Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én ezt nem tartom igazságosnak...

Én ezt nem tartom igazságosnak így, ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

A férjemnek van már egy gyereke az előző házasságából. És az exnejével van egy közös újépítésű lakásuk, nagyrészt hitelből. A törlesztésből van még 15 év hátra, ezt felesben fizetik az exnejével. A férjem aláírt egy szándéknyilatkozatot, hogy amint tehermentessé válik az ingatlan, a közös gyerekük javára lemond az 50%-os tulajdonrészéről.

Nekünk ikerlányaink születtek három éve, és most tervezünk családi házat venni hitel nélkül, elvileg még pár hónap és összejön rá a pénzünk. Nagyon sok megfeszített munkánk van benne, hogy összespóroljuk az árát. (Mert ugye a hitel nem opció a férjem meglévő, exével közös hitele miatt.)

Mi úgy egyeztünk meg, hogy ügyvéddel lepapírozzuk, amint sikerült megvennünk a házat, hogy a közös gyerekek 40-40%-ot, az ő elsőszülött gyereke pedig 20%-ot fog örökölni majd a házból, mert hát neki ugye ott lesz a lakás 50%-a, aminek a hitelét még 15 évig nyögni kell.

Persze az ex elkezdett raplizni, hogy márpedig az ő gyerekének ugyanúgy 33% jár a házunkból, mint az ikreknek, és hogy mi milyen aljas ro.hadékok vagyunk, mert így az ő gyereke "ki lesz semmizve". Szerinte a mi verziónk nem korrekt, szerintünk meg az ő elképzelése nem az.

Ti mit gondoltok erről?

2015. máj. 11. 11:21
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
100%

"Persze az ex elkezdett raplizni, hogy márpedig az ő gyerekének ugyanúgy 33% jár a házunkból, mint az ikreknek, és hogy mi milyen aljas ro.hadékok vagyunk, mert így az ő gyereke "ki lesz semmizve"."

Akkor legyen 33%, de akkor a másik ingatlan is 3 felé legyen osztva! hisz az apa vagyona lesz szétosztva 3 felé...

2015. máj. 11. 12:05
 22/59 anonim ***** válasza:
100%

Úgy van ahogy az utolsó mondja !

Ne legyetek h*lyék, ne hagyjátok magatokat !!!

2015. máj. 11. 12:09
 23/59 anonim ***** válasza:
61%

nem mindegy mit örökölnek mire mennek vele?

első gyerek egy fél lakást anyucival, gondolom nem akar majd vele élni élete végéig

az ikrek megy egy közös házat, ha ők sem akarnak együtt lakni, meg veletek, akkor max 50-60 éves korukra látnak ezekből valamit

2015. máj. 11. 12:13
 24/59 anonim ***** válasza:
39%
Én apám is lelépett anno, épített a volt nőjével egy házat, itt senkinek se jutott eszébe semmilyen tulajdonrész, válás után mindenki élia saját életét tovább.
2015. máj. 11. 12:25
 25/59 anonim ***** válasza:
70%
Én a helyetekben semmit nem íratnék a gyerekre. Van egy ismerősöm, akinek még kicsi korában a szülei ráíratták a lakást, most meg felnőttként nem tud külön költözni a szüleitől, akiknek ott a haszonélvezet, és egyébként nagyon vissza is húzzák.
2015. máj. 11. 12:27
 26/59 anonim ***** válasza:
54%
Aha, értem a legidősebb a kedvenc gyerek!
2015. máj. 11. 12:29
 27/59 anonim ***** válasza:
100%
Akkor legyél te a gonosz mostoha, ha te nem állsz ki a gyerekeidért senki fog helyetted. Nem jár a közös házatokból a férjed nagyobbik lányának több,mint az apai tulajdonrész, gondolom 50% harmada. Az is ráért majd annak idején, nem kell semmit lepapírozni, ez a törvény. Ne írj semmit alá és kész.
2015. máj. 11. 12:32
 28/59 anonim ***** válasza:
88%

Teljesen mindegy a ház értéke.

Ha a fele lesz a párod nevén a közös háznak, akkor annak a harmadát kaphatja az első gyerek.

Ugyanakkor - bár nem vagyok bosszúálló, se gonosz - én megmondanám az exnek, hogy csitt, mert a te gyerekeid meg kaphatnak az ő házából apu után, ha sokat nyikog, mert nem lesz a gyerek nevére íratva, majd ha meghal, a hatályos törvények szt örökölnek a gyerekek.

2015. máj. 11. 12:32
 29/59 anonim ***** válasza:
84%
Ja, és az nem érv, hogy megviselte a válás, jézusom ezért miért bünteti a kisebbeket. Mit mondasz majd erre a kérdésre 20 év múlva a gyerekeidnek? És, hogy magyarázod el, hogy nem álltál ki értük. Ne légy bolond.
2015. máj. 11. 12:35
 30/59 anonim ***** válasza:
86%
Igen, ez eszembe se jutott, törvényesen megilleti a lányaidat, az előző feleségével közös lakás, apai 50%-os tulajdonrészének, 1/3, 1/3 része. Hoppá, hoppá.
2015. máj. 11. 12:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!