Ti mit gondoltok arról, ha a párom húga megkapja a család másik házát, én pedig a párommal együtt lakunk a szülőkkel és az elvileg a mi házunk, de nincs közös életünk?
Figyelt kérdés
Irigység is van bennem, nem tagadom:( De rosszul esik az egész. A párom húga kapott egy házat azért mert a párom nevén van ez a ház....csak hogy itt nem csak mi ketten lakunk:( Nem tudom mi lesz velünk, én már el akarom kezdeni az életünket, de olyan nehéz:( Nem érzem jól magamat, nagyon nem!2014. nov. 18. 18:01
61/64 anonim válasza:
Nem tudom, ők a kiskorú gyerekeiknek akarták ajándékozni,azt nem lehetett. Vagyis lehetne, de attól még nem kapta volna meg a szocpolt. Ha szülőknek ajándékoz azt nem tudom, itt fel se merült, nem olyan jó a viszony. De én úgy tudom, most nincs félszocpol, tehát használtra nem lehet. Csak új építésűre vagy építkezésre. De nézz utána, lehet hogy már változott azóta valami. De a hozzáépítés, különválasztás nem opció esetleg?
62/64 anonim válasza:
Az állami kamattámogatást viszony igénybe vehetitek. Annál viszont nem hátrány, ha legalább az egyik félnek nincs ingatlantulajdona.
Ráadásul a Szocpol június 1-től változni fog, valószínűleg bővítik, akkor majd rá kell keresni a pontos feltételekre, ha már rendelet szintjén fog működni.
De jelenleg a kamattámogatott hitel a legkedvezőbb. Érdemes rövid futamidőre felvenni, mert így 5 évig fix kamatozású és ilyen kedvező kamatok nem lesznek a következő 10-20 évben, innen már csak felfelé mehetnek.
63/64 A kérdező kommentje:
Fundamentánk van, azt rakjuk, 5 év múlva jár le. Lehet toldani kellene, csak már nem tudom merre, mindenhol toldva van itt már...
2014. nov. 20. 18:04
64/64 anonim válasza:
Szerintem nem érdemes toldani. A ráköltött pénzt sosem éri meg egy odaépített élettér. Sokan vannak akik szinte egy külön házat alakítanak ki a szülők házának a padlásán vagy a telkén. Az eredmény az hogy hiába költik rá szinte egy külön kisház árát, sosem tudnák egy kisház áráért eladni. Valójában nem is igazán növelik annyival az ingatlan értékét sem mint amennyibe került a toldás. A pénzüket beleölik és sosem tudják kivenni. Senki nem vásárolná meg tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!