A férjem kinevette a haldokló apját. Mennyire jogos, ha elítélem érte?
Életemben először találkoztam az apósommal. A férjem elmondása alapján 14 éves koráig verte őt és az anyósomat, majd elhagyta őket. Hétvégén beállított azzal, hogy tüdőrákja van és ha meghalna, tisztább élekkel akar oda jutni, ahova fog, ezért bocsánatot kér. Szánalmasnak tartom, hogy csak a halálfélelem mondatta ezt vele, de a férjem sem volt különb. A szemébe nevetett és megkérdezte, hogy "mesélj, mennyire fáj?" Én nem ilyennek ismertem meg. Persze a gyűlölet elvakíthatja az embert, de én nagyot csalódtam.
Mi a véleményetek?
Ha nem volt részed abban, amiben a férjednek gyerekkorában, akkor nem fogod tudni megítélni a viselkedését sem reálisan. Hatalmas trauma lehetett ez neki gyerekként, és talán most úgy érezhette, hogy végre az apja visszakapta az élettől azt, amit neki okozott.
Lehet, hogy egyszer megbocsát neki a férjed, talán majd úgy 80 évesen, de lehet, hogy soha.
Biztos rossz lehetett ilyennek látnod a férjedet, hiszen ezt az oldalát eddig nem ismerted, de sajnos ez a gyerekkori sérelem az ő csomagja, hozzá tartozik, és érthető, hogy az apja ilyen érzelmeket vált ki belőle.
Bár én soha nem voltam szenvedője ilyennek szerencsére (bár egyszer amikor kicsi voltam, menekülnünk kellett), de anyukám és a nagymamám igen. Papám verte őket, amikor részeg volt - napi szinten ivott. Anyu felnőtt, elköltözött, megszülettem én stb.
A mamámnak sok-sok év után sikerült kilépnie ebből a szörnyű házasságból, alig, hogy boldog lehetett volna más oldalán, rákos lett.
Soha nem fogom megbocsájtani a papámnak (pedig már ő sem él), amit művelt a mamámmal és egyáltalán nem csodálkozom a férjed reakcióján sem (pedig ahogy írtam, engem ilyen attrocitás nem ért).
Ne ítélkezzünk más felett, amíg nem voltunk a helyében!
Kérdező,ezt csak az értheti aki már volt bántalmazott!
Ne törj pálcát a feje felett!Az ő szive ezt diktálta,semmi közöd hozzá!Hagy zárja már ezt ő le úgy ahogy akarja,nem ahogy a kis feleségének tetszik!
Jééézusom,micsoda nők vannak!!!
Az én apám is rendszeresen vert kb 15 éven át. Plusz megetette velem a saját álltaimat (a nyulaimat) mert ő pörköltet akart csinálni. Plusz egyéb rém tettei.
És folyton lehordott mindenért azt mondta mindig h még érettségim se lesz. (Ma Diplomám van)
Én nem nevettem ki a halálos ágyán mert nem vagyok bunkó egy haldoklóval szemben de nem kapkodtam a zsebkendő után és mikor másfél hónapra rá meghalt nem fogok hazudni nem éreztem veszteségnek.
Az anyám hasonlóképp érzett.
De megkapta a végtisztességet végakarata szerint tetemük el ahová kérte. Többet senki ne várjon.
A gyerekkorban elszenvedett sérelmeket a legnehezebb feldolgozni.
Kb megértem a férjed.
25 F
Ha a mostohaanyám állna elém hasonlóval, szerintem én is pont így reagálnék, és egy hangyányi lelkifurkám sem lenne.
Nem ítélheted el a férjed, mert nem voltál hasonló szituban. Honnan tudod, hogy te nem így viselkednél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!