Tényleg én vagyok a gonosz boszorka amiért nem támogatom anyagilag a hugomat és a gyerekét?
#57:
érettségi mellett 2 felnőtt képzésen vettem részt az iskola által kapott EU-ban elfogadott papírom van, de ha akarnék tudnék OKJ-t is tennem belőlük...
21 vagyok 1.5 éve dolgozom...
igaz nem tudom mit tett érettségi után...van szakmája? NINCS! ismerek nem is egy olyan embert aki érettségi után 2 éves szakmára ment és a legvégén cseszték el...van aki az utolsó héten nem ment be ezért összejött a hiányzása és azért bukta el, pedig erre figyelmeztette a tanár is!
AZ a felelőtlenség, hogy ilyen helyzetbe gyereket szült...érettségivel az apára is támaszkodott, szerintem bele sem gondolt, hogy elhagyja és egyedül kell nevelnie egy érettségivel...elég gyakran előfordul ez...általában a szerelem miatt nem gondolnak bele...de attól nem a nővére hibája, hogy ez megtörtént és, hogy nem számított rá...
én csak annyi alapján tudok véleményt mondani amennyit itt látok...ez a lány nem kéri a segítséget, nem szívességet vár hanem követelés a család részéről is...
nekem is pár ismerősöm elment külföldre, de jóval több itthon próbál érvényesülni és megélni...sokan azért "nem találnak munkát", mert "3000-ért nem megyek el dolgozni"...én 3 szakmával minimál bérért dolgozom + mellette privátban...sokan azt hiszik diplomával 500k-nál kezdődik a kezdő fizetés pályakezdőként...vannak jó lehetőségek nem mondom, de nem mindenkinek! nekem van "jobb" lehetőségem, de csak anyagilag...sokkal fontosabbnak tartom, hogy most tanuljak...ha most kevesebbet keresek ÉS tanulok mellette rengeteget az hosszútávon nagyon megtérül! sokan meg "most azonnal mindent" típusúak...én 3 szakmából 2-t adtam le önéletrajzban...tudod ha valaki 2-3 diplomával megy helyre dolgozni és már a 20. helyről utasítják el "túlképzett" címszóval akkor lehetne annyi esze, hogy nem vall be annyi szakmát...lehet kevesebbet kap de kapjon kevesebbet mint a 0...mellette vadászhat utána az összes szakmájával...vagy sírhat, hogy 2-3 diplomával nem tud dolgozni...
azért kíváncsi lennék arra a napi 20-30 önéletrajzra...hova kinek küldik be ha beküldenek egyáltalán annyit...
jöjjek az ellen példával? egyik ismerősöm autógyárban dolgozott...nem valami sok pénzért kezdte...kitalált egy rendszert bent amivel gyorsabban hatékonyabb munkát lehetett végezni...igaz 20 ember munkáját vette el, de 10 ember fizetését megkapta! persze nem azt mondom, hogy mindenhol van ilyen lehetőség...DE ha egy ember jó munkaerő és megbecsüli a cég akkor nem lesz bizonytalan a helyzete...egy kollégám felakart mondani és mindenáron itt akarták tartani ígértek neki fűt fát, de ő hajthatatlan...ha valaki jól csinálja amit csinál és hasznos akkor hidd el nem váltják le, de a legjobb ha az ember szó szerint nélkülözhetetlen pozíciót képes kiharcolni...de van ahol elég az is, ha dolgozik az ember és nem lustálkodik...
nem adom elő...de az ember a saját sorsáért felelős...ha tesz az ember akkor megtérül a befektetett energia...meg nem az utolsó pillanatban kell gondolkodni...ha nekem most kellene pár száz ezer forint akkor a tartalékaimhoz nyúlnék...ha 1.5 évvel ezelőtt kellett volna, a belemet kihajtva megdolgoztam volna érte...ha kell kell! ha ilyen a körülmény ennyi energiámba kerül, ha olyan akkor annyiba! de elérem! nem adom fel! nekem még nincs gyerekem, de én nem is fogom csinálni addig amíg nincs meg stabilan minden...persze bedőlhet minden...oda lehet minden pénzem akár...de akkor is felfogok állni a 0-ról! mert nem akarok 0-n lenni! nem fogom várni a sült galambot, teszek érte! több emberről beszélgettem már, hogy mit tenne, ha hirtelen hajléktalan lenne az utcán...meglepő válaszokat kaptam, ki mit hogyan csinálna...és elég sok embernek van erre megfelelő terve...van akik gondolkodnak és számításba veszik a legrosszabbat is...sokan nem is tesznek azért, hogy jobb legyen nekik, csak siránkoznak és várják mástól a megoldást...
ja és elmondom neked ha szavazatot akarok akkor írok 1 programot, beregelek 10 felhasználót és mind felpontoz engem a programmal :) szóval kb pár órás munkával 90%+-os lehetnék...mert ha ez a célom ezért is teszek :) de pont leszarom hány %-om van :) persze írhatnék olyan válaszokat is amiket elvárnak itt és akkor is 90+-os lennék...én inkább a saját nézőpontomból látott dolgokat írom le...nem azt mondom, hogy el kell fogadnia mindenkinek...én leírom mit gondolok és majd a kérdező eldönti mit tesz vagy nem tesz...
Most mondjam azt, hogy abból, hogy sokan hitelt felvettek én most nyertem? nem pénzt hanem "tapasztalatot"...mert én nem hitelből fogok házat venni hanem inkább vállalok több munkát és megteremtem a pénzt rá és nem kizsebelésből veszek házat...nem tömöm a bankokat azért, hogy legyen saját házam vagy autóm...másnak is volt lehetősége tanulni, dolgozni...ismerek olyat aki 2 munka mellett végezte az érettségit és az egyetemet...sokkal többet hajszolta magát mint én! de megérte, mert ő akart valamit az élettől! amikor sokan már aludtak ő akkor ment 2. műszakba dolgozni! én 14 évesen eldöntöttem sok mindent sokaknak 30 évesen sincsenek terveik álmaik...akkor igaz én vagyok a rossz, mert én előrelátó voltam és tettem azért, hogy jó életem legyen...
azt hiszel amit akarsz...nem kell elhinned amit mondok...akik hitelt vettek fel ők döntöttek így! nem azt mondom, hogy arról is ők tehetnek, hogy bedőlt a gazdaság, de sajnos bedőlt és ehhez kell alkalmazkodni...
lehet csak az én ismerősömék olyanok, hogy ha tesznek magukért összejön nekik és ha nem akkor csak ritkán...bocs tényleg én ismerek ilyen embereket...
2 tanfolyam majdnem 1 milka volt :)
vannak olyan OKJ-k amiket lerakhatsz érettségi nélkül, de nem gond :) ezek érettségihez kötöttek, a suli által kiállított papírt elfogadják az EU-ban, OKJ-t érettségi után rakhattam volna csak :) értelmezd is amit írok kérlek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!