Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a gonosz...

Tényleg én vagyok a gonosz boszorka amiért nem támogatom anyagilag a hugomat és a gyerekét?

Figyelt kérdés
Jol fizetö állásom van ès egy nagyobb összegü megtakaritásom. Ezekèrt kemènyen megküzdöttem nem pottyant csak ugy az ölembe semmi.A hugom 21 èves van egy 2 èves fia. Alighogy leèrettsègizett összeállt egy 35 èves fickoval. Aki persze azota lelèpett ö meg itt maradt egyedül egy gyerekkel. Csupán a gyest kapja meg a családit plusz ami a szüleink utalnak ami 50 ezer forint havonta. Most mindenki engem utál mert nem adok pènzt nekik. Kèrleltem hogy menjen tanulni ne szülje meg a gyereket nem hallgatott rám. Magára vessen. Tènyleg gonosz vagyok?
2015. jan. 11. 22:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 anonim ***** válasza:
56%
20: szerintem a leírtakból nem derül ki, hogy jelenleg mit csinál, vagy hogy a pasival is csak a pénzért lett volna együtt. A leírtakból pusztán csak ennyi derül ki: leérettségizett, összejött a pasival, terhes lett, szült, a pasi elhagyta. Annak idején tesó mondta neki, hogy tanuljon tovább, de nem tette. Az utóbbit akár tehette, azért is, mert a gyerek mellett döntött. Két éves jelenleg a fia, amellett elég sokat kell otthon lennie vele, ha egyedül van vele pláne. A szülők ugyan utalnak neki 50eFtot, de abból a gyereket is ellátva a kiegészítővel együtt messzire nem jut még akkor se, ha most amíg otthon van a gyerekkel tanulna. És azt sem lehet tudni, hogy nem-e épp ebben kérték a tesó segítségét anyagilag.
2015. jan. 12. 02:02
 22/83 anonim ***** válasza:
65%
Már miért lennél te felelős az ő döntéseiért? Szült a semmire, szinte gyerek fejjel. Biztosan jól végiggondolta és tervezte a jövőjét...A szüleid is csüdöt mondhattak valamilyen téren, de az ő döntésük, hogy támogatják-e vagy sem. De tőled miért kellene elvárni? Ha bevont a gyerekgyártásba, meg a döntésébe, és miattad tart most ott, ahol, akkor még érteném, de nyilván nem te dugtad el a fogamzásgátlóját, nem te vetted el az óvszerét, na, meg az eszét sem, hogy 18 évesen a semmire gyereket vállaljon egy olyan férfitól, akit éppen csak megismert, már terhes is lett tőle és még meg is tartotta. Ha akkor elég felnőtt volt a felelősségteljes döntéshez akkor legyen annyira felnőtt, hogy 2 éves gyerek mellett már maga teremti meg az életük alapjait. Családos nők sem biztos, hogy 2évig otthon tudják mereszteni a seggüket, a szükség hamarabb elzavarja őket dolgozni, ő már így is nagyon szerencsés, hogy ennyi ideig volt támogatása, és neked is csak köszönhet! Mit gondolt, majd a család dobja neki össze a megélhetést?
2015. jan. 12. 05:39
 23/83 anonim ***** válasza:
100%

hol lakik a tesód? albérletben? esetleg szüleid vettek neki saját lakást? ha ilyen helyzetben lennék, hazaköltöznék, máris kevesebb a kiadásom (gondolom szüleid nem elleneznék hogy velük éljen a kicsivel amíg egyenesbe nem jön kicsit - ha saját a lakás albérletbe ki lehet adni és máris van + bevétel)) - az nekem is feltűnt, hogy gyerek tartás nincs a bevételei között... miért??

te segítesz... veszel ruhát cipőt- feltankolod a hűtőjét, úgy gondolom ennek elégnek kell lenni, nem is értem miért bántanak.. mert kijelentetted, hogy fél évig vagy hajlandó segíteni neki? legalább legyen vele tisztába, hogy meg kell oldania a saját életét és igenis nem a testvéremtől kell függni... (annak ellenére írom ezt, hogy én bármikor ha kell segítenék a testvéreimnek, de én is úgy gondolom van egy határ)

2015. jan. 12. 08:15
 24/83 anonim ***** válasza:
22%
Ha tudnám, én támogatnám. Nem mondom, hogy túlzásba vinném...hisz szerintem nem jó döntést hozott, és én is keményen megdolgoztam/dolgozom minden forintomért....de a pénz csak pénz...a testvér és az unokaöcs pedig egészen más kategória.
2015. jan. 12. 08:33
 25/83 anonim ***** válasza:
50%
Én nem hagynám cserben a testvéremet, mert fiatalon rosszul döntött. Szerintem sincs olyan nagy bűne. Szerencsétlen helyzetbe hozta magát, hitt egy elvileg felnőtt férfinak, aki becsapta, kihasználta, majd terhesen elhagyta. Ő miért nem hibás semmiben, miért nem lett felelősségre vonva, és rákényszerítve, hogy gondoskodjon a gyerekéről? Én nem azt mondom, hogy rendszeresen pénzt adj neki, (bár én adnék ha szükség van rá) hanem ülj le vele elbeszélgetni a jövőjükről, abban segíts neki, hogy munkát találjon, és tanuljon, hogy ne menjen tönkre fiatalon az egész élete.
2015. jan. 12. 08:34
 26/83 anonim ***** válasza:
50%

Bár mi még messze vagyunk attól (remélem) hogy a húgocskám ilyen helyzetbe kerüljön, de én próbálnám segíteni. Szeretem őt nagyon, legalább annyira mint a lányaimat.

Mondjuk ehez kell olyan kapocs mint a miénk.

2015. jan. 12. 08:43
 27/83 anonim ***** válasza:
23%
Kérdező, nálam első sorban attól függene, hogy a párjával közösen vállalták-e a gyereket, és utána mentek szét, vagy a férfi eleve megmondta, hogy neki nem kell, és a testvéred ennek tudatában vállalta be a gyereket 0 alapra... Az első esetben ugyanis áldozat szerintem, tehát támogatnám, a második esetben meg önhibás felelőtlen, akinek persze kenyérre adnék, ha éhezik, de egyébként oldja meg ahogy tudja meg akarja...
2015. jan. 12. 09:17
 28/83 anonim ***** válasza:
88%

"Csupán a gyest kapja meg a családit plusz ami a szüleink utalnak"

Gyerektartást nem kap ezekszerint. Szerintem a gyerek apjának kéne támogatni a gyerekét, nem neked. Szólj neki, hogy intézze a gyerektartást, azzal is előrébb van.

2015. jan. 12. 09:28
 29/83 anonim ***** válasza:
79%
az ő hibája, hogy itt tart...nem a tied! oldja meg ő! max annyiban segítenék a helyedben, hogy amíg lerak 1 szakmát addig támogatnám NÉHA! amiért te dolgoztál meg ne ő élje fel! otthon is meg lehet tanulni bizonyos szakmákat...de 2 éves gyerek mellett elmehet már dolgozni a gyereket meg bölcsibe addig...
2015. jan. 12. 09:28
 30/83 anonim ***** válasza:
55%

Én támogatom, támogatnám a családom, egy határig. Nekem is van életem, álmaim, céljaim amik nem azok, hogy minden megtakarításom a családnak menjen, hogy ők vígan éljenek abból amiért én keményen megdolgozok és így kiélvezni sem tudom, oda a motiváció. A húgod tényleg naiv volt és buta ha ilyen fiatalon a semmire gyereket vállalt, szerintem nem vagy rossz boszorka amiért kijelentetted, hogy nem fizeted az otthon ülését, főleg nem 2 év után. Ennyi idő alatt gyerek mellett is el lehetett volna végezni legalább egy okj képzés felét. Ráadásul most már max egyetemen tudna tovább tanulni, mert 22 éves kortól fizetős az okj. Ha esetleg arra kérne pénzt abban segítenék de csak ha komolyan veszi, tehát tényleg tanul nem csak alibi.

Te segítesz neki abban, hogy a kisfiára vásárolsz, ételt is veszel nekik, lassan már azt mondanám, hogy hálátlan ha ezek után még te vagy a szemét. Meg azt se értem miért nem jár utána a gyerektartásnak ha ennyire nincs pénze. Szerintem itt a húgod a hunyó. Ha anno volt annyi esze, hogy nem védekezett rendesen, megszülte a gyereket, ráadásul ha már megszülte nem örökbeadta ha már egyszer nem tudja eltartani, akkor most is legyen annyi esze, hogy összekapja magát és keres munkát és megpróbál a saját lábára állni.

Jöhetnek a mínuszok, de nálunk nem szokás eltartani senkit aki képes dolgozni csak büdös neki a munka.

2015. jan. 12. 09:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!