Tényleg én vagyok a gonosz boszorka amiért nem támogatom anyagilag a hugomat és a gyerekét?
hol lakik a tesód? albérletben? esetleg szüleid vettek neki saját lakást? ha ilyen helyzetben lennék, hazaköltöznék, máris kevesebb a kiadásom (gondolom szüleid nem elleneznék hogy velük éljen a kicsivel amíg egyenesbe nem jön kicsit - ha saját a lakás albérletbe ki lehet adni és máris van + bevétel)) - az nekem is feltűnt, hogy gyerek tartás nincs a bevételei között... miért??
te segítesz... veszel ruhát cipőt- feltankolod a hűtőjét, úgy gondolom ennek elégnek kell lenni, nem is értem miért bántanak.. mert kijelentetted, hogy fél évig vagy hajlandó segíteni neki? legalább legyen vele tisztába, hogy meg kell oldania a saját életét és igenis nem a testvéremtől kell függni... (annak ellenére írom ezt, hogy én bármikor ha kell segítenék a testvéreimnek, de én is úgy gondolom van egy határ)
Bár mi még messze vagyunk attól (remélem) hogy a húgocskám ilyen helyzetbe kerüljön, de én próbálnám segíteni. Szeretem őt nagyon, legalább annyira mint a lányaimat.
Mondjuk ehez kell olyan kapocs mint a miénk.
"Csupán a gyest kapja meg a családit plusz ami a szüleink utalnak"
Gyerektartást nem kap ezekszerint. Szerintem a gyerek apjának kéne támogatni a gyerekét, nem neked. Szólj neki, hogy intézze a gyerektartást, azzal is előrébb van.
Én támogatom, támogatnám a családom, egy határig. Nekem is van életem, álmaim, céljaim amik nem azok, hogy minden megtakarításom a családnak menjen, hogy ők vígan éljenek abból amiért én keményen megdolgozok és így kiélvezni sem tudom, oda a motiváció. A húgod tényleg naiv volt és buta ha ilyen fiatalon a semmire gyereket vállalt, szerintem nem vagy rossz boszorka amiért kijelentetted, hogy nem fizeted az otthon ülését, főleg nem 2 év után. Ennyi idő alatt gyerek mellett is el lehetett volna végezni legalább egy okj képzés felét. Ráadásul most már max egyetemen tudna tovább tanulni, mert 22 éves kortól fizetős az okj. Ha esetleg arra kérne pénzt abban segítenék de csak ha komolyan veszi, tehát tényleg tanul nem csak alibi.
Te segítesz neki abban, hogy a kisfiára vásárolsz, ételt is veszel nekik, lassan már azt mondanám, hogy hálátlan ha ezek után még te vagy a szemét. Meg azt se értem miért nem jár utána a gyerektartásnak ha ennyire nincs pénze. Szerintem itt a húgod a hunyó. Ha anno volt annyi esze, hogy nem védekezett rendesen, megszülte a gyereket, ráadásul ha már megszülte nem örökbeadta ha már egyszer nem tudja eltartani, akkor most is legyen annyi esze, hogy összekapja magát és keres munkát és megpróbál a saját lábára állni.
Jöhetnek a mínuszok, de nálunk nem szokás eltartani senkit aki képes dolgozni csak büdös neki a munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!