Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Legyek annyira pofátlan, hogy...

Legyek annyira pofátlan, hogy apám ellenkezése és anyám semleges sége ellenére (tehát ő se támogat) beállítsak egy cicával?

Figyelt kérdés
2009-ben mikor 13 voltam kikönyörögtem két tengeri malacot és utána hamar rájuk untam, nem foglalkoztam velük, mert félt tőlem és én mindig játszani akartam vele. Azóta eltelt pár év, felnőttem és van egy kis vállalkozásom is, tehát úgy érzem felelősségteljes lettem. Anya és apa is szereti a cicusokat, de ha felemlegetem, akkor mindig a tengerimalac elhanyagolására hivatkoznak, hogy megunom és a cica az ő nyakukra marad. Pár hete voltunk nyaralni és a vendéglátóinknál öt cica volt és apa folyton velük játszott, anya meg mondta, hogy ő is szeretne egy macsekot, de mikor hazáértünk akkor ismét előhozakodtak a malacos témával. Szeretném bebizonyítani, hogy most már képes vagyok felnőttként viselkedni és egy ciccel nincs is annyi probléma, a kicsi, amit kinéztem már alomra is van szoktatva, már tápot eszik. Szerintetek meglepjem őket? Kidobni biztos nem fogják, nem olyan emberek.
2014. máj. 4. 14:47
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:
Nem gondolnám, hogy gyerekes lépés lenne, inkább makacs. Szüleimmel hónapokon keresztül próbáltam leülni, beszélgetni, elmondani az érveimet, megtettem, amit kértek tőlem, csak hogy átgondolják a kérésemet. Szüleim este 9kor érkeznek haza, addig egyedül vagyok itthon, nincs tesóm és jól esne egy társ. Nem az volt, hogy gondoltam egyet, nem vette meg anyuci a cukorkát én meg emiatt földhözvágom magam visítva. Van egy célom, amiért küzdök már egy ideje, nyilván annak örülnék a legjobban ha kompromisszumkészek lennének és bizalmat szavaznának nekem. De nem így van, így jelenleg két utat látok: feladni vagy megmutatni nekik. Az előbbi meg nem az én asztalom.
2014. máj. 4. 15:55
 22/62 anonim ***** válasza:
83%

Oké, legyen vállalkozása. De azt azért nem fogom elhinni, hogy napi 1 óra munkával megkeres annyit, hogy abból 20-30.000 ft-ot lazán a macskára költhet (+ alkalmi díjak, mint állatorvos, ivartalanítás, nyaraláskor kisállatpanzió...).

"Nem gondolnám, hogy gyerekes lépés lenne, inkább makacs."

A makacsság pont hogy gyerekes, arra utal, hogy képtelen vagy reálisan felmérni a helyzetet és a tények ellenére (senki nem szeretne cicát rajtad kívül, és ha másokkal élsz együtt, ennek közös döntésnek kell lennie) is a saját 'igazadhoz' ragaszkodsz.

"Szüleim este 9kor érkeznek haza, addig egyedül vagyok itthon, nincs tesóm és jól esne egy társ."

Most komolyan... unaloműzőnek? Aztán ha akad barátod vagy párkapcsolatod egyszer, akkor le lesz szarva, mint a tengerimalacok is, gondolom. Vagy ha neveletlen lesz szegényke és karmol vagy rombol...

"De nem így van, így jelenleg két utat látok: feladni vagy megmutatni nekik. Az előbbi meg nem az én asztalom."

És mit akarsz nekik megmutatni ezzel a lépéssel? Hogy mekkora intoleráns hisztis liba vagy? Te mennyire örülnél neki, ha mondjuk tegyük fel, lenne egy testvéred, és bár senki nem vágyna rá, hazaállítana egy üvöltő, méteres arapapagájjal, ami ráadásul k..urva nagyot is harap és a lakást is teleszarja ha nem nevelik? Biztos azt gondolnád, hogy most de jól megmutatta ugye? És véletlenül sem azt, hogy ekkora bunkót, a többi ottlakó igényeit is figyelembe vehetné...

2014. máj. 4. 16:03
 23/62 anonim ***** válasza:
88%

Figyelj, a szüleid - akiké a ház, ahol laksz - átgondolták a kérésedet, és "nem"-et mondtak. Ennek ellenére meglepetésszerűen, csakazértis beállítani egy kismacskával nem felnőtt, vagy makacs lépés, hanem egy hisztis, deakkorismostakarom kislány reakciója.

Vidd haza a macskát, csak aztán ne lepődj meg, ha vele együtt vágnak ki. (18 elmúltál, nyugodtan mondhatják, hogy lakj a macskával együtt, ahol akarsz - de nem náluk).

2014. máj. 4. 16:10
 24/62 A kérdező kommentje:
Úristen utolsó szerinted ha valaki társa vágyik, mert magányos, azt unaloműző tárgyként tekinti. Te még sose szerettél senkit, ugye? Te még sose törekedtél semmire, amit mások elleneztek de te vágytál utána? Nagyon merev, rugalmatlan, keserű egy ember lehetsz. Ha majd lesz barátom, de találok magamnak munkát, őt is kidobom, minek ő, hisz lesz majd dolgom, az meg se forduljon senki fejében, hogy szeretem. Abban igazad lehet hogy a makacsság gyerekes vonás, de ha a macskának megvan mindene, akkor miért is számítana. Jól megmutatom? Sajnálom, hogy a te szüleid anno nem várták el, hogy bebizonyítsd, hogy képes vagy az önálló életre, mert az enyémek sokat foglalkoznak a felkészítésemmel.
2014. máj. 4. 16:14
 25/62 A kérdező kommentje:
Igen, igazatok van, hogy nem az enyém a ház, én a hierarchia alján vagyok DE tudom, hogy ők is szeretnék nagyon a cicust. Efelől nincs kétségem, azért írtam le a nyaralást is. Szüleimre is jó hatással lenne a cica, nem bánnák meg, csak ezt még nem tudják.
2014. máj. 4. 16:17
 26/62 anonim ***** válasza:
98%
Ha annyira biztos vagy benne, hogy a szüleid is szeretnének macskát, akkor szerinted miért nem egyeznek bele? :)
2014. máj. 4. 16:22
 27/62 A kérdező kommentje:
Mert bennem nem bíznak meg, hogy nem gondozom.
2014. máj. 4. 16:25
 28/62 anonim ***** válasza:
80%

"Szüleimre is jó hatással lenne a cica, nem bánnák meg, csak ezt még nem tudják."

Azta, te szívsz valamit? Ennyire azért ne gőzölj be... így kijelenteni, hogy te tudod csak, mi lesz jó a SZÜLEIDNEK, hát elég gáz. Ne gyárts ilyen elméleteket, mert ezzel csak kiröhögteted magad, hogy majd te tudod a tutit, mi kell a szüleidnek igazán.

2014. máj. 4. 16:32
 29/62 anonim ***** válasza:
64%
akaratos, bezzegénjobbantudom, hisztis hülyegyerek vagy, pár év múlva saját magadat vágnád pofon, ha látnád miket hozol fel itt érvként. megszeretnék, meg jó hatással lenne rájuk, csak még nem tudják? ne lepődj meg ha anyádék meg majd úgy gondolják, hogy cicumicunak jobb helye lesz a hetvenhetedik falusi rokonnál vagy a menhelyen, neked meg esetleg albérletben, amit fizethetsz a jólmenő vállalkozásod bevételéből. vagy ha már így előre tudod hogy 4 év és dobbantasz, akkor tedd meg mindenkinek azt a szivességet hogy akkor veszel macskát ha már más életét nem keseríti meg.
2014. máj. 4. 16:34
 30/62 A kérdező kommentje:
Szánalom vagy utolsó, ahogy így fokhegyről beszélve okoskodsz. Nem ismered a szüleimet, viszont én igen és 18 évesen képzeld el kifejlesztettem azt a tulajdonságot, hogy jó megfigyelőképesség. Anyának gyermekkorába volt papagája, négy nyula, két kutyája, két macskája, kecskéje, malaca, libái, apunak meg két kutyája és csibéi. Mindketten szeretik az állatokat, anya mindig mondogatja, ha kertesházunk lenne venne kutyát is, macskát is, apa mindig a kutyával játszik mikor mamámnál vagyunk, múltkor egy sérült kutyát is megmentett, akit elcsapott egy kocsi. Csak mivel mindketten keményen dolgoznak ezért rám hárulna a gondozás és ettől tartanak a tengerimalacos sztori miatt.
2014. máj. 4. 16:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!