Én ezt nem tartom igazságosnak így, ti mit gondoltok?
A férjemnek van már egy gyereke az előző házasságából. És az exnejével van egy közös újépítésű lakásuk, nagyrészt hitelből. A törlesztésből van még 15 év hátra, ezt felesben fizetik az exnejével. A férjem aláírt egy szándéknyilatkozatot, hogy amint tehermentessé válik az ingatlan, a közös gyerekük javára lemond az 50%-os tulajdonrészéről.
Nekünk ikerlányaink születtek három éve, és most tervezünk családi házat venni hitel nélkül, elvileg még pár hónap és összejön rá a pénzünk. Nagyon sok megfeszített munkánk van benne, hogy összespóroljuk az árát. (Mert ugye a hitel nem opció a férjem meglévő, exével közös hitele miatt.)
Mi úgy egyeztünk meg, hogy ügyvéddel lepapírozzuk, amint sikerült megvennünk a házat, hogy a közös gyerekek 40-40%-ot, az ő elsőszülött gyereke pedig 20%-ot fog örökölni majd a házból, mert hát neki ugye ott lesz a lakás 50%-a, aminek a hitelét még 15 évig nyögni kell.
Persze az ex elkezdett raplizni, hogy márpedig az ő gyerekének ugyanúgy 33% jár a házunkból, mint az ikreknek, és hogy mi milyen aljas ro.hadékok vagyunk, mert így az ő gyereke "ki lesz semmizve". Szerinte a mi verziónk nem korrekt, szerintünk meg az ő elképzelése nem az.
Ti mit gondoltok erről?
első gyerek végül is kap egy kecót, míg az ikrek "csak" felesben kapnak egyet.
akkor ki jár jól?
Én egyáltalán nem vennék a gyerekek nevére házat, mert onnantól kezdve semmit nem tudtok vele csinálni, meg van kötve a kezetek.
Ha ez a verzió marad, teljesen korrektek vagytok.
Azt, hogy a férjednek ne legyen közös tulajdona az exnejével, és inkább a gyerekre íratja a részét, értem. De hogy miért kellene a ti házatokat akár a közös gyerekekre, akár részben az ő gyerekére íratni, nem (hacsak nem valamilyen adminisztratív oka van). A ház a tiétek, a gyerekeitek (akik ezek szerint még csak 3 évesek), meg az ő gyereke is bőven ráérnek még tulajdonrészt szerezni (pl. ajándékozás révén), akár örökölni később is.
Feltételezem a férjed fizet rendesen gyerektartást, ha kellene, ezen felül különítenék el az ő gyereke számára valamilyen összeget, de biztos, hogy annak a háznak semennyi részét nem íratnám az ő nevére, amiben élünk. 3 "tulajdonostárs", főként, hogy nem édestestvérek (tehát külön életet élnek, mások a céljaik, más az életről alkotott felfogásuk, mások a szülői kötelékek, más gyerekkori emlékek vannak) !!! Brr!! Ebből csak baj és veszekedés származhat a jövőben.
Szóval a ti verziótok több, mint korrekt.
Ez egy baromság, mármint az ex raplizása. Ha matematikailag tekintjük csak, akkor a férjed mint egyenesági ős, minden tulajdonrész 50%-ával rendelkezik. Tehát minden tulajdon 50%-át harmadolni kell az ő részével, a többi 50%-okat pedig elosztani te és az exed egyenesági leszármazottai között.
Így az az igen egyszerű képlet születik ami igazságot teremt, hogy a hiteles ingatlan 66%-a a legidősebb gyereké, a fennmaradó rész az ikerlányoké, a másik ingatlan esetében 16% az övé a többi, tehát fejenként 42-42% pedig az ikerké lesz.
Szerintem már az igazságtalanság, hogy az első gyereke 20%-ot kap abból a házból, amit majd az ikerlányok kapnak, mert így az elsőszülöttnek van egy fél háza, plusz egy 20%-ban az övé, a két lánynak meg 40-40%-ban saját házuk.
Én úgy gondolom, ha az lenne igazságos, hogy az első gyereké a hiteles ház fele, az ikerlányoknak meg a nem hiteles ház fele-fele.
"Teljesen korrekt az elgondolásod, sőt túl korrekt. Ugyanis a két lány miért nem részesedik az előző lakásból, hiszen ugyanúgy a gyerekei a férjednek."
"Én úgy gondolom, ha az lenne igazságos, hogy az első gyereké a hiteles ház fele, az ikerlányoknak meg a nem hiteles ház fele-fele."
Igen, én is erre a fenti két megoldásra szavazta, volna. De a férjem és az exe egyetértenek abban, hogy az első gyereknek több jár, mert ő csonka családban nő fel, megviselte a válás, etc, etc. És nekem hiába nem esik jól a dolog, de ezt a békát bizony le kell nyelnem, ha már olyan férjet választottam, akinek mástól is van már gyereke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!