Mi baja mindenkinek a háztartásbeli nőkkel?
Figyelt kérdés
Külföldön teljesen normális, ha egy nő otthon marad, akkor is, ha nincs gyerek. Elfogadott, természetes, és a kutyát nem érdekli, nemhogy még valaki be is szóljon érte.
Otthon akkor miért kell azonnal támadni? Sőt, kikiáltani qrvának meg ilyenek? Ekkora az irigység?
Nem vagyok eltartott, eddig csak kényszerből voltam otthon (munkahelyhiány, tanfolyam, hasonlók), és akkor is munkanélküliből, vagy a saját megtakarításomból éltem, nem tartottak el. Szóval bár rám nem vonatkozik, attól még érdekel.
Mi ez a gyűlölködés?
2016. jan. 18. 10:04
151/198 anonim válasza:
ha meg annyira a gyerekével akarna lenni be se adná óvodába... ha már annyira ragaszkodik a gyerek lepasszolásához 4 órában dolgozhatna is.
152/198 anonim válasza:
De nem mindegy, hogy reggeltől délután 4ig van oviban, vagy csak delig. Ha neked jó úgy az életed, hajrá. Másnak meg nem úgy jó. Miért nem tudod elfogadni? Neked nem árt vele, ha nem dolgozik. Senki nem tudta megindokolni, hogy miért probléma az, ha Kovács Zsuzsi a férjével együtt úgy dönt, hogy ő HTB lesz. Valaki a nyugdíjat hozta fel: erre is van megtakarítás, plusz Magyarországon a minimal nyugdíj mindenkinek alanyi jogon jár, pont mint a gyes. TBt fizet maga után, esélyes, hogy a partner minimum kétszer annyit keres, mint az átlag, hiszen különben nem lenne miből megelni, így adó is van belőle. Mi a probléma? Te nem lennél HTB. Ok. Ne legyél. De nem kell lekvazni meg ingyenelozni azt, aki még úgy dönt, hogy az lesz.
153/198 anonim válasza:
Magyarországon nem valami gyakori a részmunkaidő, az óvodai nevelés pedig napi 4 órában kötelező
154/198 anonim válasza:
de igen is árt.. mivel nem dolgozik, nem tesz be a közösbe csak kivesz. mert gondolom a gyesről nem mondott le, a tb-t nem magának fizeti, és majd nyugdíjra is igényt fog tartani. tehát nem rak be a kalapba csak kivesz
155/198 anonim válasza:
Azt se tudod miről beszélsz. Ha már óvodás a gyerek, nem jár gyes. Ha 3 gyereke van, akkor főállású anyaként igényelhet támogatást -alanyi jogon jár. Tudod, mint a gyes, csaladipotlek is. Ez fáj neked? Mellesleg ez esetben pont nem HTB. Az ugyanis olyan személy, aki aktív korú, saját akaratából nem dolgozik és nem igényel semmilyen támogatást sem. A partnere jövedelemből, vagy megtakarításbol élnek.
156/198 anonim válasza:
de míg nem volt óvodás korú a gyereke akkor igényelte.. mint ahogy a nyugdíjért is tartani fogja a markát.. meg az ingyenes étkezésért ingyen tankönyvért...
És miért nem érsz rá 66%-os? kezdődik a szulejmán?
157/198 anonim válasza:
Ingyen tankönyv ma már mindenkinek jár, az étkezés jövedelemtől is függ, gyesen pedig nyilván te is voltál.
158/198 anonim válasza:
igen voltam, csakhogy én visszamentem DOLGOZNI, ezáltal kitermeltem azt az összeget amit kifizettek nekem a gyes alatt, sőt azóta már bőven a többszörösét.
159/198 anonim válasza:
És szerinted a HTB soha életében nem dolgozott és nem termelt semmit. Nem lehetne elszakadni ettől az elgondolastol? Mi van akkor, ha teszem azt 17 éves korától kezdve dolgozott, gyed után szintén dolgozott és 50 évesen döntött úgy, hogy kész, ennyi volt, innentől HTB lesz.
160/198 anonim válasza:
Akkor a cigányokat meg a migránsokat is utáljátok remélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!