Mi a véleményetek arról, ha valaki nem teljesíti egy
haldokló végakaratát?
Figyelt kérdés
Az illető egy jóbarátom,akinek az anyukája 2 hónapja húnyt el rákban.A néni kérése az volt,hogy hamvasszák el,mert az szerinte egyszerűbb,tisztább,stb,lényeg,hogy ő ezt szerette volna.A jóbarátom pedig miután meghalt a néni nem volt hajlandó elhamvasztatni,sőt előre mindent lerendezett a koporsós temetéssel kapcsolatban,de a kórházban meg bólogatott,mikor az anyukája a hamvasztást kérte tőle.
Szóval koporsós temetés lett,de olyan csicsás volt a koporsó,hogy hát nem is tudom,pedig a néni maga is egyszerű kis asszonyka volt. Szerintetek nem illett volna az édesanyja utolsó kívánságát teljesíteni? Szerintem ez az egész cécó a külvilágnak szólt,nem a néninek.Mert ha a néninek szólt volna,akkor elhamvasztják!
Nekem meg az taszító, hogy a felpuffadt testemet kukacok és férgek rágják szét.
Te, magadnak kérhetsz koporsós temetést, de aki meghalt, azt az ő akarata szerint kellene.
Képzeld el, hogy téged taszít a hamvasztás, a halálos ágyadon kéred, hogy azt ne, koporsós legyen. Meghalsz, a család meg úgy dönt, hogy az undorító, kemencébe vele...
2012. szept. 29. 21:23
42/69 A kérdező kommentje:
21:14! Nem értettem félre,mert ott voltam,mikor a néni még nem volt begyógyszerezve és teljesen tiszta tudatállapotban kérte a hamvasztást a fiától pont azért,amit itt többen is írtak,hogy az ő testét ne egyék férgek a föld alatt. Önző és csak a saját érdekeit néző ember az,aki nem képes megtenni,amit egy haldokló kér.Nem azt kérte a néni,hogy húzza ki a fia a gépeket,hogy ne szenvedjen,hanem,hogy had nyugodjon békében úgy,ahogy ő ezt világ életében elképzelte!
2012. szept. 29. 22:18
43/69 anonim válasza:
nagyanyósom férje azt kérte, hogy hamvasszák el, és szórassák szét. Ilyen szökőkutas szertartást szoktak csinálni a temetőben ehhez.
Na most, mikor meghalt, akkor tél volt, vagy valami ilyesmi és akkor nem csinálták meg. Aztán meg nagyanyósom úgy volt vele, hogy neki már nincs kedve elintézni és betette a hamvakat a szekrény aljába, később meg ki a kamrába.
Hát én nem is tudom mit gondoljak. Nekem ez olyan furcsa.
2012. szept. 30. 04:43
44/69 A kérdező kommentje:
Jó Utolsó,de itt nem erről volt szó!
2012. szept. 30. 06:56
45/69 anonim válasza:
Amikor valaki csicsás temetést rendez, annak lelkiismereti problémája van. Domborítani akar, hogy mennyit áldoz az anyukájára. Addig kellett volna, amíg él, odafigyelni. Utolsó kérését sem teljesítette, pedig elborzasztó, hogy a kukacok ott mászkáljanak rajtam, ha meghalok :( Brrrr. Persze akkor nem lehet hivalkodni, ha elhamvasztja. Én például szóróparcellás temetést kérek. Nem kell hozzám kijárni így a temetőbe. Sok állszent ott kuksol a temetőbe, de amíg élt nem törődött vele. Persze vannak sokan akik igen megsínylik a szeretett személy eltávozását. Nem róluk írok. De ez a fiú nem a megsínylik közzé tartozik
2012. szept. 30. 07:39
46/69 anonim válasza:
Télen valóban nem üzemel a szóróparcellás temetés, de tavasszal lehet, addig meg egy urnatartót ki lehet bérelni.
2012. szept. 30. 07:41
47/69 anonim válasza:
Szerintem ez nem olyan kívánság a néni részéről,amit vasakaratból akart volna.Az én anyám is hamvasztást akar majd,és hogy valami temetőskútba szórjuk ahová másokat is szórnak (nem értek a temetőbeli dolgokhoz) ,de ő csak azért akarja így,mert drága a temetés,és fizetni kell a helyért is.Sok olyanról hallott már,aki drága temetést rendezett szerettjének (mint ez a barátod) , mert úgy érezte,ez kijár a meghalt szerettjének,de tönkrement anyagilag a temetésbe.Az,hogy egyszerű asszony volt ez a néni,nem jelent semmit,a barátod szerintem úgy érzi,hogy kijárt az anyjának ennyi.
2012. szept. 30. 09:18
48/69 A kérdező kommentje:
Utolsó! Szerintem meg z járt volna ki,hogy teljesíti a végakaratot.A néni fia nem rokkant bele így sem a temetésbe mert van pénze,ezért is lett olyan giccses minden,meg a halotti tor,ahol állítólag mindenki zabált szó szerint meg röhögcsélt és olyan volt az egész mint egy esküvő legalább.Ezt egy ottlévőtől hallottam,aki nem is bírta,eljött nagyon gyorsan mert a gyomra forgott az egésztől.Ez nem a néninek szólt,nem is azért mert annyira szerette,hanem a nagyközönségnek és sajnálom,hogy egy nagy buli lett egy szomorú eseményből/hozzáteszem a fiú sem érezte rosszul magát a toron,ezt is a közös ismink mesélte felháborodva/.
2012. szept. 30. 10:05
49/69 anonim válasza:
"barátod szerintem úgy érzi,hogy kijárt az anyjának ennyi."
Bocs, de mi az hogy kijárt ennyi??? Én is hamvasztást kérek, mert undorítónak tartom a koporsós-felpuffadós-kukacszétrágós temetést, engem égessenek és ne gyártsanak hozzá teóriát, hogy miért nem teljesítik azt, amit akarok. Nekem ne"járjon ki" koporsós.
2012. szept. 30. 10:42
50/69 A kérdező kommentje:
Hát utolsó ez így van! Önző dolog az ha valaki nem azt nézi,amit a szerette kér!Szerintem! Meg miért jó az,hogy a ravatalon boldog boldogtalan lesegeti a halottat? Nekem a gyomrom forog ettől,mert az összes vénasszonynak ott kell tolongania,de minek? És szerintem tök morbid is az egész.ÉS lelkileg felkavaró.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!