Pofátlan vagyok ha nem örülök az ajándéknak?
Kaptam anyosómtól egy vasalót,hogy a baba ruhákat vasaljam át. De állványt azt nem kaptam. Pici garzonba lakunk(albérlet),párom 3 müszakba dolgozik,én táppénzen vagyok. Így nagyon nehéz egyelőre megoldani h mire megszületik a baba mindene meglegyen. Párom fizuja elmegy az albérletre,az enyém a kajára,és a telefonszámlára,meg abból veszegetjük a baba cuccokat.
Meg mondom őszintén legszivesebben anyós fejéhez vágtam volna a vasalót. Miért nem azt veszi amire valóban szükség van? Mondtam neki h még mi hiányzik,erre idejön a vasalóval.
Mondom neki h nem tudom hol vasaljak... Sorolja: Konyha asztalon. Igen,ott a mikró,minden vasalásnál szedjem le,meg majd igazgassam ott a vezetéket. Van egy kis alacsony kb térdig érő dohányzó asztalka. Persze 32 hetes terhesen majd oda térdelek elé. A számitógép asztalon. Itt szintén szét kell szedni mindent h meg lepakolni róla.
Meg h majd a párom akkor lepakol ott ahol vasalni akarok. Igen,3 müszakba dolgozik,nap 3 órát utazik ,arra alig van energiája h egyen vmit. Néha ugy csnál mint aki elfelejti h már nem ebben a városban dolgozik párom,és kimerítő az uj munkája.
Mondtam anyósnak h sztem majd csak akor fogom használni a vasalót ha normális pénzt kapok(tgyás,gyed),mert most nem fogok gondolkozni azon h 3000 FT-ért vasalódeszkát vegyek,vagy kaját.
Erre lehordott mindennek h nem hogy örülnék neki h adott vmit ajándékba.
Elottem mar valaki irta: a vasalas nagyon jol fertotlenit. Babaruhakat pont ezekben a hetekben mossa, vasalja mindenki (en is az utolso honapban csinaltam aprankent).
Egyebkent hol esztek, ha csak akkora asztalitok van, hohy a mikro van rajta es semi mas. Lattal mar babaruhat pl. 56-os bodit? pont annyi kivasalni hogy ranyomod a vasalot:-).
Na mindegy vasalni nem kotelezo, anyosod idejeben igy volt szokas ezert gondolja most is idealis, hasznos ajandek. Tudod mindenki magabol indul ki.
Ami ennel fontosabb, hogy ajandek lonak ne nezd a fogat SOHA, azaz koszond meg, mosolyogj es fejezd kis sajnalatodat, hohy ugy erzed neked nem lesz erod egyedul vasalni, mert nincs konektor eleg es
a mikor neked nehez (ja azert jelzem a mikro b nehez tud lenni en se emelgetnem pedig mar nem vagyok terhes es terhesen mikro kozelebe se kellene menni na de mindegy), tedd hozza hogy szegyelled magad, hogy te mar ennyire ki vagy merulve es arra gondoltal, hogy vasalhatnatok egyutt, hogy mi lenne ha eljonne anyuka es segitene nekem es akkor egy delutan alatt lezavarjatok es mindenki boldog.
A te anyukad hol van, o fog tudni segiteni a baba koril?Mert ha nem akkor ugy tunik az anyosod az egyetlen aki ott lesz segitsegnek, mert a ferjed most is hasznalhatatlan es te nagyon magadra leszel utalva es nagyon nehez lesz. Anyosodat ha nem is dijazod egy vasalo miatt jobb lenne megbekelni vele mert el se hiszed mekkora segitseg lesz ha eljon es hoz fott etelt az elso hezekben vagy elmegy egy irat setalni babakocsival a kicsiben es te vegre hajat moshatsz vagy pihenhetsz egy orat. Tapasztalatbol tudom.
Szoval szoritsd ossze a fogad es preseld ki, koszi anyuka a vasalot, csak jojjon segiteni vasalni es boldogga tesz vele.
Nem az volt a kérdés, hogy hogyan rendezze át a lakást.
Nem kell neki vasaló, mert nem használja. Pont.
Nem létszükség, és nem trehányság. Én sem vasalok és még rajtam kívül nagyon sokan nem vasalnak, vagy ritkán de senkinek sem ez ugrik be mikor meglát engem, hogy na ez a f...sz nem vasal soha. Még nem lettem száműzve a társadalom perifériájára.
Az meg engedtessék már meg, hogy ne kelljen az embernek minden egyes ajándéknál átrendezni a lakást, mert mások szerint az úgy jó.
Nem utolsó sorban baromira nem kell örülni egy haszontalan ajándéknak, mert akkor a mama is azt hiszi, mekkora ász, és ezentúl haszontalan dolgok tucatjára költi majd a pénzét tök feleslegesen, mert mennyire "örülnek" neki. Mindenki rosszul jár az udvariaskodással. Költse inkább magára.
csodas korulmenyek es jon a gyerek!
Enni talcan szobaban nem szabad polcot szerelni nincs hely
idealis
Ajandek : orulj neki koszond meg es ne varj el semmit senkitol.
Terhesseg: ugyan mar magyarorszagon ha ferde a szemoldokod mar veszelyeztetett vagy
Mindjárt az következik, hogy annyi hely sincs, ahova a gyereket lefektesse, míg pelust cserél, mert útban van a tévé, amit persze nem lehet arrébb rakni, mert a főbérlő nem egyezett bele.
-.-
Mondjuk a babaruhákat nem csak azért vasaljuk, mert akkor szép simák, hanem mert a magas hőmérséklet fertőtleníti, és pont egy immunrendszer nélküli újszülöttnél ez esetleg fontos.
Az más kérdés, hogy ha egy pár ezres vasalódeszka ekkora tétel nálatok, akkor a gyerekkel járó kiadásokat hogy fogjátok fizetni...
Amúgy az ágyatok mellett csak van egy rohadt konnektor valahol??? Akkor az ágyon is kivasalhatsz, fekve, egy tiszta lepedőn...
Jó ég, ilyen életképtelen legyen valaki...
Látom egyesek itt mindenbe csak be akarnak kötni.
Anyósom eddig se nagyon segített csak max a kéretlen tanácsaival.
Nem mások segitségére apellálva vállaltuk a gyereket.
Az meg h vkinek könnyű terhessége volt még nem jogositja fel h ossza itt észt h az enyém milyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!