Tényleg én vagyok a gonosz boszorka amiért nem támogatom anyagilag a hugomat és a gyerekét?
50: a "hugi" önmagát bünteti.
Te is egy felcsinált "hugi" vagy, vagy miért véded ennyire?
Nem. Követtem el hibákat, de nem mindegy, hogy mekkorák. Meg hogy beleszülsz-e egy gyereket a semmibe, annál nagyobb hiba nincs. Menjen az apuka nyakára, ne a tesóéra.
Másik szempontból nem tudod átérezni? Persze, tudom, azzal az oldallal kell mindig egyet érteni, ahol a babóca gügyög. De mekkora egy tapló, lejmolós paraszt, aki elvárja, hogy a testvére tartsa el a gyerekét?
#39:
sokan sírnak, hogy nincs munkájuk...érettségizett szakma nélküli emberből Dunát lehetne rekeszteni...de még azok is képesek munkát találni, ha tényleg akarnak...több ismerősömnél látom, hogy napi 8-10 órában keresik a munkát...volt aki 1 hónapig kereste, rengeted energiát belefektetett és havi 120-ért dolgozik érettségivel, de ehhez kellett ez a sok energia, hogy megtalálja!
szóval az aki heti 2 állást megnéz 1-re talán jelentkezik szerinted ugyanazt érdemli?
nekem 3 szakmám van 2 állásom és sorra elutasítom a lehetőségeket...
és ebből az emberek ennyit is látnak...és jön a "neked könnyű..." kezdetű mondat...mindenkinek ott a lehetősége...én pl 7 évig napi 3-18 órákat ültem a gép előtt és tanultam a programozást önállóan! megdolgoztam azért, hogy most ennyi lehetőségem legyen! szerinted egy olyan emberért is sorba kellene állni aki egy héten jó ha 1 állásra jelentkezik és semmihez nem ért?
én még állásban is a minimálé bért + rengeteg tanulási lehetőséget választottam, mint a kisujjból kirázom havi 300-ért munkát...mert számomra ez jobban megérte, hogy fejlődjek...másoknak még eszük ágában sincs tanulni...
én megdolgozom a pénzemért, baromi sokat tanultam és tanulok most is...mások meg várják a sült galambot és a segítséget...21 éves vagyok, 20 évesen nem gyereket vállaltam hanem 14-21 éves koromig hajtottam magam a tanulásba (persze azért elég időt fordítottam a szórakozásra is, de összekötöttem a kellemest a hasznossal)...aki 20-25 éves koráig elég sokat tanul és tesz is azért, hogy jól menjenek a dolgok annak szerintem nem fog félre siklani egykönnyen az élete, mert még időben megfogja a gyeplőt...itt GYK-n volt egy történet amikor egy csávó szó szerint a hajléktalanságból küzdötte fel magát egy átlagon felüli életszínvonalra...mert akart valamit az élettől és nem ott állt kétségbeesetten, hogy "jajj mi lesz most"...
ez a nő bevállalt egy gyereket úgy, hogy érettségije van, nem gondolva arra, hogy az apa elhagyja őket...ha ennyire felelőtlen volt tényleg megérdemli a sorsát, lehet önzőség, nagyképűség, egoizmus amit írok, de nehogy más a semmiért kapjon meg mindent...ott van egy gyerekkel hitellel...ebben a helyzetben van...neki kell kimásznia, jó és szerencsés ha kap segítséget, de ne egyből más pénzét akarja költeni...lehet kegyetlenül hangzik, de tényleg megérdemli a sorsát, szegény gyerek nem tehet róla...az anyja adja oda állami gondozásba ha nem képes gondoskodni még magáról sem...
#53, de, mindenki döntött már rosszul az életében... és többnyire rá is kényszerült, hogy a rossz döntéséért önmaga vállalja a felelősséget is, tudod döntés -> felelősség. Ha egyedül döntött, egyedül az övé a felelősség is - ennyi. A hobbyját meg finanszírozza mindenki önmaga, akkor is, ha ez a hobby a magzatvédősködés... ha valaki "én már anyucika vagyok, nekem már a babucika az első" és "csak a szíve legmélyéről jövő pici hangocskára hallgatott" mert a párja "majd a karjában tartva megenyhül", meg különben is "ahova Isten bárányt ad, oda legelőt is ad"... nos az finanszírozza a saját elveit, vagy menjen segítségért a magzatvédő szervezetekhez vagy az egyházhoz, de ne hozzám. Ennyi. Előbb adok a vadidegen koldusnak, vagy az állatmenhelynek... bocs.
Ha közösen vállalták, és a férfi mondjuk a szüléskor lépett le, akkor segítenék - persze ésszerű mértékkel.
55: ne hazudozz, h neked 21 évesen 3 szakmád van!
Időben sem jön ki.
Honnét veszitek, hogy a kérdező húga mit tett érettségi után, vagy mit nem tett valójában? Max. azt lehet a kérdezőtől is tudni, hogy nem tanult tovább. Ja, igen, lehet elment ő is dolgozni, párjával vettek egy ingatlant hitelre, de persze a lány nevére, véletlen se közös névre, ergo nyilván, ha hitelt kapott volt munkája is, jött a gyerek, pasi megunta és ott hagyta, aztán szülés miatt meg nem volt munkája. Mi ebben a felelőtlenség? Hogy nem diplomázott le? Hogy szerelmes lehetett, és mert szülni? Hogy dolgozni ment tovább tanulás helyett - még egyszer írom, kellett hogy dolgozzon, kül hitelt se kapott volna -! De tök nagy igazság, kiszúrt vele a férfi, ezért csak is ingyen élő lehetett, ja és biztos a férfi is, azért hagyta el, mert rajta élősködött és erre rájött. Akinek esze van az ilyenkor nem csak az egyik felet hallgatva meg ítélkezne a másik felett, ha neked 3 szakmád lenne valóban, lenne ennyi eszed, hogy nem hiszel mindent feltétlenül el, de minimum a másik felet is nézed, hogy ő mit mond, sőt talán a szülőkét is. Aztán ítélkezhetsz, h ingyen élő stb.
Sokaknak van munkája? Aha, érdekes én azt látom az országban, hogy aki anyagilag megteheti az húzz el külföldre, mert itthon nem talált még több diplomával se munkát nem, hogy sima érettségivel, érdekes én azt látom, hogy sokan 1-2-3 éve is folyamatosan munkahelyet keresnek, és naponta 20-30 helyre minimum önéletrajzot küldenek be aztán örülnek, ha heti egyszer egyáltalán interjúra behívják őket, érdekes én azt látom az ismerőseim között, hogy akiknek van is munkájuk pl. gyárba van, mert nem tanultak, hanem annak idején dolgozni mentek inkább, még azoknak is mérhetetlen módon bizonytalan a helyzetük, de a tanult, diplomás, munkával rendelkezőknek is. Ehhez képest te itt előadod azt, mintha nyugaton élnénk, és az ország rózsaszín felhőkben lebegne. Ja tudom, neked is kell a felszavazás! :D
Ja és igen azt is tudom, hogy itt gyikon csak a kérdező huga vett fel hitelt és lett úgy lakása, senki más. :D A semmi miatt van az ország min 70%-a hitel gondokba és kerülnek sokan szintén utcára. Na további jó hazudozást magatoknak! Ez itt úgy se a valóságról szól!
Én se segítenék.
Nem te ejtetted teherbe.
A fickó hiába lépett le, attól még apa, akit gyerektartásra lehet kötelezni. Csak persze egyszerűbb a szülőket és a testvért pumpolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!