Van egy lány akivel együtt voltam fél évet. Én nem akartam gyereket ő igen, véletlenül becsúszott, nem tudtam rávenni az abortuszra. Már nem vagyunk együtt. Van egy házam ami a saját nevemen van. Ha később ezt eladom, akkor a lány jogosult a pénzre?
Nem. Miért lenne?
Gyerektartást (ami a folyó jövedelmedből jár, nem a vagyonodból) viszont kérhet a lány.
"de ha nem lesz a neveden nem is követelheti azt sem."
Juj!
A gyerek NEM tulajdon! Nem kell a "nevén lennie", hogy "követelhessen" bármit is!
Elég ahhoz az is, hogy megcsinálta.
Még ha nem is ismeri el az "apuka", akkor is kérheti (és meg is kapja) az anyuka a gyerek után a gyerektartást.
Csak annyi, hogy az apuci még fizetheti a DNS teszt költségét is pluszban (már ha tiltakozik, és letagadja, hogy az övé a gyerek, majd pedig bebizonyosodik, hogy mégis).
A házadhoz semmi köze a lánynak.
Tartásdíjat viszont fizetned kell, tök mindegy mi lett a neve a kicsinek.
"HA nem a te neveden lesz "
Nem számít a gyerek neve, semmi köze az apaság elismeréséhez, csak bevett szokás, hogy általában az apa nevét kapja. Házasságban is kaphatják a gyerekek az anya nevét, ha megtartotta a lánykorit.
" és nem ismered el a gyerekedként,"
Azt majd a DNS teszt eldönti, amire a bíróság kötelez.
A gyerek viszon teljes jogu orokosod lesz ha a tied amit dns dont el.
Orulj neki hogy nem olte meg a gyereked
Fizetsz a kovetkezo 20 evben ez kotelesseged.
Ha nem akarszxgyereket vedekezel a jovoben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!