Ti mit szólnátok, ha a férjetek ilyet mondana nektek?
14 hetes terhes vagyok, sajnos veszélyeztetett, így nem dolgozhatok. Ágyban fekszem egész nap, és próbálok valami itthonról végezhető munkát találni addig is.
Pár napja beszélgettünk a férjemmel arról, hogy mi mindent kell beszerezni, mire megszületik a baba. Én mondtam, hogy részemről nekem mindenből megfelel a használt, kivéve a légzésfigyelőt, mert tudom hogy túlaggódom, de az igenis legyen új, mert a használt hátha bekrepál vagy valami. Nyugodtabb lennék, ha azt az egy cuccot nem használtan vennénk.
Erre a férjem közölte, hogy rendben, de csak akkor, ha addigra találok magamnak melót, és abból a pénzből fizetem ki, amit saját magam kerestem meg.
Nekem ez nagyon rosszul esett, mert egész eddig dolgoztam, illetve félretett pénzünk is van, amit közösen kerestünk meg, ráadásul a férjemnek jó állása van, félmillió felett keres havonta.
És ez, amit mondott, úgy hangzott, hogy ő nem hajlandó költeni a gyerekére, ami kell neki, azt vegyem meg a saját pénzemből. (Pedig házasok vagyunk, vagyonközösség van, meg közös kasszán voltunk mindig is.)
Jogosan esett ez rosszul, vagy a férjemnek van igaza, és én fújom fel a dolgot?
Akkor vegyél a félretett pénzből.
Mindenesetre jó nagy hülyeség volt. Akkor nem kapsz semmit? GYED, GYES, stb.? Jól kicsesztél magaddal.
8-as vagyok. Ja így már értem.....
Viszont ha a félretett pénz a tied is, akkor nincs miről beszélni. Menjen a búsba... A te gyereked se érdemel kevesebbet az övénél! Tényleg nem szép dolog a pénzzel jönni, amikor van belőle bőven. Attól tartok, hogy amíg otthon leszel a babával addig ez lesz......
férjed egy görény, ez most derült ki,
hidd el ez csak rosszabb lesz!
12: Itt valami sántít.
A férjed azt mondja, hogy keress munkát és akkor abból vedd meg a légzésfigyelőt.
Mi csodálkozunk, hogy nincs munkád, nem táppénzen vagy?
Kiderül, hogy nincs táppénz, mert feketén dolgoztál. De megérte, mert baromi sokat kerestél.
Oké, akkor miért nem tudod megvenni azt a légzésfigyelőt?
Miért kell addig várni, amíg találsz valami otthonról végezhető munkát?
Na azért, mert kamuzol!
Ne haragudj, de ez tényleg elég érzéketlen beszólás volt tőle.
Talán neki nem ugyanúgy a gyereke? Ráadásul csak az ő fizujából is, szerintem bőven meg tudtok lenni, főleg, ha nincs más nagyobb kiadásotok hitel ilyesmi. (Magyarországon egy átlag ember 100-150k körül keres - javítsatok ki, ha rosszul tudnám -, szóval egy pár esetén ez még mindig összesen csak 300k. És mégis a legtöbben egész kényelmesen meg tudnak élni ebből.)
És akkor még ott van a félretett pénz is, amit közösen kerestetek meg. És közös kasszán is vagytok. Vagy akkor most mégsem?
És akkor ő most mit is gondol valójában, te talán jó kedvedben fekszel? Meg arra nem gondol, hogy ezen te most mennyire rágod magad, és ez nem tesz jót a te állapotodban?
Nem fújod fel, tahóság volt. Csak azt remélem máskor nem ilyen veled, és ez is leesik neki.
#15,
mi nem világos? Amit eddig keresTÜNK a férjemmel, az KÖZÖS. És ő nem hajlandó 40-50 ezret "kidobni" egy új légzésfigyelőre, mert szerinte jó a használt is. Az a 6 éves cucc, ami még az ő első gyerekéé volt. (Akinek persze meg lehetett venni újonnan.)
A férjem azt mondta, hogy a SAJÁT pénzemből vegyem meg. Ami ugye nincsen, mert jelenleg nem dolgozom, nincs fizum.
Komolyan nem vágom, mit nem lehet érteni ezen.
második gyerek nem olyan fontos, mint az első.
te meg most, hogy semmit sem csinálsz, sz.rba se vesz, te tépted, most szagold!
Ha van közösen gyűjtött pénzetek – márpedig azt írtad, hogy te is tettél a közösbe nem is keveset – akkor jogod van ahhoz a közös pénzhez hozzányúlni. Persze úgy, hogy a nagyobb kiadásokat illik megbeszélni. (megjegyzem, ha nem közös félretett pénz lenne, hanem mondjuk csak a férjed keresne, a házasság akkor is vagyonközösséget jelent)
Szóval nem értem miért nem ezzel érvelél, hogy hiszen a félretett pénzben a te kereseted is benne van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!