Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a gonosz...

Tényleg én vagyok a gonosz boszorka amiért nem támogatom anyagilag a hugomat és a gyerekét?

Figyelt kérdés
Jol fizetö állásom van ès egy nagyobb összegü megtakaritásom. Ezekèrt kemènyen megküzdöttem nem pottyant csak ugy az ölembe semmi.A hugom 21 èves van egy 2 èves fia. Alighogy leèrettsègizett összeállt egy 35 èves fickoval. Aki persze azota lelèpett ö meg itt maradt egyedül egy gyerekkel. Csupán a gyest kapja meg a családit plusz ami a szüleink utalnak ami 50 ezer forint havonta. Most mindenki engem utál mert nem adok pènzt nekik. Kèrleltem hogy menjen tanulni ne szülje meg a gyereket nem hallgatott rám. Magára vessen. Tènyleg gonosz vagyok?
2015. jan. 11. 22:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 anonim ***** válasza:
75%
Elsone igaza van. Ne hagyd cserben a hugodat, amig nem tud munkaba allni. Utana elzarhatod a penzcsapot. Ne feledd, te alolad is kihuzhatjak a talajt, ma ilyen vilagban elunk.
2015. jan. 11. 23:17
 12/83 anonim ***** válasza:
13%
Te dolgod! Nem itéllek el. De tényleg gonosz vagy. Ennyi!
2015. jan. 11. 23:32
 13/83 anonim ***** válasza:
54%

Nem vagy köteles neki pénzt adni, de ez a "magára vessen" hozzáállás nekem nagyon visszatetsző.

Összejött egy 35 éves pasival, aki kihasználta, hogy fiatal és naiv, majd lelépett, és magára hagyta egy gyerekkel. Mégis mi az a fene nagy bűne? Hogy hitt neki? Gondolom, szerelmes volt. Tényleg őt kell hibáztatni és elmondani mindennek? Hol van ebben a történetben a pasi? Gondolom, őt senki sem kritizálja, éli az életét, és még tartásdíjat sem fizet.

Nagyon könnyű a gyengébb pozícióban lévő felett ítélkezni. ha nem akarod támogatni(amihez jogod van), akkor mondjuk vedd elő a pasit: A fiatal punci jól jött, mi, de a gyereket már nem vállalod? Hát, haver, magadra vess, így jártál, most már tartsd is el. Előbb kellett volna gondolkozni.

2015. jan. 11. 23:32
 14/83 anonim ***** válasza:
70%

Igen, a feltett kérdés apján ezt írtam volna: gonosz vagy... illetve tudok kifejezőbb is lenni.

De amit később írtál kiegészítésnek,azzal együtt nem gondolom, hogy rossz ember lennél.

Segítened kell, de hát neked is van egy életed, meg ő is felnőtt.

2015. jan. 11. 23:39
 15/83 anonim ***** válasza:
63%
Nem vagy gonosz. A pofátlanság teteje elvárni, hogy pénzeld. Milyen testvér az, aki elvárja? Ebbe nem gondoltatok bele? Ha gyereket szülök, akkor teszem, ha egyedül is képes vagyok eltartani.
2015. jan. 11. 23:49
 16/83 anonim ***** válasza:
20%
Nyiss egy takarékbetétet a gyerek nevére, és abba pakolj be időnként pénzt. (Olyant, amit csak 18 éves kora után vehet fel a gyerek.) Mert a gyerek nem tehet, hogy apa nélkül nőtt fel, a húgod meg "verje" ki a pasiból a gyerektartást!
2015. jan. 12. 00:05
 17/83 anonim ***** válasza:
37%
Felesleges volt ide jönnöd itt mindenki szent életű a neten nem fogsz kapni rendes véleményt mivel nem is ismerünk minden apró dolgot. Én utálom a családom így azt mondom, hogy jól teszed a helyedben én elvenném tőle a gyereket, ha neked kell a hűtőjét is feltöltened akkor ott már baj van. Viszont a kicsi nem tehet róla. Egész életedben rajtad fog élősködni.
2015. jan. 12. 00:07
 18/83 anonim ***** válasza:
92%

16:"Nyiss egy takarékbetétet a gyerek nevére, és abba pakolj be időnként pénzt. (Olyant, amit csak 18 éves kora után vehet fel a gyerek.)"

Ezzel az a baj, hogy a gyereknek most kell enni, most kell a ruha. Persze jól jönne 18 évesen némi "útravaló", de ezt nem a kérdezőnek kötelessége biztosítani.

Én azt mondom, hogy a segítség emberfüggő. A tesómat és a gyerekeit bármikor segíteném, de azt is tudom, hogy ők ezzel nem élnének vissza soha. Viszont vannak olyan emberek, akik csak élősködnek más nyakán és akkor tesszük a legjobbat, ha elengedjük a kezét és hagyjuk, hogy pofára essen.

2015. jan. 12. 00:20
 19/83 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem nem gonosz vagy, csak irigy. Gondolom az van benned, hogy te küzdöttél a hugidnak meg minden az ölébe pottyant. De most komolyan, ezért irigykedsz rá? Neki is meg van a maga baja, mint látod nem boldogul pl. lehet elmenne tanulni, ha segítenéd, vagy lehet tanult volna, ha segítetted volna. Szerintem elég nagy fájdalom neki az élet büntetése, ne büntesd még te is, testvérek vagytok, szeressétek egymást, segíts neki, te is nyugodtabban tudnál aludni, és a család többi tagja is jó szemmel nézne rád. Egyébként ettől független a te döntésed és jogod van úgy dönteni ahogy akarsz.
2015. jan. 12. 01:44
 20/83 anonim ***** válasza:
87%
Testvér és testvér között van különbség. Az enyém olyan, hogy örömmel ruháztam, amikor még csak nekem volt keresetem, támogattam a felnőtté válását, és nagyon úgy néz ki, a jövőben sikeresebb és jobban kereső szakember lesz nálam. Nagyon jól esik, hogy bármikor bármilyen gondunk van, kijelenti, hogy ha úgy alakul, támogat akár anyagilag akármiben. Egy olyan 21 éves nőt viszont, aki - akár szerelemből - arra alapozva gyereket vállalt, hogy majd a pasi eltartja, mindezek után pedig a szülei és testvére pénzelik, és botrány lesz belőle, ha a testvér kijelenti, hogy ez csak x ideig működik, szerintem kimeríti az ingyenélő fogalmát. Mindenki követhet el hibákat, de a leírtakból semmi sem utalt arra, hogy egyáltalán próbálkozna fenntartani önmagát, szakmát tanul, vagy csak ül és várja a bankszámlájára a pénzt.. Ha nem tudja magát fenntartani, minek él külön? Miért nem költözik a szülőkhöz és vállal részmunkaidős munkát, vagy végez el akár levelezőn egy szakmát? Kap gyerektartást, családi pótlékot, GYED-et, támogatják a szülei és a testvére, minden lehetősége meglenne még most is felépíteni a jövőjét. Ehelyett vár ölbe tett kézzel. Ez így lesz egészen addig, ameddig nem szorul rá, hogy a saját lábára álljon. Bár ha a szülők ilyen elfogultak, akkor valószínűleg sosem lesz rákényszerítve, hogy eltartsa magát.
2015. jan. 12. 01:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!