Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit szólnátok, ha a férjete...

Ti mit szólnátok, ha a férjetek ilyet mondana nektek?

Figyelt kérdés

14 hetes terhes vagyok, sajnos veszélyeztetett, így nem dolgozhatok. Ágyban fekszem egész nap, és próbálok valami itthonról végezhető munkát találni addig is.

Pár napja beszélgettünk a férjemmel arról, hogy mi mindent kell beszerezni, mire megszületik a baba. Én mondtam, hogy részemről nekem mindenből megfelel a használt, kivéve a légzésfigyelőt, mert tudom hogy túlaggódom, de az igenis legyen új, mert a használt hátha bekrepál vagy valami. Nyugodtabb lennék, ha azt az egy cuccot nem használtan vennénk.

Erre a férjem közölte, hogy rendben, de csak akkor, ha addigra találok magamnak melót, és abból a pénzből fizetem ki, amit saját magam kerestem meg.

Nekem ez nagyon rosszul esett, mert egész eddig dolgoztam, illetve félretett pénzünk is van, amit közösen kerestünk meg, ráadásul a férjemnek jó állása van, félmillió felett keres havonta.

És ez, amit mondott, úgy hangzott, hogy ő nem hajlandó költeni a gyerekére, ami kell neki, azt vegyem meg a saját pénzemből. (Pedig házasok vagyunk, vagyonközösség van, meg közös kasszán voltunk mindig is.)

Jogosan esett ez rosszul, vagy a férjemnek van igaza, és én fújom fel a dolgot?

2014. aug. 26. 11:40
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
95%

18: Te nem rendelkezhetsz a közösen megkeresett pénzetekkel? :S Elég fura!

Egy új légzésfigyelő pedig nem 50-60 ezer, hanem 15-25 ezer.

Ebben igaza van a férjednek, hogy ennyit valóban felesleges költeni rá.

2014. aug. 26. 12:05
 22/63 anonim ***** válasza:
100%
Azt még csak megérteném valahogy ha valami nagyobb dolgot akarnál venni magadnak, és akkor azt mondja a férjed, hogy ne a közösből vedd el a rávalót, de hogy a KÖZÖS gyereketekre se költs a KÖZÖS pénzből, az már meredek....
2014. aug. 26. 12:07
 23/63 A kérdező kommentje:

Nem, a közös megtakarításunkról közösen döntünk. Sem én, sem ő nem költünk belőle a másik beleegyezése nélkül. És ő mindenáron azt a hatéves, elavult sz.art akarja rámtukmálni.

Egyébként nem néztem utána, hogy mennyi egy új légzésfigyelő, a férjem mondta, hogy 50-60ezer körül van. De még ha annyi is, ennyit nem ér meg a gyerekünk biztonsága?

Bezzeg az első gyerekének megvette az újat.

2014. aug. 26. 12:08
 24/63 anonim ***** válasza:
93%

"A férjem azt mondta, hogy a SAJÁT pénzemből vegyem meg. Ami ugye nincsen, mert jelenleg nem dolgozom, nincs fizum.

Komolyan nem vágom, mit nem lehet érteni ezen."

A logikad szerint sajat penzetek eddig sem volt, mert az közös, amit kerestel/kerestetek. Most akkor melyik az igaz?

2014. aug. 26. 12:08
 25/63 anonim ***** válasza:
100%

Jo pasit talaltal gratula.

Amig otthon leszel a picivel remelem kajat azert vesz

2014. aug. 26. 12:09
 26/63 anonim ***** válasza:
100%
Áhh, szóval valójában egyikőtök sem nézett utána, hogy tulajdonképpen min is veszekedtek???!!! Egyikőtök sincs tisztában vele ezek szerint, hogy egy új légzésfigyelő nem több mint 25 ezer. Ezt azért nem ártott volna tudni mielőtt hajba kaptok.
2014. aug. 26. 12:10
 27/63 A kérdező kommentje:

#24,

hagyjuk. Egyrészt hülye vagy, másrészt meg egyértelmű, hogy csak kötözködni akarsz. Érdekes, mindenki más megértette a szituációt is és a problémámat is, csak te nem.

2014. aug. 26. 12:10
 28/63 A kérdező kommentje:

Nem vesztünk össze, egyszerűen csak rosszul esett a dolog. És azért tettem fel a kérdést, hogy kiderítsem, kívülállók véleménye szerint ez hiszti-e a részemről, vagy pedig igazam van.

De itt mindig mindenki támad, akármi is legyen a kérdés.

2014. aug. 26. 12:12
 29/63 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként mi e-bay-en most vettünk 100 euróért újan olyan légzésfigyelőt, amihez ajándékba adtak egy bébiőrt is. És nem gagyit, hanem Baby Sense-t. Szóval nem kell 50-60 ezret kiadni érte újan sem, csak szét kell nézni. ha úgyis otthon vagy, legalább nézelődj jobban a neten.
2014. aug. 26. 12:13
 30/63 *Victorique* ***** válasza:
95%

Szerintem azt nem értjük (én legalábbis ezt), hogy ha előzőleg dolgoztál, és félre tudtál tenni belőle, a közösbe, tehát neked is jogod van kivenni belőle, akkor miért nem abból veszed. Hiszen az ember pont azért tesz félre, hogy ha majd jön egy nagyobb kiadás, akkor is legyen hova nyúlnia.

A másik meg az, hogy akik ilyen jól keresnek és ennyit félre tudnak tenni, még gyerektartás mellett is(!), hogyan lehet ekkora ellentét a fizetés nagysága és a férjed skótsága között.

És hogy miért hagyod, hogy rajtad és a babátokon vezesse le azzal, hogy rajtatok spórol, mikor ezért a félretett pénzért te is ugyanúgy megdolgoztál.

2014. aug. 26. 12:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!