Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Válás után az exférj már nem...

Válás után az exférj már nem apa többé? Vagy én látom rosszul?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elváltunk két éve, az exférjem összejött egy fiatalabb nővel, szokásos történet.

Két gyerekkel, lakáshitellel maradtam itt, fizet gyerektartást, de az csak szerinte sok. A csekkekre se elég.

Most kaptam egy remek lehetőséget, egy évre kimehetnék Svájcba (a cégemen keresztül), csodás fizetésért, szállást is állják, egy rahedli pénzt félretehetnék, egy év után kifizethetném a hiteleket egyben, és sokkal könnyebb életünk lehetne.

A gyerekeim angolul tanulnak, és perfekt vagyok németből, de ők ugye még tanulnak. Abban a városban járnak suliba (a kisebb ált. suli, a nagyobb gimibe), ahol az apjuk is él a nőjével. Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy egy évig csak látogatóba jönnék haza (havi egyszer) és a kicsiket (jelenleg) nem tudom vinni. Sulit se találnék ilyen gyorsan, év közben főleg, és a szállást is csak nekem fizetik.

Beszéltem az exférjemmel, hogy egy évre nála lakhatnának a gyerekek, (eddig mindig az volt a baja, hogy alig látja őket), és én fizetek gyerektartást. Többet mint ő nekem, de azért annyit, hogy maradjon nekem is miből félretenni. Egy év után hazaköltözök (bár reménykedem benne, hogy addigra megoldhatom hogy végleg kint maradjak, és jönnek a gyerekeim is, de egyelőre maradjunk a tényeknél). Azután minden marad régiben, sőt felőlem a gyerektartást is csökkenthetjük, neki is jobb lenne.

Elképedtem a válaszán, teljesen fel volt háborodva. Hogy én ezt hogy képzelem, milyen anya vagyok, felborítom az életét, még a barátnőjével is meg kell beszélnie, ő se fog örülni, szóval voltam minden csak nagyságos asszony nem.

Próbáltam hatni észérvekkel, hogy azért ugye tudja a barátnőd, hogy két gyerekes apa vagy, velem is bármi történhetne. Meg hogy attól még ő a gyerekek apja, és most szükségük lenne rá.

Mondhattam akármit, nem érdekelte.

Hab a tortán, este felhívott a nője, és minden riherongynak elmondott (természetesen azt is megkaptam, hogy biztos ku.rvának megyek kis Svájcba, no comment), és hogy hogy gondoltam, hogy a nyakukba lőcsölöm a kölykeimet. Tönkre akarom tenni a kapcsolatuk. (?!)

Marad az, hogy anyám vigyáz addig a gyerekekre (imádják egymást, sokat alszanak ott, ha épp a munkám miatt nem érek haza/korán kelek), vagy kiharcolom, hogy az exférjemnél maradjanak, elvégre vele vállaltam két gyereket, nem az anyámmal. Gondolom bírósági úton, gyámügyön vagy más úton megoldható, hogy rákényszerüljön, de akkor a gyerekek szívnak.

Csak nem kapok szikrát.

Ha velem valami tényleg történik (pl. lezuhan a gépem, vagy felrobbantják az irodát, vagy elütnek), akkor a gyerekek nem mehetnek az apjukhoz, mert ő úgy gondolta, hogy innentől szingli pasi, nem pedig elvált apuka?

A csaja meg felháborodik, hogy kénytelen velük foglalkozni?

Kettőnk közül ki a nem normális?

Abszurd dolog, ha a válás után egy időre az apánál vannak a gyerekek? Tényleg ennyire evidens, hogy az elvált férj új életet kezd, és abba a régi gyerek nem fér bele?

2016. márc. 17. 12:42
 61/92 anonim ***** válasza:
15%

"Ez mind nagyon szép, a probléma az, hogy az alapkérdés végtelenül egyszerű: számíthat-e a két gyerek az édesapjára akkor, ha rendkívüli élethelyzet adódik? E pillanatban úgy tűnik, hogy nem."

És a munkahelyváltásban mi a rendkívüli?

2016. márc. 18. 22:52
 62/92 anonim ***** válasza:
39%
Ahogy a kérdést fel van téve, már az elég provokatív, sőt az egyedülálló anyukák mindig szeretik sátánnak bemutatni az exet, a többi nő meg bólogat hozzá...azért ilyen esetben mindig meghallgatnám a másik felet is.
2016. márc. 19. 05:30
 63/92 anonim ***** válasza:
54%
#61, nem munkahelyváltás történik, hanem cégen belül külföldre áthelyezés, ami mellesleg hosszútávon megoldaná a család anyagi gondjait. Azt hittem, legalább te tudsz olvasni.
2016. márc. 19. 06:31
 64/92 anonim ***** válasza:
40%
Úgy, szóval amíg az anya megszedi magát, addig "őrizze" az ex a gyerekeket, de csak addig, utána meg "visszakéri" és valszeg lelép velük végleg külföldre. Nagyon "megéri" az apának...:D
2016. márc. 19. 06:39
 65/92 anonim ***** válasza:
65%

Nem, nem az anya "szedi meg magát", te p.cs. Kifizeti a hiteleit, hogy jobb életet biztosítson a KÖZÖS gyerekeiknek, akikért egyébként az apa UGYANÚGY felelős, de ő nem képes erre, a jelenlegi tartásdíjat is sokallván. Jellemző, hogy ha költség van velük, vagy vigyázni kell rájuk, akkor koloncnak tekinted őket, ha meg az anyjuk mentesít ez alól a "teher" alól, a könnyebbik rész már hiányzik.

Fölösleges ezt tovább csűrni-csavarni, nem fog menni, fiúkák.:-)

2016. márc. 19. 06:57
 66/92 anonim ***** válasza:
36%
65. Nem csűrés csavarás! Elváltak! Külön életet élnek. Megállapodtak, fizeti a gyerektartást (még ha húzza is a száját), a gyerek felügyelet meg az anyánál maradt! A férfi új életet kezdett, új nővel, úgy hogy a gyerek nem nála van. Mi a kutyafas.za köze van hozzá, hogy az exének lehetősége lenne kimenni külföldre dolgozni??? Persze az meg ilyenkor könnyen mutogat a másikra, a gyerekkel takarózik, hogy másik nem akaraja, hogy jobb élete legyen a gyereknek, de ő azért simán szétbarmolná más életét, meg hogy addig mi van a gyerekkel, az nem érdekli (érdekes, szidja a felelőtlen apát, hogy milyen s.zar-szemét, de azért 1 évig simán rábízná). Ja és pláne hogy nyíltan kijelentette, hogy utána vinné a gyereket is magával. Ehhez asszisztáljon az ex? A nagy lófas.zt!
2016. márc. 19. 07:34
 67/92 anonim ***** válasza:
39%

Ráadásul semmi garancia nincs arra, amit az anya állít!

Saját környezetemből példa: férj-feleség, a feleség kimehetett külföldre (mert volt nyelvtudása), gyerek meg a férj itthon maradt, úgy állapodtak meg, hogy majd utána mennek, ha már kialakul minden (a férfi nyelvet, szakmát tanult közben). A nő összejött kint egy német fas.zival, és csak hazaüzent, hogy köszöni jól van, ne jöjjön se a férj se a gyerek...:D

2016. márc. 19. 07:42
 68/92 anonim ***** válasza:
50%

A feleségétől vált el, nem a gyerekeitől. Azokat pedig annak ítéli a bíróság, aki valóban akarja nevelni őket, ez nem valamiféle istenítélet, amire az apának semmi ráhatása nincs. Az életét akkor "barmolta szét", amikor megcsinált két gyereket, majd lelépett egy másik tyúkkal - tetszik, nem tetszik neki és az új nőnek, a gyerekei, akikért felelős, továbbra is az élete részét képezik. Ha ő maga nem tud azért tenni, hogy a család (értsd: ő és a két gyereke) megszabaduljon a KÖZÖSEN felvett hiteltől, akkor legalább annyival járuljon hozzá, hogy az exnek lehetőséget ad erre - ismétlem, a KÖZÖS gyerekeik érdekében, akikért MINDKETTEN felelősek.

Ha ezt még mindig nem érted, akkor fölösleges tovább pazarolnom az időmet rád, nem magyarázok evidens dolgokat olyanoknak, akiknél nem találok receptort.

2016. márc. 19. 07:52
 69/92 anonim ***** válasza:
39%
Azt nem kellene ám elfelejteni, hogy válás után az ember az adott helyzethez alkalmazkodik. Itt anya ahhoz, hogy 2 gyereket egyedül nevel, az apa meg ahhoz, hogy x időnként lathatas van. Ergo anya minimum 2 szobás lakásban él, apának viszont akár egy minigarzon is megfelel. Anya nem vállal olyan munkát, ami mellett nem tudja megoldani a gyerek felügyeletet, apának meg egyedül az a lényeges, hogy a lathatas idopontjat szabaddá tudja tenni. Anya a tarskeresesnel elmondja, hogy a két gyereke vele él, apa meg elmondása, hogy van két gyereke és x napokon a lathatas. Ez a normális. Nem az, hogy anya ha úgy gondolja, atpasszolja apahoz a gyereket, mert akármi és nem is az, hogy apa havonta próbálkozik megvaltoztatni a gyermekelhelyezest. Veszhelyzet esetén nyilván megoldja apa a gyerekek gondozását, de egy külföldi munka az nem veszhelyzet. Egy év miatt tán neki is munkahelyet kellene váltania, ha teszem azt pont úgy dolgozik, hogy a gyerekek felügyeletet nem tudja megoldani, egy évre vegyen nagyobb lakást, rendezze át az életét, amit utána vagy vissza tud rendezni, vagy nem.
2016. márc. 19. 08:17
 70/92 anonim ***** válasza:
62%
Elég valószínű,hogy ha az ex egy 1szobás lakásban lakna,akkor az anyának eszébe sem jutna odaköltöztetni a gyerekeket, gondolom azokon a napokon is van hol aludniuk,amikor az apjuknál vannak láthatáson. De ez jellemző,hogy csak az tudjon új életet kezdeni,aki lelécel,a másik hátrahagyott a gyerekekkel meg oldja meg,ahogy tudja, arra meg aztán ne is számíthasson,hogy egy időre a másik fél esetleg kisegítse. Mert az aztán derékba törné az új életét. Az nem számít,hogy annak,akinél a gyerekek maradnak alapból nehezebb újrakezdenie, ugye? Akár, ha csak párkapcsolati szempontból nézzük. Itt meg ráadásul olyan helyzet adódott, ami mindkettejüknek megkönnyítené a továbbiakat,persze leszámítva azt az 1 évet az apának. Az exe egy sügér. Ez van.
2016. márc. 19. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!