Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha valaki nem teljesíti egy haldokló végakaratát?

Figyelt kérdés

Az illető egy jóbarátom,akinek az anyukája 2 hónapja húnyt el rákban.A néni kérése az volt,hogy hamvasszák el,mert az szerinte egyszerűbb,tisztább,stb,lényeg,hogy ő ezt szerette volna.A jóbarátom pedig miután meghalt a néni nem volt hajlandó elhamvasztatni,sőt előre mindent lerendezett a koporsós temetéssel kapcsolatban,de a kórházban meg bólogatott,mikor az anyukája a hamvasztást kérte tőle.

Szóval koporsós temetés lett,de olyan csicsás volt a koporsó,hogy hát nem is tudom,pedig a néni maga is egyszerű kis asszonyka volt. Szerintetek nem illett volna az édesanyja utolsó kívánságát teljesíteni? Szerintem ez az egész cécó a külvilágnak szólt,nem a néninek.Mert ha a néninek szólt volna,akkor elhamvasztják!

2012. szept. 27. 02:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
73%

Én is azt szeretném ha hamvasztanának. Szerintem ebben illett volna a haldokló kérését teljesíteni...

Persze, tudom, nekem már úgyis tökmindegy lesz, de akkor is ez az én testem.

Én viszont végrendeletben ki is kötöm majd: ha nincs hamvasztás, akkor nincs örökség.

2012. szept. 27. 13:47
 32/69 A kérdező kommentje:

Azért úgy látom,nem csak én látom így a dolgokat! Aki azt írta,a temető nem a halottaknak van,az teljesen jól írta. Ott az megy,hogy ki tudja überelni a másikat,na meg,hogy lássa mindenki hogy az xy-nak milyen síremléke lett.Mert hát minél csicsásabb annál drágabb,akkor tuti nagyon szerették az illetőt.Pedig a nagy fenét.Akinek bűntudata van,az csináltat csilli-villi majdnem megszólalós sírkövet.És az sem a halottnak szól.

Én örülnék,ha olyanok lennének a temetők itthon,mint Amerikában.Egy fejfa,rajta a dátom meg a név és kész. Egységes,egyszerű,szép,ízléses.

A barátom meg már nem a barátom ,de lehet,nem is vesztettem vele sokat (jobban szenvedett,mint a beteg anyja,és őt kellett jobban sajnálni,nem a nénit...)

2012. szept. 27. 15:11
 33/69 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező! Teljesen igazad van a temetős témában. Jó páran már elég nagy túlzásba esnek. Erre szoktam azt mondani, hogy akkor/addig kellett volna szeretni az illetőt, amíg élt, s nem a halála után.
2012. szept. 27. 22:28
 34/69 anonim ***** válasza:
19%

A barátom meg már nem a barátom ,de lehet,nem is vesztettem vele sokat (jobban szenvedett,mint a beteg anyja,és őt kellett jobban sajnálni,nem a nénit...)

Te meg emberségböl elég nulla lehetsz már bocs.

Természetesen szenvedett.Ha nem is jobban mint az anya.

Lehet az anya végakkaratát a temetést nem ugy teljesitette mint ahogy az anya kérte.De attol még érzelmei maradtak az anyukája iránt és fáj neki az elvesztése.

Talán egy olyan barátott aki ezért el ittéli és mélyen megvetti ,jobb is ha elvesztett.Mert nagyon felületesen itélkezel az emberek felet ezek szerint.

2012. szept. 27. 22:59
 35/69 A kérdező kommentje:
Utolsó! Az nem barát aki míg baj van a válladon sír,mikor meg már nincs rád szüksége,akkor elfelejti,hogy a világon vagy! Nem a semmiért szakítottam meg vele a kapcsolatot.Az anyja betegsége alatt minden nap nekem öntötte ki a szívét,meghallgattam,vígasztaltam.Aztán a temetés időpontjáról meg elfelejtett szólni???Akkor ki is az igazi barát? Személyesen ismertem az anyukáját,nagyon szerettem és ő is engem és biztosan szerette volna,ha én is ott vagyok,mikor végső búcsút vesznek tőle.De a fiacskája pont rólam feledkezett meg,aki mindenben mellette álltam. Na erre mit mondjak?! Igen,rosszul esik és bánt,na nem a barátom miatt,hanem azért,mert nem búcsúzhattam el a nénitől.Ez nem volt korrekt!
2012. szept. 28. 07:40
 36/69 anonim ***** válasza:
45%

34 válaszolo vagyok.

Igy már teljesen megértelek.Egyáltálán nem volt korekt viselkedése a barátodnak veled szemben.

Eddig ugy jött le nekem amiért nem teljesitette a végakaratott azért anyira megharagudtálrá,hogy megszünteted a barátságotokat.

2012. szept. 28. 08:07
 37/69 A kérdező kommentje:
Nem,dehogy! Csak tudod ha akkor jó voltam,mikor ŐT kellett vígasztalni,akkor mért nem volt annyi benne,hogy szóljon,hogy te hülye ekkor és ekkor itt meg itt lesz a temetés.Nyilván nem akarta,hogy ott legyek.Hogy mért,azt nem tudom.Mert a magyarázata az volt,hogy ELFELEJTETTE! Na mármost ha nekem valaki a LEGJOBB barátom akkor arról nem fogok,pont róla megfeledkezni.Mert ott volt a 35. szomszéd meg az exbarátnő,akivel jóban sincs a srác.Na szóval valami volt a háttérben és ez nem az "elfelejtettem". De hát én mindent megtettem,mikor még élt az anyukája így nincs bűntudatom,amiért már nem beszélünk. Az egész temetés is ahogy hallottam a közönségnek szólt ...
2012. szept. 28. 10:25
 38/69 anonim ***** válasza:
44%

Nem kell, hanem illik teljesíteni.

Ettől függetlenül én nem tudnék elhamvasztani senkit. Egyszer voltam egy hamvasztásos-szétszórásos temetésen, és sokkal rosszabb volt, mint egy koporsós. Sokkal ridegebb, sokkal embertelenebb.

Arról nem is beszélve, hogy egyszer láttam egy nagyon jó fotósorozatot arról, hogyan hamvasztják a testeket, és mi történik a kemencében. Rémálmaimban előjön.

2012. szept. 29. 19:36
 39/69 anonim ***** válasza:
47%
Sztem te félreérted a néni azért mondta a hamvasztást mert olcsobb és n qkarta ktgbe verni a fiát. A mi csaladunkban is ízy van azért mondjak de a koporsos temetes az igazi s az ember szeretne megadni a legjobbat a halottnak
2012. szept. 29. 21:14
 40/69 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem evidens dolog egy haldokló kívánságát teljesíteni és mélyen megdöbbent az itteni hozzászólók írása, hogy minek úgysem tudja...milyen emberek az ilyenek? azért teljesítem mert tisztelem az emlékét, mert ki van szolgáltatva nekem...ezt nem kéne felülbírálni..hát komolyan megdöbbentem...a kérdezőnek totál igaza van én is felháborodnék.
2012. szept. 29. 21:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!