Ti mit szólnátok, ha a férjetek ilyet mondana nektek?
14 hetes terhes vagyok, sajnos veszélyeztetett, így nem dolgozhatok. Ágyban fekszem egész nap, és próbálok valami itthonról végezhető munkát találni addig is.
Pár napja beszélgettünk a férjemmel arról, hogy mi mindent kell beszerezni, mire megszületik a baba. Én mondtam, hogy részemről nekem mindenből megfelel a használt, kivéve a légzésfigyelőt, mert tudom hogy túlaggódom, de az igenis legyen új, mert a használt hátha bekrepál vagy valami. Nyugodtabb lennék, ha azt az egy cuccot nem használtan vennénk.
Erre a férjem közölte, hogy rendben, de csak akkor, ha addigra találok magamnak melót, és abból a pénzből fizetem ki, amit saját magam kerestem meg.
Nekem ez nagyon rosszul esett, mert egész eddig dolgoztam, illetve félretett pénzünk is van, amit közösen kerestünk meg, ráadásul a férjemnek jó állása van, félmillió felett keres havonta.
És ez, amit mondott, úgy hangzott, hogy ő nem hajlandó költeni a gyerekére, ami kell neki, azt vegyem meg a saját pénzemből. (Pedig házasok vagyunk, vagyonközösség van, meg közös kasszán voltunk mindig is.)
Jogosan esett ez rosszul, vagy a férjemnek van igaza, és én fújom fel a dolgot?
Nekem sem esne jól.
Nem túl kellemes egész nap feküdni. Baromi unalmas és kényelmetlen lehet. Fájna, hogy nem érti meg, hogy nem önszántamból fekszek egész nap és nekem is jobb lenne, ha nem kéne.
Az is fájna, hogy az anyagiakat így felhozná, amikor nincsenek is gondjaink.
De azért gondolom, kapsz valamit most is. Táppénzen vagy, nem?
Azt sem értem, hogy a légzésfigyelő miért olyan nagy kiadás :S
Szerintem sok minden van, ami sokkal drágább. Fura, hogy ezen így felhúzta magát.
De ha egész eddig dolgoztál, akkor most kapod a táppénzt nem? Szülés után meg a tgyást majd a gyedet, gyest. Szóval most is van kereseted nem? A táppénzből vehetsz légzésfigyelőt. 30 körül már vannak jók.
A férjed valószínűleg feleslegesnek tartja, ezért nem akar rá költeni. Egyébként nekem is rosszul esne. Mindenben ilyen zsugori?
Hát jó nagy bunkóság volt ez a férjed részéről. Főleg, hogy nem mindenből az újat követeled, csak abból amiből tényelg jobb az új. Ez olyan , mintha őt nem is érdekelné, hogy mi lesz a gyerekkel, mibe lesz öltöztetve, miben alszik, és az sem, hogy vesz-e rendesen levegőt.
Mi is sok mindent használtan szereztünk be, én még légézésfigyelőt is találtam használtan, de a férjem addig kutatott a neten, amíg ugyanannyi pénzért mint a használt sikerült találnia akciósan vadiújat.
van, amiből tényleg jobb az új (matracból, cumisüvegből például eszem ágában sem lenne használtan venni, ruhákat már igen).
A férjed egyébként utánanézett, hogy mi is ez a légzésfigyelő? Tisztában van vele, hogy mire szolgál? Vagy egyszerűen csak rávágta, hpgy nem kell az új és kész?
(Egyébként én is veszélyeztetettként fekszek itthon, egy vetélést is már átéltem. Kapom a táppénzt, munkát nem is keresek, így minden elismerésem a tiéd, hogy még munkát is igyekszel találni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!