Pofátlan vagyok ha nem örülök az ajándéknak?
Kaptam anyosómtól egy vasalót,hogy a baba ruhákat vasaljam át. De állványt azt nem kaptam. Pici garzonba lakunk(albérlet),párom 3 müszakba dolgozik,én táppénzen vagyok. Így nagyon nehéz egyelőre megoldani h mire megszületik a baba mindene meglegyen. Párom fizuja elmegy az albérletre,az enyém a kajára,és a telefonszámlára,meg abból veszegetjük a baba cuccokat.
Meg mondom őszintén legszivesebben anyós fejéhez vágtam volna a vasalót. Miért nem azt veszi amire valóban szükség van? Mondtam neki h még mi hiányzik,erre idejön a vasalóval.
Mondom neki h nem tudom hol vasaljak... Sorolja: Konyha asztalon. Igen,ott a mikró,minden vasalásnál szedjem le,meg majd igazgassam ott a vezetéket. Van egy kis alacsony kb térdig érő dohányzó asztalka. Persze 32 hetes terhesen majd oda térdelek elé. A számitógép asztalon. Itt szintén szét kell szedni mindent h meg lepakolni róla.
Meg h majd a párom akkor lepakol ott ahol vasalni akarok. Igen,3 müszakba dolgozik,nap 3 órát utazik ,arra alig van energiája h egyen vmit. Néha ugy csnál mint aki elfelejti h már nem ebben a városban dolgozik párom,és kimerítő az uj munkája.
Mondtam anyósnak h sztem majd csak akor fogom használni a vasalót ha normális pénzt kapok(tgyás,gyed),mert most nem fogok gondolkozni azon h 3000 FT-ért vasalódeszkát vegyek,vagy kaját.
Erre lehordott mindennek h nem hogy örülnék neki h adott vmit ajándékba.
Egyrészről értelek, másrészről nem. Anyósod segíteni akart, akárhonnan nézed, nem hinném, hogy a fejéhez kellene vágni bármilyen nehéz tárgyat. Felemlegeted itt a férjed, meg a nehéz munkát, meg mindent, de hogy jön ez ide? Fogod az ebédlőasztalt, leteríted valamivel és kész a vasalóállványod, húúúú de hatalmas probléma. Mikrót arrébb kell rakni? Hát hallod, veled aztán kifaragott az élet!
Mindenkinek vannak gondjai, de az ilyen piciken ne akadjunk már fenn. Sírsz itt, meg igyekszel sajnáltatni magad, de az eredeti problémád, mármint a vasalás kb a világ legkisebb gondja evör. Nagy levegő, és lépj tovább.
Nem vágtam a fejéhez a a vasalót,hanem csak mondtamh majd ha normális pénzt kapok majd akkor fogom használni. Mert kérdezgette h mikor próbálom ki,nála szuperül müködött.
Nagyon pici a konyha asztal,a mikró rajta van és ennyi a hely.
Jó, ha meg nem tudsz most épp vasalni, mert annyira alkalmatlan a lakás erre, akkor meg szépen megköszönöd, elteszed a vasalót és alkalomadtán megpróbáltok valami helyet kialakítani erre. Nem kell kiborulni akkor se.
Megkérdezhetem, hogy EDDIG hol a francban vasaltál?
Hát szerintem a vasalás nem létszükséglet. Én pl. sosem vasalok, mert nincs rá szükség.
Persze jó az ha van egy vasaló, de ha most éppen meg vagytok szorulva, és mondtad is mire lenne szükségetek, akkor én sem értem, miért pont vasalót vitt.
Vannak emberek akik magukból indulnak ki, és folyton olyan dolgokat vesznek másoknak amiknek ők örülnének. Ez nem rosszindulat, csak amolyan kedves figyelmetlenség.
Én pl. anyósomtól folyton szakácskönyveket kapok, pedig sosem főztem még egyikből sem. De mindig mondja, hogy meglátta és annyira megtetszett neki...
Általában megköszönöm és beteszem a másik 150 mellé, de már pedzegettük finoman, hogy elég lesz ennyi szakácskönyv.
Szerintem csak azért, mert valaki ad másnak valamit, még nem KELL örülni, ennyi erővel a fagyott kutyaszart is ugráljam körül, mert de jó, hogy gondolt rám az illető...
Persze nem is kell elvárni, hogy kapjon az ember bármit is. Én erre sosem alapozok.
Aztán ha mégis kapok, akkor jogom van örülni vagy nem.
Ez benne van a pakliban. Majd anyósod is túlteszi magát ezen.
A párom meg ugy jön ide,h anyósóm azt mondta h ugráltassam a férjem ha le kell pakolni meg vissza.
De nekem nincs szivem felébreszteni azért mert most pakolni kell. Igy is most pl du-s a héten,ma is megy dolgozni. Haza ér éjfél elött pár percel,nem is eszik csak gyors fürdik és alszik. Most nem sokára felébresztem eszik,és kb indulhat dolgozni.
Nagyon trehány az, aki nem vasal soha. Nem csak az ingeket kell vasalni, de az ágyneműt is. A babaruhákat pedig mindig.
Mikorra megszületik a baba, a mikrót tegyétek el máshová. Nálunk a falra szereltünk neki egy polcot. Ezt te is megtudod oldani.
Mi is gondoltunk már rá h felszerelni egy polcot,de a főbérlő nem enged semmilyen változtatást a lakásban.
Mondtuk már neki h nem is kell nekünk a mikró,de nem viszi el,azt mondta h akkor ne használjuk. Mi meg nem tudjuk hova rakni,egyszerüen nincs hely
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!