Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez miért van? Miért ítélitek...

Ez miért van? Miért ítélitek meg negatívabban a nevelőanyát, mint az édesanyát?

Figyelt kérdés

Az itteni kérdésekből és válaszokból indulok ki.

Ha egy édesanya azt írja, hogy elege van, fáradt, és idegesíti a saját gyereke, akkor őt mindenki vigasztalja, hogy ez természetes, ettől még nem rossz anya, stb.

Ha viszont valaki a párja gyereke iránt érez ugyanígy, akkor mindjárt ő a gonosz, szívtelen boszorkány, és annyi a szokásos reakció, hogy minek kezdett gyerekes pasival, ha nem bírja a gyűrődést.

Ez akkor most nem kettős mérce? Egy édesanyának miért nem mondja senki, hogy ő akart gyereket, most akkor ne nyafogjon? Szerintem pont, hogy tisztelet illeti azokat a nőket, akik más gyerekét nevelik, lényegében egy "idegent". Ők miért nem borulhatnak ki és fáradhatnak el néha?

2014. okt. 15. 10:19
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:

Kerdezo, teged sem kell felteni! A multkori kerdesed olvastam, es a valaszokat is. Tenyleg voltak bunko, undorito valaszok, de amiket te adtal azok sem voltak tul szepek...foleg ahogy a kislanyrol irtal neha , elvetve.

Szidod az anyat, a gyereket de az apat, vagyis ferjedet alig. Holott oszinten, Ot nem kene? Tulsasogasan atvetted az iranyitast, akarva-akaratlanul. Pedig nem neked kene sokat foglalkozni vele, pszichologushoz vinni es kordaba tartani , hanem a ket szulonek, vagy ha nalatok van akkor az apanak. Nem te vagy a hibas, de rosszul kezeled a helyzeted.

Amugy en nem ertem a felhaborodas lenyeget, aki mar hosszabb ideje itt van az oldalon, az tudja, hogy altalaban mindenkit szapulnak a valaszolok. A kerdezot, egymast , csak ugyebar magukat nem.

Itt mindenki valjon el, mindenki hulye a hazassoghoz, gyerekhez, kapcsolatokhoz. Az azert hibas mert dolgozik, a masik pedig, hogy nem es meg folytathatnam a hosszu listat.

A gyakorik. -nek eleg mas arculata van, mint anno.

2014. okt. 16. 10:48
 42/50 A kérdező kommentje:

Miért? Mert nem lógok rajta majomszeretettel és mert tisztában vagyok a hibáival, sőt le is merem írni? Mert szerintem nem ő a világon a legtökéletesebb gyerek?

Ha minden édesanya tudná elfogulatlanul nézni a gyerekét, akkor nem lenne ennyi félrenevelt, elkényeztetett kis szörnyeteg. Ahogy egy ismerősöm szokta mondani: attól, hogy a gyerekem, még nem kell lenyalnom a taknyát.

2014. okt. 16. 10:58
 43/50 anonim ***** válasza:

De az Isten szerelmere! Nem kell imadnod es tokeletesnek sem tartanod, sot rajta logni foleg nem!

Senki nem kerte ezt. Vagy irta/ mondta ezt neked barki?Belehajszoltad magad ennek a gyereknek a nevelesebe, mikozben nem neked, hanem az anyukanak, apukanak kene magat oda tennie. Nem vagytok tisztaba a szerepekkel, es persze, hogy ebbol a gyerek sem ert semmit, feszult es ingerlekeny.

Az utolso mondatod szo szerint gusztustalan, de egy necelt es egy verszerinti gyerek ket kulon kategoria.

2014. okt. 16. 11:30
 44/50 A kérdező kommentje:

Az utolsó mondatom egy idézet, és kiváló példa arra, hogy egyes édesanyák szinte szerelmesek a saját gyerekükbe, Bálványozzák, imádják, istenítik, nevelni meg elfelejtik közben, mert "megsérül a pici lelkecskéje".

Kénytelen vagyok belemászni a gyerek nevelésébe, ugyanis az anyja tesz rá magasról. Az apja meg napi 10 órát dolgozik, valakinek viszont foglalkoznia kell a gyerekkel, így maradok én. Vagy azért is én vagyok a gonosz mostoha, mert felvállalom a gyerek nevelését? Az lenne a dolgom, hogy ne foglalkozzak vele, mondván hogy oldja meg az apja meg az anyja? Akkor meg azért lennék én a ro.hadék, mert nem törődök szegény gyerekkel.

2014. okt. 16. 11:36
 45/50 anonim ***** válasza:

Majd te is oda leszel a sajatodert de ezt inkabb hagyjuk.

Miert nem foglalkozik vele az anyja? Miert nem az apuka van vele? Egyaltalan a ket szulo beszelget egymassal, hogy kinek mikor, hogy kene foglalkozni a gyerekkel? Most irhatod , hogy O nem aldozat, de szegenyt csak sajnalni lehet. Nem o kerte az eletet. Neki szuksege lenne az apjara es anyjara.

Az arany kozeputat kene megtalalni. Te nem vagy az anyja, de nem is vagy idegen. Valoban nem kell rajta csungnod de atlatni sem. Nehez, de nem lehetetlen, rajtad kivul tobb szazezren, million csinaljak.

Itt a ferjednek es az exnek egy hatalmasat kene beszelgetni, mert ugy latszik mar nagyon regota nem teszik. Kozos nevezore jutni, programokat kialakitani a kislanynak, szabalxokat, nevelesi modszereket atvenni stb.

Ha ez megtortene , merem allitani joval nyugodtabb helyzet lenne. Mindenki jobban jarna. Embereljek meg magukat a kozos gyerekert.

2014. okt. 16. 11:59
 46/50 anonim ***** válasza:
Es ennyi , meg van az egyik megoldas a sok lehetseges kozul.
2014. okt. 16. 12:01
 47/50 anonim ***** válasza:
10%

szerinted kis szörnyeteg az 5 éves kislány...

túl nagy a szád ne piszkáld te azt a gyereket

2014. okt. 16. 18:19
 48/50 A kérdező kommentje:

#47,

elárulnád, hogy mégis hol írtam ilyet a kislányról? Szíveskednél szó szerint idézni?! Te idióta...

2014. okt. 17. 07:05
 49/50 anonim ***** válasza:

Kérdezô, szerintem a kérdésedre adott válaszok is bizonyítják, hogy a jelenség, amirôl írsz, létezik.

Mivel mostoha vagy, alapesetben a rosszat feltételezik rólad itt nagyon sokan. De GYIK már jó ideje alkalmatlan arra, hogy az ember tanácsot kérjen. Ha ide jön valaki tanácsért, az ahhoz hasonlítható, mintha a falu legpletykásabb vénasszonyainál várna segítséget...

Tudod, itt mindenki anonim, tehát erkölcsileg, és érzelmileg is feddhetetlen, minden válaszoló tökéletes anya, és hûséges feleség, vagy pedig szegény, elvált áldozat, aki nem tehet semmirôl. Azzal, ha leszólnak, ítélkeznek mások felett, a saját, gyenge kis önbecsülésüket próbálják támogatni. Ettôl jobb anyának/feleségnek/embernek érzik magukat.

Te magad is tele vagy indulattal, így aztán ugrasz arra, ha provokálnak. Pedig felesleges. Te sem attól leszel jobb ember, hogy el tudod fogadtatni magad ezekkel az idegenekkel. Javaslom, hogy a segítô szándékú válaszokra koncentrálj (szerencsére azért ilyen is van), a többivel pedig ne foglalkozz. Azért rúgnak beléd, mert valami nekik is fáj. De mivel névtelen az oldal, így nem tudhatod, ki milyen terhet cipel magával.

2014. okt. 17. 09:27
 50/50 A kérdező kommentje:

#49,

köszönöm. Persze én is tudom hogy így van, meg hogy hülyeség a válaszokon felhúzni magam. Csak annyira fáj, hogy mindig a kritikát kapom, bármit is csinálok. És dühít, hogy sokan totálisan elvakultak és csak hajtogatják a baromságaikat. De úgy látszik, ezt a békát muszáj lenyelnem, akár tetszik, akár nem. "Ha nem tudom elviselni, talán nem kellett volna gyerekes pasival kezdenem." :) :)

2014. okt. 17. 09:33
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!