Tényleg én vagyok a gonosz boszorka amiért nem támogatom anyagilag a hugomat és a gyerekét?
Nem vagy köteles neki pénzt adni, de ez a "magára vessen" hozzáállás nekem nagyon visszatetsző.
Összejött egy 35 éves pasival, aki kihasználta, hogy fiatal és naiv, majd lelépett, és magára hagyta egy gyerekkel. Mégis mi az a fene nagy bűne? Hogy hitt neki? Gondolom, szerelmes volt. Tényleg őt kell hibáztatni és elmondani mindennek? Hol van ebben a történetben a pasi? Gondolom, őt senki sem kritizálja, éli az életét, és még tartásdíjat sem fizet.
Nagyon könnyű a gyengébb pozícióban lévő felett ítélkezni. ha nem akarod támogatni(amihez jogod van), akkor mondjuk vedd elő a pasit: A fiatal punci jól jött, mi, de a gyereket már nem vállalod? Hát, haver, magadra vess, így jártál, most már tartsd is el. Előbb kellett volna gondolkozni.
Igen, a feltett kérdés apján ezt írtam volna: gonosz vagy... illetve tudok kifejezőbb is lenni.
De amit később írtál kiegészítésnek,azzal együtt nem gondolom, hogy rossz ember lennél.
Segítened kell, de hát neked is van egy életed, meg ő is felnőtt.
16:"Nyiss egy takarékbetétet a gyerek nevére, és abba pakolj be időnként pénzt. (Olyant, amit csak 18 éves kora után vehet fel a gyerek.)"
Ezzel az a baj, hogy a gyereknek most kell enni, most kell a ruha. Persze jól jönne 18 évesen némi "útravaló", de ezt nem a kérdezőnek kötelessége biztosítani.
Én azt mondom, hogy a segítség emberfüggő. A tesómat és a gyerekeit bármikor segíteném, de azt is tudom, hogy ők ezzel nem élnének vissza soha. Viszont vannak olyan emberek, akik csak élősködnek más nyakán és akkor tesszük a legjobbat, ha elengedjük a kezét és hagyjuk, hogy pofára essen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!