Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Válás után az exférj már nem...

Válás után az exférj már nem apa többé? Vagy én látom rosszul?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elváltunk két éve, az exférjem összejött egy fiatalabb nővel, szokásos történet.

Két gyerekkel, lakáshitellel maradtam itt, fizet gyerektartást, de az csak szerinte sok. A csekkekre se elég.

Most kaptam egy remek lehetőséget, egy évre kimehetnék Svájcba (a cégemen keresztül), csodás fizetésért, szállást is állják, egy rahedli pénzt félretehetnék, egy év után kifizethetném a hiteleket egyben, és sokkal könnyebb életünk lehetne.

A gyerekeim angolul tanulnak, és perfekt vagyok németből, de ők ugye még tanulnak. Abban a városban járnak suliba (a kisebb ált. suli, a nagyobb gimibe), ahol az apjuk is él a nőjével. Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy egy évig csak látogatóba jönnék haza (havi egyszer) és a kicsiket (jelenleg) nem tudom vinni. Sulit se találnék ilyen gyorsan, év közben főleg, és a szállást is csak nekem fizetik.

Beszéltem az exférjemmel, hogy egy évre nála lakhatnának a gyerekek, (eddig mindig az volt a baja, hogy alig látja őket), és én fizetek gyerektartást. Többet mint ő nekem, de azért annyit, hogy maradjon nekem is miből félretenni. Egy év után hazaköltözök (bár reménykedem benne, hogy addigra megoldhatom hogy végleg kint maradjak, és jönnek a gyerekeim is, de egyelőre maradjunk a tényeknél). Azután minden marad régiben, sőt felőlem a gyerektartást is csökkenthetjük, neki is jobb lenne.

Elképedtem a válaszán, teljesen fel volt háborodva. Hogy én ezt hogy képzelem, milyen anya vagyok, felborítom az életét, még a barátnőjével is meg kell beszélnie, ő se fog örülni, szóval voltam minden csak nagyságos asszony nem.

Próbáltam hatni észérvekkel, hogy azért ugye tudja a barátnőd, hogy két gyerekes apa vagy, velem is bármi történhetne. Meg hogy attól még ő a gyerekek apja, és most szükségük lenne rá.

Mondhattam akármit, nem érdekelte.

Hab a tortán, este felhívott a nője, és minden riherongynak elmondott (természetesen azt is megkaptam, hogy biztos ku.rvának megyek kis Svájcba, no comment), és hogy hogy gondoltam, hogy a nyakukba lőcsölöm a kölykeimet. Tönkre akarom tenni a kapcsolatuk. (?!)

Marad az, hogy anyám vigyáz addig a gyerekekre (imádják egymást, sokat alszanak ott, ha épp a munkám miatt nem érek haza/korán kelek), vagy kiharcolom, hogy az exférjemnél maradjanak, elvégre vele vállaltam két gyereket, nem az anyámmal. Gondolom bírósági úton, gyámügyön vagy más úton megoldható, hogy rákényszerüljön, de akkor a gyerekek szívnak.

Csak nem kapok szikrát.

Ha velem valami tényleg történik (pl. lezuhan a gépem, vagy felrobbantják az irodát, vagy elütnek), akkor a gyerekek nem mehetnek az apjukhoz, mert ő úgy gondolta, hogy innentől szingli pasi, nem pedig elvált apuka?

A csaja meg felháborodik, hogy kénytelen velük foglalkozni?

Kettőnk közül ki a nem normális?

Abszurd dolog, ha a válás után egy időre az apánál vannak a gyerekek? Tényleg ennyire evidens, hogy az elvált férj új életet kezd, és abba a régi gyerek nem fér bele?

2016. márc. 17. 12:42
 51/92 anonim ***** válasza:
17%

Mi az a gondolkodás nélküli femináciság? Addig jó az apa, amíg fizet? Igen, biztos nem elég a havi 30 a gyerek kiadásaira, ha a minimálisnál többen gondolkodunk, de aztán az apa meg hogy éljen öneltartó módon havi 100-30-ból? Az albérletre meg a számlákra futja éppen a fizetésből és jóccakát.

Sz..r dolog a válás gyerekkel, nem kell meglepődni. Még szarabb, ha az egyik szülő elrabolja a másik elől, a másik meg nem akarja/tudja befogadni 1 évre.

(Btw még mindig nem esett róla szó, hogy egyáltalán lenne helye a gyerekeknek ott. Egy másfél szobás panelba + 2 gyerek, hát hogy is mondjam....)

2016. márc. 18. 12:29
 52/92 anonim ***** válasza:
79%
Írja,hogy az apjuk nyüszít,hogy túl sok a gyerektartás, ő fizetne neki még többet is. Akkor hol jön ide az a bizonyos "csak addig jó,amíg fizet"? Alapjáraton első dolga az volt,hogy felháborodjon,nem az,hogy gondolkodik,hogy mit tudnának kihozni a dologból. Így meg ne csodálkozzon,hogy ha majd tényleg arra kerül a sor,akkor elviszik a gyerekeit jó messze. Az ilyen meg is érdemli a sorsát.
2016. márc. 18. 12:38
 53/92 anonim ***** válasza:
89%

1, Gondolom anno, amik elvaltak, nem véletlenül lettek az anyanal elhelyezve a gyerekek. Két eset van ugye, amikor az apa is szerette volna, de anyuka nyert, vagy apukat akkor sem vonzotta a gyerekek nonstop gondozása.

2, Nem kell apukaval a világon semmit alairtani. A gondozó szülőnek joga van hozzá, hogy a gyerek felügyeletet megoldja, ahogy apukabal is joga van ugyanehhez a lathatasi idő alatt. Magyarul anyuka rabizhatja a nagymamara a gyerekeket, apuka meg lepasszolhatja egy bebiszitterhez.

3, Állandó lakhelyet illetve tartózkodás helyet kiskorú csaknem kizárólag mindkét szülő engedélyével változtathat. Ergo anyuka nem koltoztetheti csak úgy a mamahoz a gyerekeket.

4, Amennyiben anyuka külföldön dolgozik, tehát a mindennapokban nem tud a gyerekekről gondoskodni, gyamkijelolessel kell megbízni valakit - a személyt a gyamhivatal meghallgatja, a körülményeket megvizsgaljak és ennek fényében engedélyezik vagy nem.

5, Kiskorú csak és kizárólag akkor költözhet külföldre, ha azt a kulonelo szülő is engedélyezi. Ha az nem járul hozzá, akkor gyamhivatal és bírósági eljárás indul, aminek eredménye kötelező érvényű, tehát ha nemet mondanak, a gyerek sehova sem költözik.

Off Én egyedülálló anyaként költöztem külföldre. Nálunk apuka felügyeleti jogát megszuntettek évekkel ezelőtt -sosem tartott kapcsolatot a gyerekkel - ennél ellenére a gyamhivatal megkereste és kikerte a véleményét.

2016. márc. 18. 12:41
 54/92 anonim ***** válasza:
77%

Jaj, védjük csak az apát. A nagymonológ akkor lenne igaz, ha az apa harcolt volna a gyerek láthatásáért, és nemcsak pofázna, hogy nincsenek nála eleget a gyerekek, amikor azon harcol, hogy még kevesebbet kelljen fizetnie a bíróság által meghatározottnál. Tudja, hogy az anya lakáshitellel terhelt lakásban él a két gyerekkel, a leírásból nekem úgy tűnik, hogy társ nélkül. Nyilván az a legfontosabb, hogy pénzt teremtsen nekik, és talált erre egy jó megoldást. Csak apuka kényelme fontosabb a számára...

Lehet azt mondani, hogy minek vegye magához őket egy évre, ha utána ritkábban látja... az jobb, ha arra az egy évre sem látja őket? Mert az már eldőlt, hogy anyuka megy Svájcba, és akinek van egy kis esze, az kiolvassa az írásból, hogy nem önkényesen, brahiból, hanem mert másképp szenved azzal, hogy tartsa el a gyerekeit. Akikre a rendeskedves férj még kevesebbet fizetne, ha tehetné.

Az meg hogy az új barátnő hogy meri lk...zni a férje gyerekeinek az anyját, és nincs is leoltva érte, az meg a hab a tortán. Hát igen, a kényelmes élet meg az új nuni a legfontosabb.

2016. márc. 18. 14:06
 55/92 anonim ***** válasza:
31%

"az kiolvassa az írásból,"

Ezt írta a kérdező:

Törtető, gyerekeit elhagyó, karrierista középkorú nő vagyok, egy menő cégnél, mamut fizetésért, de aki sehogy sem tudja túl tenni magát, hogy férje egy szebb, okosabb, csinosabb, fiatalabb nőért elhagyta, ezért követelődzik, tombol, sérteget. Mit tegyek még, ami árthat a gyerekeimnek, hogy majd azt is, hogy megbetegedtek az elárvultságban, a volt férj nyakába varrhassam?

ja, nem.

2016. márc. 18. 14:16
 56/92 anonim ***** válasza:
25%

Emberek, mielőtt legyalázzátok az apát, szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy csak az egyik felet hallottuk, a mondandójának igazságtartalmában pedig soha nem fogunk megbizonyosodni. De a hatalmas monológ ellenére így is kimaradt egy rakás kardinális dolog, aminek fényében nem lehet következtetéseket levonni.

- Férj lakhatási körülményei?

- Az új párjával terveznek-e gyereket?

- Úgy amúgy is, ő nem tervezett költözni, vagy akármit csinálni? Hiszen mondták is, hogy ez tönkrevágja a terveiket.

2016. márc. 18. 14:31
 57/92 anonim ***** válasza:
38%
Na sikerült a provokáló kérdésed, egymásnak ugrasztottad a népet. A kérdés egyértelmű kamu, az egyik válaszoló le is írta, hogy miért.
2016. márc. 18. 16:52
 58/92 anonim ***** válasza:
68%

#55-ös, áruld már el, hogy akkor a "szebb, okosabb, fiatalabb" csajszi miért is érezte szükségét, hogy felhívja a "középkorú karrieristát" leqrvázás céljából? :D Miért félti annyira a kapcsolatát apuval, ha az ennyire frankó, apu tulajdon gyerekeitől? :D

Amúgy:

"a CSJK lehetőséget biztosít a bíróságnak, illetve a gyámhatóságnak arra, hogy indokolt esetben a szülői felügyeleti jogokat gyakorló szülőt kötelezze a gyermek elvitelével, utaztatásával kapcsolatos költségek viselésére, illetve arra, hogy a kiadásokat megoszthassa a szülők között.” (Makai K.: i. m., a 4:180. §-hoz fűzött kommentár)"

[link]

Feltehetőleg a "középkorú karrierista nő" a "mammutfizetéséből" gond nélkül képes ezt finanszírozni, bármennyire is piszkálja néhány szerencsétlen hímsoviniszta lúzer csőrét az, hogy egy nő képes lehet erre.

2016. márc. 18. 17:11
 59/92 anonim ***** válasza:
38%

kedves 58-as, csak hogy tisztuljon a látásunk, elmondtam, ahogy a másik fél mondaná el. Ugyanis itt a gyakorin gyakorta egy kicsit féloldalas a beszámoló - és ezért igencsak félrecsúszik a kérdezz-felelek játék, az a lekvzás meg valószínű csak a kérdező lelkiismeretének betoldása.

De ennek vannak irodalmi/filmművészeti előzményei Agutagava A vihar kapujában

[link]

A helyszín a 12. századi, polgárháborúk sújtotta Kiotó. A kerettörténetben a címadó romos kapu alatt várja az eső elálltát egy ember, és két másik, akiket korábban egy szamurájgyilkosság tanújaként hallgattak ki:

egy favágó és egy buddhista pap. Ők mesélik el a tárgyalás történetét, melyen még egy rablót és egy asszonyt hallgattak ki, valamint egy médium segítségével az asszony férjének szellemét.

A szamuráj halálának s felesége megerőszakolásának esetét különbözőképpen adja elő a gyanúsított bandita, a feleség, a favágó, a pap és a médium. A tárgyalásnak azt kellene kiderítenie, hogy ki a gyilkos. Azonban a történetek nem illenek egymáshoz.

Nem az igazság viszonylagosságáról van itt szó, hanem az emberek viszonyáról saját hazugságaikhoz.

„A különböző értelmezések mögött az a félelem bújik meg, hogy az események másnak mutatják az elbeszélőt, mint amilyennek látni szeretné magát, hogy megsemmisítik dicsekvése alapját.”

2016. márc. 18. 17:50
 60/92 anonim ***** válasza:
76%
Ez mind nagyon szép, a probléma az, hogy az alapkérdés végtelenül egyszerű: számíthat-e a két gyerek az édesapjára akkor, ha rendkívüli élethelyzet adódik? E pillanatban úgy tűnik, hogy nem. Lehet erre magyarázatokat találni, azt is aláírom, hogy mindenkiben működik a pszichés védekezés, ez viszont mind lényegtelen a gyerekek szempontjából.
2016. márc. 18. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!