Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit szólnátok, ha a férjete...

Ti mit szólnátok, ha a férjetek ilyet mondana nektek?

Figyelt kérdés

14 hetes terhes vagyok, sajnos veszélyeztetett, így nem dolgozhatok. Ágyban fekszem egész nap, és próbálok valami itthonról végezhető munkát találni addig is.

Pár napja beszélgettünk a férjemmel arról, hogy mi mindent kell beszerezni, mire megszületik a baba. Én mondtam, hogy részemről nekem mindenből megfelel a használt, kivéve a légzésfigyelőt, mert tudom hogy túlaggódom, de az igenis legyen új, mert a használt hátha bekrepál vagy valami. Nyugodtabb lennék, ha azt az egy cuccot nem használtan vennénk.

Erre a férjem közölte, hogy rendben, de csak akkor, ha addigra találok magamnak melót, és abból a pénzből fizetem ki, amit saját magam kerestem meg.

Nekem ez nagyon rosszul esett, mert egész eddig dolgoztam, illetve félretett pénzünk is van, amit közösen kerestünk meg, ráadásul a férjemnek jó állása van, félmillió felett keres havonta.

És ez, amit mondott, úgy hangzott, hogy ő nem hajlandó költeni a gyerekére, ami kell neki, azt vegyem meg a saját pénzemből. (Pedig házasok vagyunk, vagyonközösség van, meg közös kasszán voltunk mindig is.)

Jogosan esett ez rosszul, vagy a férjemnek van igaza, és én fújom fel a dolgot?

2014. aug. 26. 11:40
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
90%

Mit szólnék ha ebben a helyzetben ilyet mondana a férjem?

Semmit. Lerúgnám a veséit.

2014. aug. 26. 13:57
 52/63 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, hogy jogosan esett rosszul, de tényleg nem 50-60 ezer egy légzésfigyelő. Konkrétan a semmin vitatkoztatok. Nézz ki egyet a neten, ami tetszik és mutasd meg neki, lehet ha látja mennyibe kerül nem fog garasoskodni.

Viszont egy jó tanács, én is "első" gyereket nevelő exfeleség vagyok, soha ne hasonlítgasd a férjed előtt a két gyereket és ne bezzegelj, hogy az elsőnek pedig új volt mindenből. Rendkívül unszimpatikus. Azért mert közös gyereketek lesz, az első semmivel sem kevesebb, mint a tiéd. Meg kellene érteni azoknak a nőknek, akik elvált, gyerekes férfival kezdenek, hogy a férfiak csak a feleségüktől váltak, nem a gyereküktől.

2014. aug. 26. 14:18
 53/63 A kérdező kommentje:

"Azért mert közös gyereketek lesz, az első semmivel sem kevesebb, mint a tiéd."

Ezt megértem, én is így gondolom. De fordítva akkor miért nem igaz ugyanez? Az első gyereke kapott új légzésfigyelőt, pedig a családban volt már akkor kisgyerek, lett volna kitől kölcsönkérni. De nem kértek, vettek egy újat.

Most, 6 év elteltével a második gyereke miért nem érdemli meg ugyanezt?

Ha a második és az első gyerekem között ilyen nagy korkülönbség lenne, akkor én bizony a második gyerekemnek is vennék újat. Ezekre a cuccokra általában 3 év gyártói garancia van, ha ez lejár, akkor sztem érdemes újat venni, minek kockáztatni.

2014. aug. 26. 14:29
 54/63 anonim ***** válasza:
12%

mert ez már nem nagy szám, második gyerek, csak a 2.

őt annyira nem hozza lázba, hiába pattogsz, vedd meg, ha ez kell és kész.

2014. aug. 26. 14:30
 55/63 anonim ***** válasza:
100%
Az első gyerek semmivel sem kevesebb, mint az új kapcsolatban az új gyerek. Ebben teljesen igazad van, 52-es válaszoló, csakhogy itt pont fordítva van: az új gyerekre nem akar költeni a férj (ezért szorgalmazza a használt cuccokat MINDENBŐL), mert kell a pénz a horribilis gyerektatásra. Pedig az új gyerek sem kellene, hogy kevesebbet jelentsen mint az első.
2014. aug. 26. 14:31
 56/63 anonim ***** válasza:
56%
A 6 éves készülék miért nem felel meg? Elkopott a nagy használattól? Meg miért kéne légzésfigyelő? Az csak akkor kell, ha koraszülött, vagy beteg a baba. Ha úgyis otthon vagy és más dolgod nincs csak feküdni, olvass már utána kicsit. Vagy kérdezz meg egy gyerekorvost. Megértem a férjedet, hogy nem akar felesleges kiadásokat.
2014. aug. 26. 17:57
 57/63 anonim ***** válasza:
82%

Hát utolsó, azoknak felesleges kiadás, akiknek nem volt gond a gyerekkel. De kérdezz meg olyat, akinek ez mentette meg a gyerek éltetét (vagyis jelzett és a szülők tudtak reagálni), ők nem hinném, hogy feleslegesnek gondolják. Az egészséges, időre született babáknál is kimaradhat a légzés, nem kell ahhoz betegnek vagy koraszülöttnek lenni.

Egyébként sem azt kérdezte a kérdező, hogy vegyen-e. Ha ő akarja, hogy legyen, szíve joga. Nen lebeszélést kért.

2014. aug. 26. 18:31
 58/63 anonim ***** válasza:
21%

Aha itt az exrol es a masik gyerekrol szol a problema

Kibujt a szog a zsakbol.

Csinalj valamit tul sok idod van feltekenykedni

2014. aug. 26. 18:50
 59/63 anonim ***** válasza:
17%

#57 Nem lebeszélni akarom, azt vegyen, amit szeretne. De nem értem, miért nem jó neki az előző gyerek légzésfigyelője, ha már annyira kell. Csak pár hónapig használják az ilyesmit. Nem megy tönkre. Az új is elromolhat ennyi erővel. Lehet, hogy alapból hibásat vesz, ami nem jelez. A régi meg már ki van próbálva. Én biztos nem költenék ilyenre, ha a családban lenne vkinek és oda tudná adni.

De az meg elég valószínűtlen, hogy ha évekig mindketten havonta több, mint fél millát kerestek, akkor a férj ilyen kis költségen problémázik.

2014. aug. 26. 19:07
 60/63 anonim ***** válasza:
77%

Mert a kérdező új légzésfigyelőt szeretne, mert a 6 éve használtban nem bízik meg. Én ezt is megértem. Nem az van, h mindenből újat venne, de ha őt az új légzésfigyelő nyugtatja meg, hát legyen új.

És szerintem a férj azért pattog, mert ő nem érti meg, h a kérdezőnek ez fontos.

2014. aug. 26. 19:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!