Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Legyek annyira pofátlan, hogy...

Legyek annyira pofátlan, hogy apám ellenkezése és anyám semleges sége ellenére (tehát ő se támogat) beállítsak egy cicával?

Figyelt kérdés
2009-ben mikor 13 voltam kikönyörögtem két tengeri malacot és utána hamar rájuk untam, nem foglalkoztam velük, mert félt tőlem és én mindig játszani akartam vele. Azóta eltelt pár év, felnőttem és van egy kis vállalkozásom is, tehát úgy érzem felelősségteljes lettem. Anya és apa is szereti a cicusokat, de ha felemlegetem, akkor mindig a tengerimalac elhanyagolására hivatkoznak, hogy megunom és a cica az ő nyakukra marad. Pár hete voltunk nyaralni és a vendéglátóinknál öt cica volt és apa folyton velük játszott, anya meg mondta, hogy ő is szeretne egy macsekot, de mikor hazáértünk akkor ismét előhozakodtak a malacos témával. Szeretném bebizonyítani, hogy most már képes vagyok felnőttként viselkedni és egy ciccel nincs is annyi probléma, a kicsi, amit kinéztem már alomra is van szoktatva, már tápot eszik. Szerintetek meglepjem őket? Kidobni biztos nem fogják, nem olyan emberek.
2014. máj. 4. 14:47
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
39%

A tengerimalac tisztább állat mint a macska az a nagy harci helyzet :D

Ráadásul toxoplasmát terjeszt.

2014. máj. 4. 17:39
 42/62 A kérdező kommentje:
Hogy jön ide a tengerimalac?
2014. máj. 4. 17:42
 43/62 anonim ***** válasza:
87%
Úgy hogy állításod szerint a macskával nincs annyi probléma.
2014. máj. 4. 17:58
 44/62 A kérdező kommentje:
De ezt nem a malachoz képest viszonyítva mondtam.
2014. máj. 4. 18:00
 45/62 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező!

Remélem hasznos lesz a reflexióm: valószínűleg nem egyezik meg a fogalomkészletünk, mert számomra a "felnőtt" azt jelenti, hogy teljes mértékben független a szüleitől (anyagilag, egzisztenciálisan...).

Ha ezt megértetted és elfogadtad - muszáj vagyok ilyen szájbarágósan írni, mivel a számodra nem tetsző véleményeket degradálod - akkor jön a következő és ezzel kapcsolatos dolog: ha felnőtt, felelős ember lennél (amit a szüleidtől való függetlenedés hiányában kétlek) akkor tudnád azt, hogy a tetteid, döntéseid határoznak meg Téged.

Ha pedig intelligensen szeretnél vitázni az emberekkel, akkor a következőt ajánlom figyelmedbe: meghallgatod az összes véleményt, levonod a megfelelő konzekvenciát és itt két lehetőség jön: (1) konszenzusra jutsz a vitapartnereddel (2) kölcsönösen elfogadjátok, hogy más a véleményetek.

Részedről ezt a második pontot érzem hiányosnak, mivel csak azokat a véleményeket veszed figyelembe, amik az egódat növelik.

Ezeket a sorokat nem sértő célzattal írtam, csak szeretnék rávilágítani, hogy a Te nézőpontodon kívül is van még sok-sok nézőpont, például szüleid nézőpontja: tehát Te nem tudhatod, hogy örülni fognak-e vagy éppen nem. A makacsság pedig ismét csak éretlenségre vall.

2014. máj. 4. 18:12
 46/62 anonim ***** válasza:
100%

" A macska tiszta állat és szobamacska is létezik, ha úgy szoktatják. Erre céloztam."

A macskánál nem a tisztasággal van a baj. Hanem azzal, hogy ha úgy érzi (bármilyen jól nevelt is), és mondjuk egy légy röpköd a 300.000 ft-os LED TV felett, akkor ráveti magát a TV-re és magával rántja. Vagy hasonlók.

Ez persze egy extrém példa volt, de pl. 1-2 évente függönycserével garantáltan lehet számolni, és újratapétázással is (már ha tapéta van). Az ajtókat is 3-4 évente lehet cserélni, mert 1x véletlen bezárod szegényt 2 órára, és 5 centi mélyen kikaparja az egészet.

Mint írtam, nekem ezzel semmi gondom és a férjemnek sem, van elég keresetünk rá, hogy mindezt belekalkuláljuk. De ha a hülye, felelőtlen leányom önzése miatt kellene mindezekkel számolnom, aki a megkérdezésem nélkül hazahozta az állatot, az bizony felmérgesítene.

2014. máj. 4. 19:53
 47/62 A kérdező kommentje:
Kedves 45-ös, szerintem a véleményed nem helytálló. Ugyanis pont, hogy normális válaszokat adtam, sőt bevallottam, hogy igazuk van a válaszadóknak, azon a ponton húztam fel magam amit hazugnak,(nincs vállalkozásom) valamint lehülyelibázott valamelyik okoskodó, miközben lehet sorai igazak voltak, csak az offenzíva miatt nem tudtam a tartalomra koncentrálni, egyszerűen olyan stílusban írtam, mint ők. No meg az is hagyott kívánnivalót maga után, akik már fenyegetőztek, hogy kib*sznának, mint macskát szarni, persze utóiratként megjegyezték, hogy gyerek vagyok még. Ebben az esetben fogadják gratulációmat, ha ők nagyfiú/nagylány létükre így állnak egy gyermekhez, remélem nem születik ezeknek a mintaszülőknek. Az utolsó, a 46-os válaszoló viszont tényleg emberibb hangnemet érdemel, mert neki nem csak a pofázás megy, hanem próbál jobb belátásra téríteni, csak a többiek előtte mát felbőszítettek. Nem a válaszokat, hanem a stílust szóltam le, ha ugyanazt a tartalmat normálisan tálalják én nem degradáltam volna le őket, nyilván nem számítottam arra, hogy megdicsérnek azért, amire készülök, viszont felebarátaimmal a normális megközelítést alapvető jognak tartom.
2014. máj. 4. 23:48
 48/62 A kérdező kommentje:
Elrontottam, nem a 46-os válaszoló szimpatikus, hanem a 72%-os, na.
2014. máj. 4. 23:50
 49/62 anonim ***** válasza:
100%

Lakótásammal nekünk van macskánk és meg kell mondjam, NEM tisztább mint a tengerimalac. Szeretjük, jófej kis állat, de van ele gond bőven. Ha nekünk alig jut kajára, a cicának akkor is kell étel, meg alom, plusz a biztosítás (külföld, itt van rájuk biztosítás és az orvosi dolgaik abból vannak vedezve).

Amúgy őt úgy kaptuk, hogy a lakótársam előző lakótársa nagyon macskát akart és leszart minden értelmes ellenérvet (nem ismerős neked?), aztán elköltözött egy nagyon pici helyre, ahol a cica nem érezte jól magát, szóval vissza lett hozva. Ebbe is gondolj bele. Az első szülőktől külön lévő otthonod valószínűleg nem egy saját tulajdonú, 200 négyzetméteres palota lesz. Magyarországon a főbérlők jelentős része NEM enged állatot, másrészt előfordulhat, hogy egy lakáson kell osztotkodnod majd valaki mással, aki simán lehet allergiás, vagy utálhatja a macskákat. Most azt fogod mondani, hogy te simán megoldl, de hidd el nekem, nem egyszerű.

2014. máj. 5. 04:30
 50/62 anonim ***** válasza:
80%

Aranyos, attól érzed magad felnőttnek, hogy offenzívának mondod a támadást :D Igazán defenzív módon írod a válaszaidat...

Arra hivatkozol, a szüleid egy nyaraláson játszottak az ott lévő macskákkal, és ez szerinted azt jelenti, hogy macska-ügyben minden oké... Tudod, az állatkertben én is megsimogatom a zsiráfot, ha lehajol hozzám, és nagyon aranyosnak tartom, de azért otthonra nem kéne...

Szóval inkább nőj fel előbb, legyen saját otthonod, és ott annyi macskát tartasz, amennyit anyagi lehetőségeid engednek.

2014. máj. 5. 07:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!