Mi a véleményetek arról, ha valaki nem teljesíti egy haldokló végakaratát?
Az illető egy jóbarátom,akinek az anyukája 2 hónapja húnyt el rákban.A néni kérése az volt,hogy hamvasszák el,mert az szerinte egyszerűbb,tisztább,stb,lényeg,hogy ő ezt szerette volna.A jóbarátom pedig miután meghalt a néni nem volt hajlandó elhamvasztatni,sőt előre mindent lerendezett a koporsós temetéssel kapcsolatban,de a kórházban meg bólogatott,mikor az anyukája a hamvasztást kérte tőle.
Szóval koporsós temetés lett,de olyan csicsás volt a koporsó,hogy hát nem is tudom,pedig a néni maga is egyszerű kis asszonyka volt. Szerintetek nem illett volna az édesanyja utolsó kívánságát teljesíteni? Szerintem ez az egész cécó a külvilágnak szólt,nem a néninek.Mert ha a néninek szólt volna,akkor elhamvasztják!
szerintem sokkal fontosabb, hogy az életében hogy bánt, viselkedett a nénivel, mint az, hogy hogyan temette el.
egyébként, majd, ha fölrobban a föld, el fog hamvasztódni a néni, így teljesülni fog a végakarata.
Neked van igazad kérdező! Egy haldokló kívánságát teljesíteni KELL!
A hamvasztáskor a test azonnal porrá lesz. Koporsóban előbb a kukacok rágják, majd valamikor később lesz porrá.
A végeredmény ugyan az.
A hamvasztás sokkal olcsóbb, mint a koporsós temetés.
Az urnát is eltemetik egyházi szertartással is. Vagy a kolumbáriumba, vagy sírba. Ahogy a hozzátartozók akarják. Bármikor kimehetnek a hamvaihoz.
Szerintem se olyan nagy baj, h eltemették.
Egyébként a hamvasztásról annyit, h sokszor a fele hamu nem is a mi hozzátartozónk, hanem ki tudja kié.
Elég hanyag munkát végeznek az emberek, nekik ez már rutin.
Majd nem ebben a helyzetben voltam én is,amikor az elsö férjem meghalt.Még csak 27 éves voltam amikkor rákban meghalt,ö is kérte tölem,hogy égesem el amikkor a végsö stádiumban volt szegényem, mert anyit szenvedett.De én megmondtam neki,hogy ezt a kivánságát nem tudom teljesiteni,mert azt hogy valakit elégetessek akit szeretek nekem nagyon,rosz volt még a gondolata is.
Igy én is amikkor rá párhétre meghalt az olcsobb koporsokbol választottam neki,nem is volt tul sok pénzem.
De a mai napig mikkor kimegyek a temetöbbe hozzá megyek és nem egy halom hamuhoz.A hamvasztást én egy olcso és
rideg dolognak tartom.A temetésen mikkor elötte még lehetöséged van utoljára elbucsuzni töle,kitöl bucsuzol egy halom hamutol,ami lehet nem is az ö hamuja,mert halottam ezt azt erröl.
Nekem nincs gondom a hamvasztással, ha eljön az ideje, magamról is így rendelkezem és remélem, hogy meg is történik.
Édesanyámat is (akaratának megfelelően) hamvasztottuk. Több okból kifolyólag (még) nem helyeztük el a családi sírban, otthon van az urnája. Semmi gond ezzel, nem fél tőle a család, egy izléses porcelán urna, sőt mivel velünk van, többször gondolhatunk rá, tehetünk mellé egy kis virágot. A távol lévő temetőbe bizony elég ritkán jutunk ki.
Végülis mindenki úgy tesz, ahogyan jónak látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!