Valoban kötelesség segiteni?
Nem érezném "előrébb helyezésnek". Nyilván ha éppen terhes lennék vagy a páromnak is vesére lenne szüksége, az más. De ez nem vagy-vagy helyzet. A vér szerinti családom nem fontosabb, mint a sajátom.
Megbeszélném a férjemmel, konzultálnánk orvossal előtte. Biztos van az a rizikó, aminél nemet mondanék. Voltam már műtve, tudom mivel jár.
Őszintén? Én nem vállalnám, hogy ha a testvéremmel nem lenne olyan a kapcsolatom, illetve olyan lenne amilyet a kérdező leírt.
Esetleges komplikációk is felléphetnek és ebben a helyzetben a kérdezőnek nem csak magára hanem a SAJÁT családjára is gondolnia kell. (bocs nem tudom rólad van-e szó de most téged hozlak fel példának). Ráadásul nem is biztos hogy az "új" vesét elfogadja az test.
Szóval mindent összevetve én nem kockáztatnék ilyen esetben. Kövezzetek meg.
elsőnek kideríteném h jó vagyok e donornak ...
aztán filóznék ezen
Persze, van rá esély.
Szüleitek élnek még? Velük milyen a kapcsolatotok?
Nem kötelesség egyébként. Nem kell kifogásokat meg magyarázatokat gyártani. De ha így döntesz, közöld minél előbb a testvéreddel, hogy tudjon más donort keresni.
Nem attól lesz valaki jó ember mert gyereke van és dolgozik. Gondolom vesebetegként állandó dialízisre szorul és nem is tudna dolgozni.
Szerintem igen kötelessége főleg,hogy donor ebbe szerintem még nem halt bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!