két gyereket, nem az anyámmal. Gondolom bírósági úton, gyámügyön vagy más úton megoldható, hogy rákényszerüljön, de akkor a gyerekek szívnak.

Csak nem kapok szikrát.

Ha velem valami tényleg történik (pl. lezuhan a gépem, vagy felrobbantják az irodát, vagy elütnek), akkor a gyerekek nem mehetnek az apjukhoz, mert ő úgy gondolta, hogy innentől szingli pasi, nem pedig elvált apuka?

A csaja meg felháborodik, hogy kénytelen velük foglalkozni?

Kettőnk közül ki a nem normális?

Abszurd dolog, ha a válás után egy időre az apánál vannak a gyerekek? Tényleg ennyire evidens, hogy az elvált férj új életet kezd, és abba a régi gyerek nem fér bele?

2016. márc. 17. 12:42
 11/92 anonim ***** válasza:
88%
En is arra gondoltam, h egyszer te, egyszer ok. Nekik kulon jot tenne, ha latjak, h eled a mindennapjaid es nem csak elkepzelnek teged a messzi Svajcban. Johetne veluk anyukad, ha tul kicsik az utazashoz. Meg ezek utan nagyon meg is erdemelne a mama...
2016. márc. 17. 13:31
 12/92 anonim ***** válasza:
87%

Nevetséges egy manusz. Kedves hölgyek... ne vegyétek offenzívnek a részemről, de néha elképesztő milyen idiótákkal össze tudtok jönni. Én sem vagyok egy "aranyember", de azért a gerincemre, becsületemre vigyázok. Persze lehet időközben hülyülnek meg...

Amúgy szerintem jobb, ha a édesanyádnál hagyod a gyerekeket. Most ha a férjed maholnap észhez is térne, attól még a barátnője ugyanolyan idióta marad. Tehát... sem nekik nem jó, meg ugye neked sem, hisz azon aggódsz hogyan szívja a vérüket az az idióta penna. A férjed meg (gondolom) ezután is fizeti a gyerektartást amit átküldhetsz anyukádnak plussz ha van rá mód Te is tudsz utalni. Közben ha van rá mód minél hamarabb kezdj utánanézni a kinti iskolába váltás lehetőségének, mert az sem lesz egy sétagalopp. Mindenesetre sok sikert nektek! :)

2016. márc. 17. 13:35
 13/92 anonim ***** válasza:
24%

hány évesek?

csak mert ismerek egy helyzetet, ahol az (elvált) apára maradt a kicsi (7é) külföldi munka miatt- az apa ragyogó, kedves, figyelmes, nevelőt fogadott néhány órára hetente, munkája miatt - és mégis... egy év után létszik, a gyerekben hatalmas a törés, gyakorlatilag belebetegedett.

Nem éri meg ez semmi pénzért. Jóvátehetetlen.

2016. márc. 17. 13:35
 14/92 anonim ***** válasza:
87%

Egyetértek valamelyik előttem szólóval, ne hagyd a gyerekeidet a volt férjednél, mert már most is látszik, milyen soruk lenne ott, amikor még el sem mentél. Ha eleve úgy állnak hozzá, hogy a gyerekek felforgatnák az életüket, akkor fogalmam sincs, hogy bánnának szegényekkel, de hogy nem megfelelően és nem úgy, ahogy azt megérdemlik, az biztos.

Szerintem anyukáddal próbáljátok meg egy évre megoldani, hogy ott lakhassanak, nyilván te is haza fogsz időnként jönni, az apjuknál is lesznek (feltételezem), így gyorsan elrepül majd ez az egy év, sőt, így nekik is lesz idejük felkészülni az új otthonukra (németül tanulhatnak pl).

2016. márc. 17. 13:38
 15/92 anonim ***** válasza:
60%
Nem kell túldramatizálni a dolgot. Nagyon kevés az u.n. anyaszívű apa, aki a gyerekei gondozását vállalná és inkább az aktuális fiatal barátnőt dobná. Itt talán inkább az lehet a probléma, hogy ez ritka és váratlan élethelyzet, mert nem arról van szó, hogy egy meglevő életrendbe be lehet-e illeszteni két gyereket, hanem arról, hogy a fiatal barátnő nem akar semmiképpen sem a háttérbe szorulni.
2016. márc. 17. 13:39
 16/92 anonim ***** válasza:
10%

A helyzet az hogy a volt apa azert keresett uj fiatal nociket mert dugni akarja, es dugja is rendesen, ebben pedig az odakoltozo gyerek oriasi akadaly lenne.

En megertem szegenyt.

2016. márc. 17. 13:41
 17/92 anonim ***** válasza:
92%
Csak annyi,hogy írass alá vele valami papírt,hogy tudomásul vette,hogy a gyerekek anyukádnál lesznek,nehogy később előálljon valami cseles kis dologgal,amire nem számítasz. Egyébként azt remélem tudod,hogy az ő beleegyezése nélkül nem vuheted külföldre a gyerekeket...lesz itt még harc.
2016. márc. 17. 13:48
 18/92 anonim ***** válasza:
89%

Kiviheti külföldre a gyerekeket, ha olyan élethelyzet adódik, amennyiben a másik fél nem egyezik bele, a gyámhatóságot kell bevonni. Annyi, hogy a kapcsolattartás költségét állni kell.

Egyébként jó ötlet, hogy fedezd le magad már most, írásban, tudjon róla a gyámhivatal is, hogy apu nem vállalja a gyerekek felügyeletét még átmenetileg sem. Ez a későbbiekre nézve jól jöhet.

2016. márc. 17. 14:15
 19/92 anonim ***** válasza:
86%
Igen, mindenképp írja alá, hogy a távollétedben nem kíván gondoskodni a gyerekekről! Aztán majd nehezebben fog pattogni, ha a kiköltözésükre kerül a sor, nyoma lesz, hogy nem kért belőlük.
2016. márc. 17. 14:23
 20/92 anonim ***** válasza:
9%
Mondjuk annyiból megértem az "apát",hogy neked ítélté ka gyerekeket, ebben állapodtatok meg, akkor most meg mi az, hogy amikor neked úgy tartja kedved, átpattintod neki? Ráadásul a gyerekekre se lenne jó hatással, milyen cigánykodó élet az, hogy egyszer itt, aztán egy évig ott,épp megszoknának, aztán majd megint vissza ide...
2016. márc. 17. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!