Ez miért van? Miért ítélitek meg negatívabban a nevelőanyát, mint az édesanyát?
Az itteni kérdésekből és válaszokból indulok ki.
Ha egy édesanya azt írja, hogy elege van, fáradt, és idegesíti a saját gyereke, akkor őt mindenki vigasztalja, hogy ez természetes, ettől még nem rossz anya, stb.
Ha viszont valaki a párja gyereke iránt érez ugyanígy, akkor mindjárt ő a gonosz, szívtelen boszorkány, és annyi a szokásos reakció, hogy minek kezdett gyerekes pasival, ha nem bírja a gyűrődést.
Ez akkor most nem kettős mérce? Egy édesanyának miért nem mondja senki, hogy ő akart gyereket, most akkor ne nyafogjon? Szerintem pont, hogy tisztelet illeti azokat a nőket, akik más gyerekét nevelik, lényegében egy "idegent". Ők miért nem borulhatnak ki és fáradhatnak el néha?
Hogyne húznám fel magam a firkálmányodon, te agyhalott liba!
Pont a minden alapot nélkülöző előítéletekről szól a kérdésem (szövegértés 1-es), te meg ideírod hogy aki elvált férfi "új nője", az egy szemét, és nem tudja elfogadni a más gyerekét, és egyébként is miatta váltak el a szülők, és rögtön teherbe esik, csak hogy kitúrja a családból a már meglévő gyereket, stb! Gondolkozzál már azzal a diónyi agyaddal! Ez az általánosítás meg ez a szemlélet mégis mi? Az a bizonyos, rohadtul dühítő kettős mérce, amiről a kérdésben szó van!
#27:
Az esetek zömében nem az új feleség szokta a gyereknek az exet szidni (miért tenné, hiszen ô már a múlt), hanem az ex szokta uszítani a gyereket a mostoha (és sokszor az apa) ellen. Az itt válaszolók hozzáállásán is látszik, melyik oldal generálja itt a problémákat.
Lehet, hogy a gyerek nem tehet semmirôl, de ettôl még nem viselkedhet akárhogyan. Lehet mérges, de ettôl még be kell tartania a szabályokat. Elmondhatja, ha bántja valami, de ô nem bántalmazhat senkit sem! Mi ebben a nem elfogadható?
Te az óvodában, iskolában is megtiltod a pedagógusnak, hogy rászóljon a gyerekedre csak azért, mert nem ô szülte? Vagy te engedélyt kértél a nagyobb gyerekedtôl ahhoz, hogy szülj egy kisebbet?
Ugye nem? Akkor mi jogon várnád el mástól, hogy mindent a gyerek vélt sérelmei, szája íze szerint alakítson?
Nem a gyerek dönti el, hogy akar-e testvért. (Ettôl függetlenül persze meg kell vele beszélni, normálisan.) Mint ahogy ahhoz sincs joga egy gyereknek, hogy ugráltassa, vagy érzelmileg zsarolja maga körül a felnôtteket.
A fura az, hogy gyakran azért teszi, hogy ezzel örömet okozzon egy másik, általa szeretett felnôttnek. És valójában ô maga se élvezi...
Szövegértés, még mindig 1-es! :-)
Végtelenül buta, ostoba nő vagy.
Nem nevelt gyerek nem kellene neked, de saját sem.
Hiába ugranak az új macák ilyen kérdésekre, ettől a gyerekeket még tönkreteszik.
Csak sajnálni lehet azt a sok szerencsétlen kisgyereket, akik ilyen hárpiák karmai közé kerülnek, és, hogy a töketlen apjuk semmit nem tesz ez ellen.
Majd a 3-ik válás után talán el lehet gondolkodni, amikor az ilyen nő a sajátján tapasztalja mindezt, és az ő gyerekéből is áldozat lesz.
Ne csodálkozz, hogy utál a gyerek, mert nincs min ahogy te viselkedni tudsz. Egy ilyen oldalon is hisztériás rohamot kapsz ha nem azt olvasod amit szeretnél, pedig te írtál ki kérdést, akkor mit művelhetsz szegény kislánnyal?!
a nevelő közel se dolgozik anyit a gyerekkel mint az igazi szülő
csak néha látja és olyankor is luta megerőltetni magát és hatalmi pozicióba akar kerülni ezért gyakran ok nélkül cseszteti a gyereket
Te 27- es agyhalott!
Ha ilyen okos vagy,miért nem mész el dilidokinak?
Magyarázol itt nekem,de nem is tudod az életemet!
Na erre varrjál akkor gombot
Annak idején a kedves drága édesanya lelépett a férjem legjobb barátjával!
Vitte magával az 5 éves kislányt!
Jéééé és itt dől meg az ostobaságod!
Mit lát a gyerek?
Egyik nap még egy család vagyunk apucival,a másik nap meg ágyba bújunk a bácsival aki hozzánk jár!
Aztán anyu meggondolja magát és mégis csak visszaköltözik apuhoz,mert apu a család egyben tartását nézi és visszafogadja!
Jééé a gyerek két hónapon belül másodszor költözik!
Csodás!!
Erre anyu rájön,hogy mégiscsak a havert szereti....így visszaköltöznek hozzá!
Jéé a f/asza jó anyuka rohadtul nem nézi a kölykét!!
Elválnak
Apu rá két évre megismerkedik velem!
Apu nagyon jó ember
Családot alapítunk!
Apu a legjobb apa a világon
Élünk úgy ahogy egy családnak kell!!
Te te nagyon okos!!
Akkor én tolakodtambe az életükbe?
Én tettem tönkre a kislány lelkét????
Hát NEM aranyoskám!Hanem a drága édesanyja!
Szóval ne alkoss úgy véleményt hogy nem tudod az előzményeket!
"De ha az lennék valamikor, biztosan nem tűrném el, hogy egy idegen nő, a gyerekeimmel abnormálisan viselkedjen. "
Hát, lehet, de akkor te lennél a gonosz mostoha akiről a kérdező a kezdet kezdetén írt.
Nem érted?
Ha nem neveled más gyerekét, akkor te vagy hibás.
Ha szólsz, vagy tiltasz, vagy lekeversz egy pofont akkor te vagy a hibás.
Ha tűrsz, akkor te vagy a hibás.
Ha már pszichológust játszanak itt egyesek, akkor egy apró adalék:
Egy gyerek 6 éves kor alatt nem más, mint a saját anyja negatív érzelmeinek kivetítôje. Vagyis: bármilyen viselkedési probléma merül fel egy 6 év alatti gyereknél, ott MINDIG az anya általi fel nem dolgozott (akár gyerekkori, akár késôbbi) traumák állnak a háttérben. (Utána lehet olvasni, ha valaki nem hiszi...)
Tehát ha a válás után a gyerek nem képes feldolgozni a történteket, ott nagy valószínûséggel az anya sem képes tovább lépni. Ahol a felnôtt felek tisztességesen lezárják a múltat, ott a gyerek sem lázad.
Ebben a helyzetben a mostoha teheti a legkevesebbet. Mégis rajta csattan minden, ôt szidja az ex, vele gonoszkodik a gyerek, a társadalom meg elvárná, hogy vágjon hozzá jópofát.
A gyerek érdeke nem feltétlenül az, hogy a szülei marakodásában éljen. A gyerek érdeke a nyugalom. Egy válás során sokat tanul arról, hogy hogy kell kezelni egy párkapcsolati problémát. De sokszor eszközzé válik a szülei kezében, ô lesz a "zsarolási alap", akin a szülôk vitázhatnak, aki miatt harcolhatnak. Ô mindkét szülôjét szereti. Így aztán önmagát hibáztatja. "Miattam veszekednek..."
Ha egy gyerek képtelen feldolgozni a válást, az a szülei hibája. De soha nem a mostoháé. Éppen ezért az anya akkor tehet a legtöbbet a gyerekéért, ha elfogadja a helyzetet, és felnôtt módjára viszonyul a gyerekkel kapcsolatos dolgokhoz. Ha ô képes erre, a gyerek is sokkal nyugodtabbá válik.
"a nevelő közel se dolgozik anyit a gyerekkel mint az igazi szülő"
Tudom, hogy ez nem személy szerint nekem szól, de azért reagálnék. Nálunk az a rendszer, hogy egy hétig van itt a kislány, egy hétig pedig az anyjánál. Ergo én pont ugyanannyit "dolgozom" vele, mint az anyja. Plusz én viszem orvoshoz ha kell, meg én maradok vele itthon, ha beteg, mert nekem kötetlen a munkaidőm, és tudok itthonról is dolgozni.
És minden szülő-gyerek kapcsolat alárendelt viszony, ha úgy tetszik, csúnya szóval lehet hatalmi pozíciónak is nevezni. Ez így is van jól egészen addig, amíg a felnőtt nem él vissza ezzel a "hatalommal". És én is "csesztetem" a gyereket, például olyanokkal, hogy nem bántunk senkit, meg hogy ne csámcsogjon, meg hogy evés előtt mosson kezet. Jobb helyeken ezt a csesztetést hívják nevelésnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!