Valoban kötelesség segiteni?
De tényleg én nem tudom elítélni azt az embert, aki azt mondja hogy én krvra félek, félek hogy én leszek az a szerencsétlen 1, vagy mittudom én hány százalék, aki ottmarad az asztalon egy ilyen rutin beavatkozás közben és itt kell hagynom a gyerekeimet.
Ok, akkor azt mondom hogy nagyon nagy kár, hogy a félelem olyannyira felülkerekedik rajtad, hogy nem tudod megtenni a jót. Egyszer még bánni fogod ezt, míg élsz, vagy azután... De aki arra hivatkozva utasítja vissza a segítségnyújtást -és tényleg ezt is gondolja- hogy az ő megítélése szerint a testvére amúgy is egy értéktelenebb ember, vagy hogy a szülei vele szembeni egy ilyen krízishelyzetben tanúsított viselkedése miatt csakazért sem, az az ember, sajnos azt kell mondjam, hogy nagyobb gondban van, és kvázi betegebb, mint a testi betegségével küzdő, segítségre szoruló testvér. Mert neki a lelki beteg.
Ezért is csak azt tudom mondani, hogy ha képes lenne a segítség mellett dönteni, és átérezni hogy mit jelent az, amit adni volt képes, azzal talán saját magát is mintegy a saját hajánál fogva kirángathatná a saját egoizmusából, így a gyógyulás és a JÓ útjára lépve.
,,Ne félj, csak higgy, és megtartatik!" /Lukács evangéliuma 8.50/
Ne féljetek! Talán ez a kifejezés az, ami a legtöbbször elhangzik Jézus krisztustól az evangéliumok tanúsága szerint.
II. János Pál is ezzel a két szóval bíztatta és buzdította Krakkóban a lengyel fiatalokat és ez megváltoztatta a világot.
Azt hiszem hogy a barátnődnek, vagy bárkinek is -aki fél, és akinek kétségei vannak megtenni a jót- is csak ezt mondhatná.
Isten adjon neki kegyelmet a jó döntéshez, bármi is legyen az!
Jó kérdező akkor most én keresek ki autó balettes cikkeket vagy amikor agyonvertek embereket a saját lakásába?
Nem csoda ha nem foglalkoznak ilyen testvérrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!