Pofátlan vagyok ha nem örülök az ajándéknak?
Kaptam anyosómtól egy vasalót,hogy a baba ruhákat vasaljam át. De állványt azt nem kaptam. Pici garzonba lakunk(albérlet),párom 3 müszakba dolgozik,én táppénzen vagyok. Így nagyon nehéz egyelőre megoldani h mire megszületik a baba mindene meglegyen. Párom fizuja elmegy az albérletre,az enyém a kajára,és a telefonszámlára,meg abból veszegetjük a baba cuccokat.
Meg mondom őszintén legszivesebben anyós fejéhez vágtam volna a vasalót. Miért nem azt veszi amire valóban szükség van? Mondtam neki h még mi hiányzik,erre idejön a vasalóval.
Mondom neki h nem tudom hol vasaljak... Sorolja: Konyha asztalon. Igen,ott a mikró,minden vasalásnál szedjem le,meg majd igazgassam ott a vezetéket. Van egy kis alacsony kb térdig érő dohányzó asztalka. Persze 32 hetes terhesen majd oda térdelek elé. A számitógép asztalon. Itt szintén szét kell szedni mindent h meg lepakolni róla.
Meg h majd a párom akkor lepakol ott ahol vasalni akarok. Igen,3 müszakba dolgozik,nap 3 órát utazik ,arra alig van energiája h egyen vmit. Néha ugy csnál mint aki elfelejti h már nem ebben a városban dolgozik párom,és kimerítő az uj munkája.
Mondtam anyósnak h sztem majd csak akor fogom használni a vasalót ha normális pénzt kapok(tgyás,gyed),mert most nem fogok gondolkozni azon h 3000 FT-ért vasalódeszkát vegyek,vagy kaját.
Erre lehordott mindennek h nem hogy örülnék neki h adott vmit ajándékba.
Hát nem vagy egy könnyű eset, az tutti...talán csak a terhességed teszi...
Habár az ajándékokkal nekem is van bajom, de azért csak visszafogom magam. Főleg anyóst nem sértenék ilyen szinten egy ajándékért. Mégiscsak a párom anyja...
Ami pedig a vasalást illeti, hát én is ritkán szoktam. De azért nem tudnék elképzelni egy háztartást vasaló nélkül. Mondd csak, ha vitt volna vasalódeszkát is, akkor jó lett volna az az ajándék? Jó dolog a vasalódeszka, én vagy 10 éve vettem, de addig bizony a konyhaasztalon vasaltam. Vagy az ágyon.
És a csöpp cuccait bizony vasalni kell egy darabig. Nem minden babaruhát lehet 90 fokon mosni.
És tényleg, ha annyira pici a lakás, mi lesz majd, ha a gyerek már mozogni fog, kúszni-mászni, aztán majd le kell ültetni enni, mert tálcáról ugye nehezen fogja megtanulni, hogy egyedül egyen.
Vagy addigra nagyobb lakásba költöztök?
Úgy emlékszem, régen a terhesség nem betegség volt!
De javítsatok ki, ha rosszul emlékszem...
A kérdező meg fogadjon fel egy cselédet. :-)
Így van 40-es,
én is nagyon ritkán veszem elő a vasalót, most el is gondolkodtam azon, hogy mikor...
Hát az ünnepi abroszokat vasalom...dehát nekik asztaluk sincs, amire ráterítsék, tálcáról esznek...amit mi is megtettünk az elején, ameddig még a romantikus korszakunkat éltük, sőt most is eszünk tálcáról néha, na de mindig? kisgyerekkel is?
Meg ott vannak a férjem ingei...habár nyáron polót hord, télen meg pulóvert...de azért néha csak elmegyünk olyan helyre is, ahova inget, zakót kell felvenni...aztán nekem is vannak nyári vászoncuccaim, amik gyűrődnek rendesen...
legtöbbet akkor vasaltam, mikor a gyerek kicsi volt...kis vászonszoknyákat, nadrágokat csak nem adhattam rá gyűrőtten, még akkor sem, ha utáltam vasalni.
Te jó ég...
Most komolyan ennyire életképtelen vagy?
Ágyon, igen az ágyon szoktam vasalni, pedig van deszkan, de nem veszem elő, garzonba babát valalsz, úgy hoyg a ruhakat is alig tudo megvenni, ehhez is csak gratulálni tudok..
Kiszámítottad már mennyibe kerül egy gyerek?
Menj az önkormányzathoz kerlek támogatásért, az egy főre jutó jovedelmetek miatt, létezik még lakhatási tamogatás, a befizette csekekk után kapjatok..
Oké, hgy eddig oyan ruháitok voltak amit nem kellett vasalni, de a bab ruhait sem azért kell, hogy egyenes legyen, és szép, hanem higiéniai okai vannak. Bár ezt mar tuti leírták,mee nem olvastam végig.
Úgyhogy a vasalőra szükség volt.. Jah és hosszabítőról gondolom hallottál( konnektorkérdés)
Egy háztartás vasaló nelkül az olyan, mint a lakás konyha nelkül kb..alapfelszerelés, már kollégistaként volt saját vasalóm...
43-as
régebb is volt aki könnyebben, volt aki nehezebben viselte a terhességet. és volt olyan is, régebben is, akinek végig feküdnie kellett, ha hiszed, ha nem.
"Egy háztartás vasaló nelkül az olyan, mint a lakás konyha nelkül"
Azért ne túlozzunk. Nyugodtan szólogassatok be a kérdezőnek, leszarom, de annyira ne vaduljunk be, hogy ostobaságokat írjunk.
"Az meg h vkinek könnyű terhessége volt még nem jogositja fel h ossza itt észt h az enyém milyen."
Neked se a terhességed a nehéz, kérdező, hanem a felfogásod.
Hosszabbító? Ágyon vasalás? Mikró arrébb rakása? Valamit csak lehet csinálni abban a lakásban, hogy legyen egy fél négyzetméteres vízszintes hely! Ne dramatizáljunk már! Ez nem a terhesség nehézsége, ezek teljesen hétköznapi problémák, amiket az emberek átlag egy perc alatt megoldanak, szemben veled, aki a sok segítség ellenére is csak köti az ebet a karóhoz, hogy neki márpedig nagyon rossz, és mindenki hülye, aki segíteni akar.
Terhes vagy, nem beteg, egy mikrót arrébb lehet tolni/rakni, vagy be lehet dugni valahova egy hosszabbítót és elmenni az ágyra vasalni.
Persze most jön az, hogy nincs hosszabbító, mert az drága, és kajára kell a pénz, és a főbérlő sem engedi, hogy hosszabbítót használjatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!