Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én ezt nem tartom igazságosnak...

Én ezt nem tartom igazságosnak így, ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

A férjemnek van már egy gyereke az előző házasságából. És az exnejével van egy közös újépítésű lakásuk, nagyrészt hitelből. A törlesztésből van még 15 év hátra, ezt felesben fizetik az exnejével. A férjem aláírt egy szándéknyilatkozatot, hogy amint tehermentessé válik az ingatlan, a közös gyerekük javára lemond az 50%-os tulajdonrészéről.

Nekünk ikerlányaink születtek három éve, és most tervezünk családi házat venni hitel nélkül, elvileg még pár hónap és összejön rá a pénzünk. Nagyon sok megfeszített munkánk van benne, hogy összespóroljuk az árát. (Mert ugye a hitel nem opció a férjem meglévő, exével közös hitele miatt.)

Mi úgy egyeztünk meg, hogy ügyvéddel lepapírozzuk, amint sikerült megvennünk a házat, hogy a közös gyerekek 40-40%-ot, az ő elsőszülött gyereke pedig 20%-ot fog örökölni majd a házból, mert hát neki ugye ott lesz a lakás 50%-a, aminek a hitelét még 15 évig nyögni kell.

Persze az ex elkezdett raplizni, hogy márpedig az ő gyerekének ugyanúgy 33% jár a házunkból, mint az ikreknek, és hogy mi milyen aljas ro.hadékok vagyunk, mert így az ő gyereke "ki lesz semmizve". Szerinte a mi verziónk nem korrekt, szerintünk meg az ő elképzelése nem az.

Ti mit gondoltok erről?

2015. máj. 11. 11:21
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
68%

Nem fogom elolvasni a válaszokat bocs érte.

Ha logikusan végiggondolod annyi sem járna neki mint amennyi most.

Az első szülöttnek kb 15% járna (16.666) ha ferek akarnánk lenni mert neki 3 gyereke van. A 3 gyerek között egyenlőség kellene hogy legyen ezért a 20%-ot kicsit sokallom.

+ a többi gyereket is megilletné a ház 15-15%-a mert ők is az övéi. Milyen módi hogy az egyik gyerek 70%-ot kap a másik kettő meg fejenként 40-40-et?

Tudom hogy nem illik ilyet mondani, de ez a lányaitokra nézve rohadtul nem fer.... Főleg hogy az elsőszülött egy egész házat fog kapni a tieitek meg 2-en sem kapnak egy egészet.

2015. máj. 11. 16:08
 52/59 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felejtsétek el ezt a felosztást, és a férjed egyezkedhetne a volt nejével is. A gyerekek jobban járnak a törvényes öröklési renddel. Hacsak nincs valami kirívó dolog, amiért valakit nagyobb részre tartanátok érdemesnek, mert mondjuk akkora dolgot tett értetek, vagy valakit kitagadnátok, mert annyit ártott nektek, vagy mondjuk az egyik gyerek súlyosan sérült lenne, és neki többet hagynátok, mert nagyobb szüksége lenne rá (mint pl. az Esőember című filmben), nem látom értelmét az ilyen előre rendelkezéseknek. A törvényes öröklési rend teljesen korrekt, és a legtöbb esetben tökéletesen megfelelő.
2015. máj. 11. 16:24
 53/59 anonim ***** válasza:
91%

A helyzet roppant egyszerű. A férjednek van 7,5 m ft különvagyona, és 40 millió közösen veled. Számoljunk 47,5 millióval, mert a kérdésből leszűrhető, hogy te egyaránt szeretnél kedvezni mindhárom gyermeknek.

47,5 millió / 3 gyerek = 15,16 millió.

Magyarán érték szerint a férj javaslata nem áll olyan távol a valóságtól.

1. gyermek: 7,5 millió (fél lakásrész) + 8 millió (20% házrész) = 15,5 millió.

2. és 3. gyermek: 40-40% házrész, azaz 16 millió.

Konklúzió: az ex fogja be a pofáját

2015. máj. 11. 17:43
 54/59 anonim ***** válasza:
69%
Azt mindenki elfelejtette, hogy a nem közös gyerek esetében jelenleg egy hitellel terhelt lakás 50%-ról van szó. 15 év alatt bármi történhet, apuka lehet munkanélküli vagy rosszabb esetben meg se éri, mire lejár a futamidő. szóval az első gyerek 50%-a egyelőre lóg a levegőben, egyelőre csak a ház az, ami kézzelfogható.
2015. máj. 11. 19:29
 55/59 anonim ***** válasza:
100%
Mèg a ház sincs, csak tervben :-)
2015. máj. 11. 22:42
 56/59 anonim ***** válasza:
74%

#54: Ez benne van a pakliban, de! Élő fiatalemberek nem úgy vesznek lakást normál helyzetben, hogy rögtön rendezzék az öröklést is. Ez már eleve gáz!!!!!

SZóval, normális esetben ilyenen senki nem agyal. A gyerekek örökölnek akkor, ha meghal a szülő. A kérdezők, szerintem 30-asok. Tehát eleve hülye dolog ezzel számolni. Én tuti nem tenném.

AZ ex viszont nagyon fogja be a száját, mert rosszul fog kijönni a túldimenzionált igényeivel.

Egy 30-as párt ne temessünk! Egy 40-est sem.

Ez nem az a kor, amikor ezzel kell foglalkozni, sokkal inkább azzal, hol fog tanulni a gyerek.

2015. máj. 12. 05:06
 57/59 anonim ***** válasza:
44%

Ez olyan mintha itthon veszekednénk a lottó nyereményen, közben szelvényt sem töltöttünk :)

1. Még csak most terveztek házat venni....

2.A másik lakáson még (gondolom) sok hitel van, 15 év!!! múlva jár le...

3. Én nem tolnék a gyerekem alá házat/lakást, segíteném ahogy tudnám, minket is segítettek...

4. Ha oda kerül a sor, úgyis örökölni fognak, addigra ki lesz fizetve a lakás, és a ház is meglesz, reméljük :)

Szóval én nem íratnék semmit a gyerekere.....

2015. máj. 12. 06:16
 58/59 anonim ***** válasza:
bocsánat, egyik gyerekre sem
2015. máj. 12. 06:17
 59/59 anonim ***** válasza:

Ha maradtok a törvényes öröklésnél, és nem írtok a gyerekekre semmit, akkor az apa részéből mindegyik gyerek egyenlő arányban részesül (jelenleg ez 1/3 rész).

Tegyük fel, hogy a gyerekek felnőttkén mást terveznek majd, tegyük fel, hogy mindhárman másképp tervezik majd a jövőjüket (hány évesek is?). Ha a lakásrészen kívül más megtakarítással nem segítitek őket, de ők el akarnának költözni, saját lakást venni, önálló családot szeretnének máshol, akkor ezzel a mostani előre felosztással röghöz kötnétek őket, és nagyon hasonlóan járhatnának, mint én.

Ezek a lakások a ti álmotok, nem a gyerekeiteké, az ő álmaik lehet, hogy mások lesznek.

2015. máj. 12. 15:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!