Mi baja mindenkinek a háztartásbeli nőkkel?
Külföldön teljesen normális, ha egy nő otthon marad, akkor is, ha nincs gyerek. Elfogadott, természetes, és a kutyát nem érdekli, nemhogy még valaki be is szóljon érte.
Otthon akkor miért kell azonnal támadni? Sőt, kikiáltani qrvának meg ilyenek? Ekkora az irigység?
Nem vagyok eltartott, eddig csak kényszerből voltam otthon (munkahelyhiány, tanfolyam, hasonlók), és akkor is munkanélküliből, vagy a saját megtakarításomból éltem, nem tartottak el. Szóval bár rám nem vonatkozik, attól még érdekel.
Mi ez a gyűlölködés?
Ja értem,már ha nem tudsz mit kifogást találni akkor mániákus hazudozó vagyok :D Az alapápolási feladatok,vagy egy injekciózás,infúzió bekötés stb nem változnak,és mint írtam van rá 1 hónapja az embernek,hogy bele tanuljon.Orvosi utasítás alapján dolgozunk!!!! Ismeretlen dologgal pedig az az ápoló is találkozhat aki 20 éve a szakmában dolgozik,csak nem azon a szakterületen volt.Arra vannak a tapasztalt kolléganők,hogy megmutassák amit kell.szóval kb ennyi.Bár kárnak tépem a szám,mert mindjárt jössz és ki találsz megint valami ostobaságot csak hogy nehogy másnak legyen igaza :)
Munka: akinek van normális szakmája az talál munkát.A tanulást meg a htb-knek sem kell abbahagyni.Elhiszem,hogy a te környezetedben életképtelen semmirekellők vannak,az én környezetemben aki akart az talált eddig munkát!10 év kihagyás után is!!
Nézd, akinek diplomája van, nem büfé szakon, nyilván nem a nyugagyban fekve fogja tölteni a napját lanyregenyeket olvasva, hanem képzi tovább magát, talán még újabb végzettséget is szerez. Akinek még nincs diplomája, annál úgysem változik a világon semmi a szakmájában, amit ne lehetne rövid ido alatt felfrissiteni.
A rövid időn belüli munka talasarol meg annyit, hogy nekem épp tegnap ajánlottak fel, hogy felvesznek teljes munkaidőben dolgozni az iskolában, ahol segítő szülő vagyok és a másik önkéntes munkám során is rendszeresen tesznek ajánlatot ugyanerre.
Úr isten, de megy itt a cicaharc :D
1. Az a háztartásbeli, aki gyerekkel van otthon. 3 gyerek mellett bőven van annyi munka, hogy nem lehet teljes állást vállalni, maximum ha beledöglik az ember, részmunkaidős munkák meg alig vannak, pláne ha az ember nem fővárosi. A háztartásbeli nőkkel semmi bajom, örülök is nekik.
2. Aki otthon van és nincs gyerek, nem dolgozik, a férje tartja el, az szimplán egy kitartott ember. Na az ilyet természetesen minden jóérzésű ember lenézi. Mégis miért kéne tisztelni, mit tett le az asztalra? Persze aztán felőlem azt csinál amit akar, ha jól esik neki egész nap otthon ücsörögni meg futkosni a kis személyes dolgai után, akkor hajrá, de nekem ne tegye az arcát, hogy ez neki mennyire nehéz meg hogy ő ezt megérdemli stb.
És ez így kb. ennyi, az emberek 99%-a így gondolja, kár ezen nyafizni itt.
"Nézd, akinek diplomája van, nem büfé szakon, nyilván nem a nyugagyban fekve fogja tölteni a napját lanyregenyeket olvasva, "
Akinek diplomája van, vagy egy kicsit is értelmes ember, nem lesz htb. Htb az leaz, aki tanulatlan és lusta. Egy intelligens, tanult ember számára semmi vonzó nincs ebben az életformában.
"Hát azért 8 órás munka mellett cipelgetni a gyerekeket erre-arra, főzni, mosni egy ekkora családra, na meg mellé takarítani, az nem túl kellemes."
Manapság, amikor van mosogatógép,szárítógép (nem kell vasalni vele...) nehogymár egész napos elfoglaltság legyen ez. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeket KETTEN neveljük a férjemmel, nyilván mindketten hozzuk-visszük, főzünk, mosunk, takarítunk.
"Meg ugye kisgyerekekről beszélünk. Volt gyereked? Ismerős, hogy 3 gyerek este jön haza nyakig sárosan, mert "fociztak"? :D Náluk nem lehet egy farmert vagy pulóvert többször felhúzni mosás nélkül."
Nálunk sem, és?? Berakom a mosógépbe, kész. Van elég pulóvere, hogy minden nap összesározhasson legalább 2-et és még marad a következő mosásig...
"de ha van elég pénzük akkor nem muszáj megszakadni."
De pont ezt nem értem az egészben. Van elég pénzem, mosogatógép,szárítógép, robotporszívó, robotfelmosó és kész is a napi házimunka 80%-a ráadásul rengeteg időt megspóroltam, amit a családommal tölthetek. Az óvodából attól nem jönnek haza előbb a gyerekek, hogy én takarítok otthon, nem? Akkor meg minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!