Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi baja mindenkinek a háztartá...

Mi baja mindenkinek a háztartásbeli nőkkel?

Figyelt kérdés

Külföldön teljesen normális, ha egy nő otthon marad, akkor is, ha nincs gyerek. Elfogadott, természetes, és a kutyát nem érdekli, nemhogy még valaki be is szóljon érte.

Otthon akkor miért kell azonnal támadni? Sőt, kikiáltani qrvának meg ilyenek? Ekkora az irigység?

Nem vagyok eltartott, eddig csak kényszerből voltam otthon (munkahelyhiány, tanfolyam, hasonlók), és akkor is munkanélküliből, vagy a saját megtakarításomból éltem, nem tartottak el. Szóval bár rám nem vonatkozik, attól még érdekel.

Mi ez a gyűlölködés?

2016. jan. 18. 10:04
 171/198 anonim ***** válasza:
37%

"de igen is árt.. mivel nem dolgozik, nem tesz be a közösbe csak kivesz. mert gondolom a gyesről nem mondott le, a tb-t nem magának fizeti, és majd nyugdíjra is igényt fog tartani. tehát nem rak be a kalapba csak kivesz"

Én ezzel nem értek egyet.

1. Gondolkozzunk családi szinten. Sok helyen a férj bőven fizet egyedül is annyi tb-t, mint máshol két dolgozó szülő együtt, akkor hadd engedhesse már meg magának a család, hogy anyuka kihagyjon pár évet.

2. Gyes mindenkinek jár, nem csak a 3 gyerekkel otthon maradó nőknek, hanem a segélyen tengődő, egy napot az életben le nem dolgozó ingyenélő népségnek is. A kettőt azért ne keverjük egymással.

3. Lehet, hogy valaki 10 év munkaviszonyt kihagy az életéből, de van még kb. 30 éve befizetni legalább annyi járulékot, mint amennyit anno a gyerekekkel megkapott. (lehet, hogy gyerekvállalás előtt már meg is tette)

4. Nagyon optimista vagy, hogy te még nyugdíjról álmodozol. Elárulom, hogy a mi generációnknak már nem lesz nyugdíja, mert addigra bőven össze fog omlani a rendszer. Tehát a nyugdíj kérdés főleg ne fájjon neked, egyébként is, nézz utána a nyugdíjszámításnak, aztán rájössz, hogy butaságokat írsz.

2016. márc. 16. 16:47
 172/198 anonim ***** válasza:
28%
utolsó, ez mind szép és jó, hogy a férj befizet tbre annyit, hogy kettőjüknek is elég lenne. csakhogy ez már ott megbukik, hogy a tb összege fix, tehát nem fizet többet akkor se ha több milliót keres. Igen, a gyes jár mindenkinek, csakhogy aki visszamegy dolgozni, az vissza is tölti a közösbe amit rá költött az állam. A htb-k mikor is fogják visszatölteni? Ők csak kivesznek... optimista feltételezés, hogy majd visszamennek dolgozni. Aki hozzászokott a kényelmes otthoni semmittevéshez az nem fogja törni magát azért hogy visszatérhessen dolgozni.
2016. márc. 16. 17:06
 173/198 anonim ***** válasza:
30%
Azért a legtöbb htb is az általad soha egy napot nem dolgozó ingyenélő népségből kerül ki. Az megint más ha valaki tanulás,gyereknevelés miatt otthon van három-négy évet, de ha valaki csak azért, mert neki így kényelmesebb, a gyereket lepasszolja oviba ő meg egész nap jól elvan otthon, közben meg sír a szája hogy ő mennyit robotol, na azoknál nyílik ki a bicska a zsebemben.
2016. márc. 16. 17:08
 174/198 anonim ***** válasza:
25%

"a tb összege fix, tehát nem fizet többet akkor se ha több milliót keres."

Te láttál már valaha bérjegyzéket? Keresd meg a neten a Nexon bérkalkulátort, és kezdj el különböző összegeket beírni. Meg fogsz lepődni, de járulékok a levont a bruttó bér összegével arányosan változnak. (adókedvezményt most ne keverjük ide)

Egy részigazság van abban amit írsz, az egészségbiztosítási járulékoknak valóban van egy felső plafonja, de ahhoz, hogy azt valaki elérje, tényleg több milliót kell keresnie havonta. Ha nem haragszol, most nem számolom ki neked, hogy ez mennyi.

A munkába visszatérésről pedig annyit, hogy én eddig minden gyerekem mellett tanultam valamit. A harmadik mellett is fogok, és ha már oviba megy, még több időm lesz erre. 10 év kimaradást nem tudok helyettesíteni, de egy pályakezdő mellett bármikor labdába rúghatok, és nekem már munkatapasztalatom is van.

Visszatérve egy korábbi hozzászóláshoz, anyuka nem lepasszolja a gyereket az oviba, és lógatja otthon a lábát, hanem jó esetben elviszi a gyerekeket oviba,suliba, elvégzi az otthoni és más teendőit, és miután hazavitte őket, foglalkozik velük. Ne mondd nekem, hogy aki heti 40-50 órát lehúz, annak erre még van energiája.

Arról nem is beszélve, hogy kisgyerekekkel az oviba járás úgy néz ki, hogy 2 hét ovi, 2 hét otthon. Mi jelenleg 3 hétnél tartunk, és az egész család kidőlt, beleérte a nagyszülőket is. Találj egy munkahelyet, ahol ezt anyukának hosszú távon elnézik.

Erre mondhatnád, hogy keressen bébiszittert, de most őszintén, ki akar azért dolgozni, hogy azt a pénzt másnak adja, és az a más foglalkozzon a gyerekével.

Arról nem is beszélve, hogy óvodák többsége legkésőbb 5-kor bezár. Ha valaki 8-fél 5-ig dolgozik, (határidős munkákról, túlórákról nem is beszélek), kb. esélytelen hogy addigra odaérjen a gyerekért, főleg, ha vidéki.

Abban a faluban, ahol én lakom, sok anyuka van otthon (kétgyerekesek is) azért, mert egyszerűen nem tudja megoldani másképp, hogy mindenkiért mindenhová időre odaérjen. Amíg ez nekik így jó, másnak szerintem semmi joga ezt leszólni.

2016. márc. 16. 17:46
 175/198 anonim ***** válasza:
66%
Mindegy, akár mit is írok, egy HTB-nek mindig lesz ezer kifogása miért is nem dolgozik. De ha otthon vagy egy gyerekkel, miért is kell óvodába vinni a másikat? És de, sokak megoldják rendes munka mellett is, hogy foglalkozzanak a gyerekkel. Míg ismerek nem egy olyan otthonülőt, aki reggel elviszi óvodába, zárásra érte megy, otthon a gyerek meg elvan magában mert anyuci barátnőzik.
2016. márc. 16. 17:50
 176/198 anonim ***** válasza:
27%
De könyörgöm, utolsó, neked mi közöd hozzá, hogy ki miért nem dolgozik? Az ő élete, az ő gondja.
2016. márc. 16. 18:26
 177/198 anonim ***** válasza:
100%
jó, igen, de akkor igénybe se vegyen semmi olyan juttatást, amit az állam a dolgozó emberek adójából fizet.
2016. márc. 16. 18:28
 178/198 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy meg nem kell ahhoz gyerek, hogy valaki HTB Legyen, pláne nem három. Ha viszont 3 gyerek van, akkor kapaszkodj, igényelhető a GYET, ami a legkisebb gyerek 3 éves korától 8 éves koráig jár és hoppá, munkaviszonynak számít, ergo jár utána még nyugdíj is.
2016. márc. 16. 18:31
 179/198 anonim ***** válasza:
70%
Ki mondta hogy igénybe veszi? Én pl nem is Magyarországon élek, nyilvánvalóan nem veszem igénybe.
2016. márc. 16. 18:32
 180/198 anonim ***** válasza:
78%
Nem sok htb-t hallottam aki lemondott a gyesről például...
2016. márc. 16. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!