Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én ezt nem tartom igazságosnak...

Én ezt nem tartom igazságosnak így, ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

A férjemnek van már egy gyereke az előző házasságából. És az exnejével van egy közös újépítésű lakásuk, nagyrészt hitelből. A törlesztésből van még 15 év hátra, ezt felesben fizetik az exnejével. A férjem aláírt egy szándéknyilatkozatot, hogy amint tehermentessé válik az ingatlan, a közös gyerekük javára lemond az 50%-os tulajdonrészéről.

Nekünk ikerlányaink születtek három éve, és most tervezünk családi házat venni hitel nélkül, elvileg még pár hónap és összejön rá a pénzünk. Nagyon sok megfeszített munkánk van benne, hogy összespóroljuk az árát. (Mert ugye a hitel nem opció a férjem meglévő, exével közös hitele miatt.)

Mi úgy egyeztünk meg, hogy ügyvéddel lepapírozzuk, amint sikerült megvennünk a házat, hogy a közös gyerekek 40-40%-ot, az ő elsőszülött gyereke pedig 20%-ot fog örökölni majd a házból, mert hát neki ugye ott lesz a lakás 50%-a, aminek a hitelét még 15 évig nyögni kell.

Persze az ex elkezdett raplizni, hogy márpedig az ő gyerekének ugyanúgy 33% jár a házunkból, mint az ikreknek, és hogy mi milyen aljas ro.hadékok vagyunk, mert így az ő gyereke "ki lesz semmizve". Szerinte a mi verziónk nem korrekt, szerintünk meg az ő elképzelése nem az.

Ti mit gondoltok erről?

2015. máj. 11. 11:21
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
94%

első gyerek végül is kap egy kecót, míg az ikrek "csak" felesben kapnak egyet.

akkor ki jár jól?

2015. máj. 11. 11:22
 2/59 A kérdező kommentje:
Az első gyerek is csak egy felet kap, mert az anyja nem fog lemondani a gyerek javára, de persze a férjemnek szerinte ez kötelessége. Mindegy, ezen már nem fogok rugózni, de azt túlzásnak tartom, hogy a ház egyharmada is az övé legyen.
2015. máj. 11. 11:24
 3/59 anonim ***** válasza:
100%

Én egyáltalán nem vennék a gyerekek nevére házat, mert onnantól kezdve semmit nem tudtok vele csinálni, meg van kötve a kezetek.

Ha ez a verzió marad, teljesen korrektek vagytok.

2015. máj. 11. 11:31
 4/59 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy vesszük hogy közös a tulajdon az 50% a tied 50 a férjedé akkor az ő fiát szerintem az 50% harmada illetné meg azaz ~16% tehát még jó fejek vagytok a 20%-kal. Elmehet az exe a p*csába!
2015. máj. 11. 11:32
 5/59 anonim ***** válasza:
100%
Most biztos le leszek pontozva, de szerintem semekkora részt nem kéne az első gyerekre írni. Eleve az a ti közös lakásotok, tehát csak a fele a férjedé, így az ő gyerekének maximum 1/6 rész járna belőle. De annak a gyereknek ott lesz a másik ház.
2015. máj. 11. 11:33
 6/59 anonim ***** válasza:
95%

Azt, hogy a férjednek ne legyen közös tulajdona az exnejével, és inkább a gyerekre íratja a részét, értem. De hogy miért kellene a ti házatokat akár a közös gyerekekre, akár részben az ő gyerekére íratni, nem (hacsak nem valamilyen adminisztratív oka van). A ház a tiétek, a gyerekeitek (akik ezek szerint még csak 3 évesek), meg az ő gyereke is bőven ráérnek még tulajdonrészt szerezni (pl. ajándékozás révén), akár örökölni később is.

Feltételezem a férjed fizet rendesen gyerektartást, ha kellene, ezen felül különítenék el az ő gyereke számára valamilyen összeget, de biztos, hogy annak a háznak semennyi részét nem íratnám az ő nevére, amiben élünk. 3 "tulajdonostárs", főként, hogy nem édestestvérek (tehát külön életet élnek, mások a céljaik, más az életről alkotott felfogásuk, mások a szülői kötelékek, más gyerekkori emlékek vannak) !!! Brr!! Ebből csak baj és veszekedés származhat a jövőben.

Szóval a ti verziótok több, mint korrekt.

2015. máj. 11. 11:37
 7/59 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy baromság, mármint az ex raplizása. Ha matematikailag tekintjük csak, akkor a férjed mint egyenesági ős, minden tulajdonrész 50%-ával rendelkezik. Tehát minden tulajdon 50%-át harmadolni kell az ő részével, a többi 50%-okat pedig elosztani te és az exed egyenesági leszármazottai között.

Így az az igen egyszerű képlet születik ami igazságot teremt, hogy a hiteles ingatlan 66%-a a legidősebb gyereké, a fennmaradó rész az ikerlányoké, a másik ingatlan esetében 16% az övé a többi, tehát fejenként 42-42% pedig az ikerké lesz.

2015. máj. 11. 11:39
 8/59 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen korrekt az elgondolásod, sőt túl korrekt. Ugyanis a két lány miért nem részesedik az előző lakásból, hiszen ugyanúgy a gyerekei a férjednek.
 9/59 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem már az igazságtalanság, hogy az első gyereke 20%-ot kap abból a házból, amit majd az ikerlányok kapnak, mert így az elsőszülöttnek van egy fél háza, plusz egy 20%-ban az övé, a két lánynak meg 40-40%-ban saját házuk.

Én úgy gondolom, ha az lenne igazságos, hogy az első gyereké a hiteles ház fele, az ikerlányoknak meg a nem hiteles ház fele-fele.

10/59 A kérdező kommentje:

"Teljesen korrekt az elgondolásod, sőt túl korrekt. Ugyanis a két lány miért nem részesedik az előző lakásból, hiszen ugyanúgy a gyerekei a férjednek."

"Én úgy gondolom, ha az lenne igazságos, hogy az első gyereké a hiteles ház fele, az ikerlányoknak meg a nem hiteles ház fele-fele."

Igen, én is erre a fenti két megoldásra szavazta, volna. De a férjem és az exe egyetértenek abban, hogy az első gyereknek több jár, mert ő csonka családban nő fel, megviselte a válás, etc, etc. És nekem hiába nem esik jól a dolog, de ezt a békát bizony le kell nyelnem, ha már olyan férjet választottam, akinek mástól is van már gyereke.

2015. máj. 11. 11:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!