Legyek annyira pofátlan, hogy apám ellenkezése és anyám semleges sége ellenére (tehát ő se támogat) beállítsak egy cicával?
Nálunk is ugyan ez volt a helyzte, pont a malac miatt nem lehetett háziállatom aztán. Most van egy malacom (de külön élek a szüleimtől) aki épp most szemtelenkedik párommal :)
Szerintem ne lepd meg őket, nehogy lázadásnak vegyék.
Ja, utolos! Mutassa meg! Max a sinter telepre kerul a macska, ha megse....
Amig otthon elsz, a szuleid beleegyezese kell ahhoz, hogy allatot tarts.
Szerintem pofátlanság hazaállítani egy háziállattal előzetes megegyezés nélkül. Ráadásul te nem őket akarod meglepni egy cicával, hanem magadat, hazudni talán nem kellene...
A másik, hogy 18 éves vagy most eszerint kb., ki tudja még meddig laksz otthon. Ha annyira cicát szeretnél, 1-2 éven belül feltételezem úgyis elköltözöl, veszel akkor magadnak. De ne más nyakára.
Lehet, hogy felelősségteljesebb lettél, de ettől még a macska költségeit fedezni kell valakinek (alom 3-6.000/hó, száraztáp szintén 5.000 körül, nedvestáp szintén 5-10.000/hó) - és ez feltételezem nem te lennél, hanem szintén a szüleid. Vagy ha nem vagy otthon reggel/este, akkor ki végzi el a napi 2x-i alomtakarítást? Ki takarítja a hulló szőrzetet utána, ki tapétázza újra a falat a karomnyomok után, ki vesz új függönyt ahol végighasítja (előfordulhat sajnos), vagy még rosszabb, ki húzatja újra a kanapét, ha széttépi a szövetét? Csak azt ne mondd hogy te...
Emellett...
Aki imádja a macskákat, annak ez nem probléma. De akinek a nyakára hoznak egyet, az nem biztos hogy örül neki, hogy a macsek bosszúból az ajtó elé hugyozik ha nem foglalkoznak fele vagy éppen éjjel 3-kor üvölthetnékje van. Nem is beszélve arról, hogy vannak engedékenyebb és nevelhetetlenebb cicák. Van amelyik a csukott ajtót is kinyitja és a szekrényajtót is, és ha akarod ha nem, belezabál a csokis kekszedbe reggelre.
Nekem kettő is van, egész jól viselkednek. De a múltkor pl. egy nem megfelelően biztosított polcon jutott eszükbe játszani, leszakították az egészet, összetörvén egy halom üveget rajta, a polc pedig megnyomta a parkettát - lehet újrarakni, hurrá.
Szerintem macskát és bármilyen szabadon mászkáló állatot csak az tartson, akinek ideje, türelme és legfőképp fedezete is van rá. Ne az, aki szerint jajj de jó és cuki lenne. Ennél azért komplikáltabb ez.
Leányom neked fix, hogy nincs vállalkozásod.
Ugyanis az, hogy eladod a kacatjaidat ebayen, jogilag nem lesz legális, és kétlem, hogy lenne egyéni vállalkozóid és adóznál is a tevékenységed után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!