Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit szólnátok, ha a férjete...

Ti mit szólnátok, ha a férjetek ilyet mondana nektek?

Figyelt kérdés

14 hetes terhes vagyok, sajnos veszélyeztetett, így nem dolgozhatok. Ágyban fekszem egész nap, és próbálok valami itthonról végezhető munkát találni addig is.

Pár napja beszélgettünk a férjemmel arról, hogy mi mindent kell beszerezni, mire megszületik a baba. Én mondtam, hogy részemről nekem mindenből megfelel a használt, kivéve a légzésfigyelőt, mert tudom hogy túlaggódom, de az igenis legyen új, mert a használt hátha bekrepál vagy valami. Nyugodtabb lennék, ha azt az egy cuccot nem használtan vennénk.

Erre a férjem közölte, hogy rendben, de csak akkor, ha addigra találok magamnak melót, és abból a pénzből fizetem ki, amit saját magam kerestem meg.

Nekem ez nagyon rosszul esett, mert egész eddig dolgoztam, illetve félretett pénzünk is van, amit közösen kerestünk meg, ráadásul a férjemnek jó állása van, félmillió felett keres havonta.

És ez, amit mondott, úgy hangzott, hogy ő nem hajlandó költeni a gyerekére, ami kell neki, azt vegyem meg a saját pénzemből. (Pedig házasok vagyunk, vagyonközösség van, meg közös kasszán voltunk mindig is.)

Jogosan esett ez rosszul, vagy a férjemnek van igaza, és én fújom fel a dolgot?

2014. aug. 26. 11:40
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
94%

Egy margarétának nincs sok beleszólása, melyik méhecske milyen virágporral porozza be.

Egy felnőtt nő viszont okosabban is megválogathatná, kinek a magját engedi méhébe.

A természet néha produkál érthetetlen dolgokat.

2014. aug. 26. 12:14
 32/63 *Victorique* ***** válasza:
100%
23-ast most olvastam.... de: ha a közös pénzetekről közösen döntötök, akkor is ez olyan, mintha a közös döntés csak akkor lenne közös, ha az egyezik a férjed döntésével, mert most is lényegében az van amit ő mond. De lehet rosszul látom.
2014. aug. 26. 12:17
 33/63 anonim ***** válasza:
100%

Hát én azt se értem miért kell használt cucc amikor ennyi pénzetek van????

Nekünk jóval kevesebb de mégis mindene új! Ha ennyi pénzem lenne eszembe se jutna h akárkitől akármilyen használt dolgot vegyek!

Amúgy meg nekünk nem is volt légzésfigyelőnk és így nem volt ami a szívbajt hozzá rám h csak úgy megszólal!!!

le lehet nyugodtan pontozni...

2014. aug. 26. 12:19
 34/63 anonim ***** válasza:
100%

Hát én elég kívülálló vagyok, úgyhogy biztos hasznos lesz a véleményem.

Ez az egész egy hatalmas b.ság amiket összeírsz. Egyáltalán nem életszerű, valamint szerintem még a negyede sem igaz.

Havi 600-at tesztek félre, de vita témája 30 ezer ft. 1.2 millát vittetek haza eddig alaphangon, hiszen mindketten fél milla fölött kerestetek, de mindenből használtat akarsz te is az első gyerekednek.

Logikailag nem is akarom már jobban lekövetni ezt, mert annyira gáz. Jobbat kéne kitalálni.

Ha mégis igaz lenne a sztori, akkor meg ott sántít a dolog, hogy nem vagy teljes értékű a férjed szemébe. Ez arra enged következtetni, hogy miattad hagyta el azokat, akik tényleg számítottak. Se te se a közös gyereketek nem pótolja az első családját.

35/63 anonim ***** válasza:
93%
Ezek után én fognám a bankkártyámat, és elmennék bevásárolni a babának.
 36/63 A kérdező kommentje:

Ő sem vesz a közösen félretett pénzből mondjuk kocsit vagy öltönyt, de még egy doboz C vitamint se, ha én nem járulok hozzá.

Ennyi. Szerinte felesleges bármiből is újat venni, így légzésfigyelőből is, mert hát ott a régi.

2014. aug. 26. 12:20
 37/63 anonim ***** válasza:
100%
de itt nem magatoknak vesztek valamit, hanem a közös gyereknek, és ahogy látszik, őt nem érdekli ez a gyerek, egyáltalán nem. hát jól megszívtad, hamarosan te is ex leszel
2014. aug. 26. 12:22
 38/63 anonim ***** válasza:
88%

De nehogy már egy lapon említsünk egy öltönyt és egy légzésfigyelőt!

Te sem veszed komolyan a dolgot.

2014. aug. 26. 12:22
 39/63 A kérdező kommentje:

Miért kellene mindenből újat venni? Hogy pár hónap, vagy max egy év után menjen a padlásra porosodni?

A sógorom lánya most másfél éves, az ő babakocsija tökéletesen jó lesz nekünk.

Gyerekágyat pedig apukám fog nekünk csinálni. Vehetnénk újat, de apukám ragaszkodik hozzá, hogy ő rakhassa össze a két kezével az unokájának.

2014. aug. 26. 12:23
 40/63 anonim ***** válasza:
100%

Elég furcsa hogy igy áll hozzá a Párod.Az én férjem baba-bolt "mániás" lett.Ha látott 1-et körbenézett és mindig vett valamit.

Nagy mosollyal és büszkeséggel mutatta,hogy éppen mit vett a babának! :)

Nálunk is csak Ő dolgozik...de soha nem mondott ilyet nekem.

De ha dolgoztál és ennyit kerestél az a Te pénzed is.Hogy mondhat ilyet?!Vegyél el abból a pénzből és vedd meg a légzésfigyelőt!Annyira nem drága,hogy ezen akarjon spórolni,pláne ha fél millió felett keres havonta!Simán futja új légzésfigyelőre.

Picit sóher :)

Különben is ha arra van esze hogy az exének "horribilis" gyerektartást fizessen akkor ne sajnálja a Ti babátoktól azt a 20-30 ezret.

Egy "nyaklevest" adnék neki a Helyedben!Veszélyeztetett vagy...ne akarjon elküldeni dolgozni,mert ha ne adj isten történik Veletek valami...hogy számol el a lelkiismeretével?

2014. aug. 26. 12:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!