Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a gonosz...

Tényleg én vagyok a gonosz boszorka amiért nem támogatom anyagilag a hugomat és a gyerekét?

Figyelt kérdés
Jol fizetö állásom van ès egy nagyobb összegü megtakaritásom. Ezekèrt kemènyen megküzdöttem nem pottyant csak ugy az ölembe semmi.A hugom 21 èves van egy 2 èves fia. Alighogy leèrettsègizett összeállt egy 35 èves fickoval. Aki persze azota lelèpett ö meg itt maradt egyedül egy gyerekkel. Csupán a gyest kapja meg a családit plusz ami a szüleink utalnak ami 50 ezer forint havonta. Most mindenki engem utál mert nem adok pènzt nekik. Kèrleltem hogy menjen tanulni ne szülje meg a gyereket nem hallgatott rám. Magára vessen. Tènyleg gonosz vagyok?
2015. jan. 11. 22:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/83 anonim ***** válasza:
9%
Ja, és itt mindenki bizonyára 21 évesen tök keményen és higgadtan tudta volna azt is kezelni, ha egy két éves gyermekkel és lakáshitellel együtt elhagyják a fenébe. A húg helyzetébe minek elképzelni magunkat, csak is kizárólag egy ingyen élő, senkiházi lehet! Ja, és itt mindenki 30 felett szült, igaz? Ez is eléggé érdekes, de amikor ilyen kérdés nyitódik, a 30on túliak levannak nézve, meg körbe röhögve, h miért nem 20on évesen szültek!
2015. jan. 12. 12:43
 42/83 anonim ***** válasza:
94%

"aha, te is aztán nagyon bölcs. Ergo, ha beütött véletlenül a baba, vagy tervezték akkor, akkor csak is a diploma kedvéért ölje meg a leendő gyermekét? Komoly."

Nem ezt mondtam. Azt mondtam, akkor tőlem nem kapott volna pénzt. Őt magát egyedül eltartom, de az ő gyereke nem az én felelősségem. Az én felelősségem az, amit én önként vállalok. Az ő felelőssége az, amit ő önként vállal.

2015. jan. 12. 12:54
 43/83 anonim ***** válasza:
2%
Ja és kérdező, remélem majd összejön neked is egy gyermek, elfogy a pénzed, kirúgnak az állásodból, aztán majd szülés után remélem a diplomáddal is kitörölheted a fenekedet és egy-két évre rá ott hagy a fenébe a párod, és neked is azt fogják szajkózni, hogy minek szültél ilyen férfinak, te döntöttél rosszul, old meg az életedet, ha nem viseld el, hogy gyerekestül utcára kerülsz, most fenn vagy, de lehetsz még te is a véka segge alatt!
2015. jan. 12. 12:55
 44/83 anonim ***** válasza:
77%
43-as, milyen kedves, gyermekszerető kívánságok.
2015. jan. 12. 12:56
 45/83 anonim ***** válasza:
4%
44: egyenlőre a kérdező kíván hasonlóakat a testvérének! Ezek után más is kívánhat neki ilyesmiket, aztán majd megtudja és fújhatja majd akkor is, hogy ő ezért megküzdött, irigykedhet stb.
2015. jan. 12. 12:59
 46/83 anonim ***** válasza:
64%

anyagilag ezekben segíteném:

-továbbtanulás (pl. befizetni egy OKJs tanfolyamra)

-bébiszittert fizetni amíg a suliban van, vagy ha talál munkát de nem ér oda így a bölcsibe a gyerekért, legyen aki elhozza

-ügyvédet fizetni aki kisajtolja apukából a gyerektartást

Nem anyagi dolgokban abban segíteném:

-munkát keresni

-gyerekre néha vigyázni

-néha meghívnám ebédre

Amúgy miért nem költözik haza, adja ki a lakását? Szülők tudnának a gyerekfelvigyázásban segíteni az albérlet árából meg fizethetné a törlesztőt.

2015. jan. 12. 13:03
 47/83 anonim ***** válasza:
100%
Ha a húg tette volna fel a kérdést, hogy "segítség, szültem egy gyereket, az apja lelépett, a testvérem nem akar pénzt adni", merőben más válaszok születtek volna.
2015. jan. 12. 13:04
 48/83 anonim ***** válasza:
68%

Milyen hitele van a húgodnak?

Lakás, személy, vagy áru?

2015. jan. 12. 13:05
 49/83 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem gonosz nem vagy, hiszen írod, hogy segítesz, csak nem pénzt adsz a kezébe.

Az igaz, hogy a karácsonyi ajándékok összegét esetleg oda lehetett volna adni hiteltörlesztésre is. (Viszont írtad, hogy most szólt a hitelről.)

Egyébként meg nem értek egyet abban, hogy nem segítség a vásárlásod. Hiszen ha feltöltöd a hűtőt, akkor neki nem kell élelmiszerre költeni, így azt a "megspórolt" összeget másra tudja fordítani.

Ha van lehetőséged, akkor szerintem segíts neki. Amennyiben nem szeretnél "csak úgy" 200e-t adni, akkor írjatok róla papírt és ha egyenesbe jön majd a tesód, akkor visszafizeti. Így végülis kölcsön lenne. De adhatsz neki még 1x segítségül pént is ha megteheted, de határozottan közöld, hogy ez volt az utolsó ilyen (pénzbeli) segítség.

2015. jan. 12. 13:07
 50/83 anonim ***** válasza:
14%
Egyébként még csak annyit kérdező, hogy dönthetsz úgy, hogy leszarod, és a továbbiakban nem érdekel a testvéred sorsa, vagy, hogy utcára kerül-e még az sem, sőt míg kiteszik utcára addig aludhatsz nyugodtan a Fülöp-szigeteken, de akkor te miért nem viseled már most ennek a következményeit, hogy ahogy írtad gonosz, boszorkának tartanak érte??? A hugidat sokkal többel bünteted egyetlen egy mellé fogásával, hogy félre ismerte a férfit, te meg még ennyit se vagy hajlandó elhordozni a saját döntésed fényében? Inkább visszaigazolást kérsz rá, hogy nyugodt lehess? Százalékokért, pontokért cserébe meg is fogod kapni egyesektől, ne aggódj felőle!
2015. jan. 12. 13:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!