Én ezt nem tartom igazságosnak így, ti mit gondoltok?
A férjemnek van már egy gyereke az előző házasságából. És az exnejével van egy közös újépítésű lakásuk, nagyrészt hitelből. A törlesztésből van még 15 év hátra, ezt felesben fizetik az exnejével. A férjem aláírt egy szándéknyilatkozatot, hogy amint tehermentessé válik az ingatlan, a közös gyerekük javára lemond az 50%-os tulajdonrészéről.
Nekünk ikerlányaink születtek három éve, és most tervezünk családi házat venni hitel nélkül, elvileg még pár hónap és összejön rá a pénzünk. Nagyon sok megfeszített munkánk van benne, hogy összespóroljuk az árát. (Mert ugye a hitel nem opció a férjem meglévő, exével közös hitele miatt.)
Mi úgy egyeztünk meg, hogy ügyvéddel lepapírozzuk, amint sikerült megvennünk a házat, hogy a közös gyerekek 40-40%-ot, az ő elsőszülött gyereke pedig 20%-ot fog örökölni majd a házból, mert hát neki ugye ott lesz a lakás 50%-a, aminek a hitelét még 15 évig nyögni kell.
Persze az ex elkezdett raplizni, hogy márpedig az ő gyerekének ugyanúgy 33% jár a házunkból, mint az ikreknek, és hogy mi milyen aljas ro.hadékok vagyunk, mert így az ő gyereke "ki lesz semmizve". Szerinte a mi verziónk nem korrekt, szerintünk meg az ő elképzelése nem az.
Ti mit gondoltok erről?
Nem fogom elolvasni a válaszokat bocs érte.
Ha logikusan végiggondolod annyi sem járna neki mint amennyi most.
Az első szülöttnek kb 15% járna (16.666) ha ferek akarnánk lenni mert neki 3 gyereke van. A 3 gyerek között egyenlőség kellene hogy legyen ezért a 20%-ot kicsit sokallom.
+ a többi gyereket is megilletné a ház 15-15%-a mert ők is az övéi. Milyen módi hogy az egyik gyerek 70%-ot kap a másik kettő meg fejenként 40-40-et?
Tudom hogy nem illik ilyet mondani, de ez a lányaitokra nézve rohadtul nem fer.... Főleg hogy az elsőszülött egy egész házat fog kapni a tieitek meg 2-en sem kapnak egy egészet.
A helyzet roppant egyszerű. A férjednek van 7,5 m ft különvagyona, és 40 millió közösen veled. Számoljunk 47,5 millióval, mert a kérdésből leszűrhető, hogy te egyaránt szeretnél kedvezni mindhárom gyermeknek.
47,5 millió / 3 gyerek = 15,16 millió.
Magyarán érték szerint a férj javaslata nem áll olyan távol a valóságtól.
1. gyermek: 7,5 millió (fél lakásrész) + 8 millió (20% házrész) = 15,5 millió.
2. és 3. gyermek: 40-40% házrész, azaz 16 millió.
Konklúzió: az ex fogja be a pofáját
#54: Ez benne van a pakliban, de! Élő fiatalemberek nem úgy vesznek lakást normál helyzetben, hogy rögtön rendezzék az öröklést is. Ez már eleve gáz!!!!!
SZóval, normális esetben ilyenen senki nem agyal. A gyerekek örökölnek akkor, ha meghal a szülő. A kérdezők, szerintem 30-asok. Tehát eleve hülye dolog ezzel számolni. Én tuti nem tenném.
AZ ex viszont nagyon fogja be a száját, mert rosszul fog kijönni a túldimenzionált igényeivel.
Egy 30-as párt ne temessünk! Egy 40-est sem.
Ez nem az a kor, amikor ezzel kell foglalkozni, sokkal inkább azzal, hol fog tanulni a gyerek.
Ez olyan mintha itthon veszekednénk a lottó nyereményen, közben szelvényt sem töltöttünk :)
1. Még csak most terveztek házat venni....
2.A másik lakáson még (gondolom) sok hitel van, 15 év!!! múlva jár le...
3. Én nem tolnék a gyerekem alá házat/lakást, segíteném ahogy tudnám, minket is segítettek...
4. Ha oda kerül a sor, úgyis örökölni fognak, addigra ki lesz fizetve a lakás, és a ház is meglesz, reméljük :)
Szóval én nem íratnék semmit a gyerekere.....
Ha maradtok a törvényes öröklésnél, és nem írtok a gyerekekre semmit, akkor az apa részéből mindegyik gyerek egyenlő arányban részesül (jelenleg ez 1/3 rész).
Tegyük fel, hogy a gyerekek felnőttkén mást terveznek majd, tegyük fel, hogy mindhárman másképp tervezik majd a jövőjüket (hány évesek is?). Ha a lakásrészen kívül más megtakarítással nem segítitek őket, de ők el akarnának költözni, saját lakást venni, önálló családot szeretnének máshol, akkor ezzel a mostani előre felosztással röghöz kötnétek őket, és nagyon hasonlóan járhatnának, mint én.
Ezek a lakások a ti álmotok, nem a gyerekeiteké, az ő álmaik lehet, hogy mások lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!