Mi a véleményetek arról, ha valaki nem teljesíti egy haldokló végakaratát?
Az illető egy jóbarátom,akinek az anyukája 2 hónapja húnyt el rákban.A néni kérése az volt,hogy hamvasszák el,mert az szerinte egyszerűbb,tisztább,stb,lényeg,hogy ő ezt szerette volna.A jóbarátom pedig miután meghalt a néni nem volt hajlandó elhamvasztatni,sőt előre mindent lerendezett a koporsós temetéssel kapcsolatban,de a kórházban meg bólogatott,mikor az anyukája a hamvasztást kérte tőle.
Szóval koporsós temetés lett,de olyan csicsás volt a koporsó,hogy hát nem is tudom,pedig a néni maga is egyszerű kis asszonyka volt. Szerintetek nem illett volna az édesanyja utolsó kívánságát teljesíteni? Szerintem ez az egész cécó a külvilágnak szólt,nem a néninek.Mert ha a néninek szólt volna,akkor elhamvasztják!
A hamvasztás nekem is nagyon idegen. Én nem tudnék úgy kimenni a temetőbe, hogy ott ne egy sír legyen, hanem egy fiókokkal teli falhoz menjek.
Meg ez az egész dolog nekem nagyon hátborzongató, horrorfilmbe illő, hogy elégetik a testet.
Én sem tenném meg, azt hiszem.
Ez van, nem mindig teljesül a végakarat. Már Jókai idejében sem. :) Most eszembe jutott a Kőszívű ember fiai.
Csicsás koporsó? Emlékszem nagypapámnak is csicsás volt, pedig ő is egyszerű ember volt.
De hát, az volt a legolcsóbb. :) Nem származom gazdag családból.
Lehet, hogy ez az ismerősöd sem tudott vagy akart többet költeni rá, és ez egy olcsó fajta volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!