Tényleg én vagyok a gonosz boszorka amiért nem támogatom anyagilag a hugomat és a gyerekét?
"aha, te is aztán nagyon bölcs. Ergo, ha beütött véletlenül a baba, vagy tervezték akkor, akkor csak is a diploma kedvéért ölje meg a leendő gyermekét? Komoly."
Nem ezt mondtam. Azt mondtam, akkor tőlem nem kapott volna pénzt. Őt magát egyedül eltartom, de az ő gyereke nem az én felelősségem. Az én felelősségem az, amit én önként vállalok. Az ő felelőssége az, amit ő önként vállal.
anyagilag ezekben segíteném:
-továbbtanulás (pl. befizetni egy OKJs tanfolyamra)
-bébiszittert fizetni amíg a suliban van, vagy ha talál munkát de nem ér oda így a bölcsibe a gyerekért, legyen aki elhozza
-ügyvédet fizetni aki kisajtolja apukából a gyerektartást
Nem anyagi dolgokban abban segíteném:
-munkát keresni
-gyerekre néha vigyázni
-néha meghívnám ebédre
Amúgy miért nem költözik haza, adja ki a lakását? Szülők tudnának a gyerekfelvigyázásban segíteni az albérlet árából meg fizethetné a törlesztőt.
Milyen hitele van a húgodnak?
Lakás, személy, vagy áru?
Szerintem gonosz nem vagy, hiszen írod, hogy segítesz, csak nem pénzt adsz a kezébe.
Az igaz, hogy a karácsonyi ajándékok összegét esetleg oda lehetett volna adni hiteltörlesztésre is. (Viszont írtad, hogy most szólt a hitelről.)
Egyébként meg nem értek egyet abban, hogy nem segítség a vásárlásod. Hiszen ha feltöltöd a hűtőt, akkor neki nem kell élelmiszerre költeni, így azt a "megspórolt" összeget másra tudja fordítani.
Ha van lehetőséged, akkor szerintem segíts neki. Amennyiben nem szeretnél "csak úgy" 200e-t adni, akkor írjatok róla papírt és ha egyenesbe jön majd a tesód, akkor visszafizeti. Így végülis kölcsön lenne. De adhatsz neki még 1x segítségül pént is ha megteheted, de határozottan közöld, hogy ez volt az utolsó ilyen (pénzbeli) segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!