Valoban kötelesség segiteni?
Kérdező, hagynád meghalni a testvéred? Akkor is, ha nem tökéletes a viszonyotok?
Ha ez történne velünk, kérdés nélkül mennék a kés alá, akármilyen a húgom. Nem könnyű vele, mert akaratos, makacs, időnként összekapunk, de a húgom, húsom-vérem, az egyetlen testvérem.
"Vagyis megvan ra az esély, hogy a testvér boldogan tovább el az altalad kapott vesevel, miközben a ferj özvegyen neveli a felarva gyereket...."
Akkor autót se használjon a barátnőd, mert bármikor halálos balesetet szenvedhet... És azért egy veseátültetésbe ma már nem szoktak belehalni. Ja és ne is szüljön többet, mert az is lehet halálos....
Ha a barátnőd hagyná meghalni a testvérét, akkor megvan róla a véleményem.... Bezzeg ha az ő gyerekének kellene vese, és a testvéré megfelelne, mindjárt másként gondolkodna.
Jobban szégyellném, ha azt kéne mondani, hogy "kicsikém, azért halt meg a nagybácsi, mert anya nem akart segíteni neki".
Kérdező, te eldöntötted a barátnőddel, hogy nem kötelessége segíteni. Csak tudod, nehogy egyszer megforduljon a kocka....
Azt tedd másokkal, amit szeretnél, hogy veled tegyenek, és akkor tükörbe tudsz nézni másnap is.
Kérdező, szerintem ez esetben nem a műtét vagy az altatás a nagyobb problema, hanem az, hogy a donor a további életében egy vesével fog élni.
Igaz ugyan, hogy elvileg egy vese is el tudja látni a vese feladatait, de a kor előrehaladtával ennek a szűrőképessége csökken, a szervezet sérülékenyebbé válik, és bármely betegség vagy sérülés nagyobb kockázattal jár, mert nincs másik vese amelyik el tudná látni a csökkent képességű vese szerepét.
Nehéz kérdés ez, de szerintem senkit sem lehet kötelezni arra, hogy a saját egészségét, életét, életminőségét kockáztassa akarata ellenére.
Én nem mondtam, hogy nem betegség - azt irtam, o nem beteg, mármint a barátnőm.
Magátol nem tudta felajánlani, mert mint mondtam, nem tartottak a kapcsolatot, evente párszor találkoztak. Az anyja hívta fel a barátnőmet es közölte, hogy jövő heten mennie kell, mert a testvére veséje leállt es o lesz a donor. Semmi ez tortent, ugy tűnik te jo lennel, mi a véleményed, stb. Neki is ez esik a legrosszabbul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!